Υπάρχουν μερικές τροφές που βοηθούν τα παιδιά να ψηλώσουν. Ποιες είναι;

Μία από τις βασικές έγνοιες που κάθε μαμά που σέβεται τον εαυτό της έχει είναι πόσο ψηλό θα γίνει το παιδί της. Για αυτό, και (ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας) παρατηρείς αρκετά συχνά αν τα μπλουζάκια του μικρού σου έχουν “κοντύνει” και (φυσικά) αν πλησιάζει το δικό σου ύψος. Όλα αυτά, στην περίπτωση που το παιδί δεν είναι ήδη πιο ψηλό από εσένα. Αν, πάλι, θέλεις να το βοηθήσεις να αποκτήσει ύψος μπασκετμπολίστα, τότε πρέπει να προσθέσεις στη διατροφή του τις παρακάτω τροφές!

 

 

Γάλα

Το γνωρίζεις. Για αυτό, και δεν λείπει ποτέ από το πρωινό του μικρού σου. Εξάλλου, έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και στόχος είναι να θρέψει ακόμα περισσότερα παιδιά. Το ασβέστιο του χαρίζει γερά οστά και συμβάλλει στην ανάπτυξη του. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι κάτι παραπάνω ήξερε τελικά η μαμά και η γιαγιά σου που, όταν ήσουνα μικρή, δεν σε άφηναν να φύγεις από το σπίτι, χωρίς να έχεις καταναλώσει το γαλατάκι σου.

Σόγια

Δεν είναι και η πιο συνηθισμένη τροφή που θα βρεις στο διαιτολόγιο ενός παιδιού. Μήπως, όμως, τώρα που γνωρίζεις ότι βοηθάει πάρα πολύ στο να γίνει ψηλό, βρεις μερικές συνταγές και παραλλαγές, για να το καταναλώνει με ευχαρίστηση και στο τέλος της ημέρας να… ψηλώνει;

 

 

Καρότα

Μήπως, εκτός από τον Bugs Bunny να αρχίσει να το τρώει και το παιδάκι σου; Πλούσιο σε βιταμίνη Α, το πορτοκαλί λαχανικό επιταχύνει τη σύνθεση των πρωτεϊνών. Οι τελευταίες, με τη σειρά τους, συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία και ανάπτυξη του οργανισμού. Yummy!

Βρώμη

Μπορεί, στην αρχή, το παιδάκι σου να μη χαρεί και πολύ με τη γεύση της, όμως, τα πλεονεκτήματα στην υγεία του και (φυσικά) η δύναμη της συνήθειας που κάνει μέχρι και θαύματα. Πλούσια σε πρωτεΐνη και θρεπτικά στοιχεία η βρώμη θα πάει το παιδάκι σου ψηλά. Φαντάσου, πόσο ευεργετικός είναι ο συνδυασμός βρώμης και γάλακτος.

Σπανάκι

Αν το παιδάκι σου ξυπνάει νωρίς το πρωί, για να δει τις περιπέτειες του Popeye, τότε θα το δεχτεί ακόμα ευκολότερα. Είτε του μαγειρέψεις σπανακόρυζο, είτε του το σερβίρεις με τη μορφή πίτας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα του προσφέρει ασβέστιο και σίδηρο, βασικά συστατικά για τη σωστή και γρήγορη ανάπτυξη του.

 

 

Δημητριακά ολικής αλέσεως 

Ξέχνα αυτά με τη σοκολάτα, όσο και αν κάνουν το παιδί σου να λιώνει. Βιταμίνη Β και σίδηρος βοηθούν το παιδί σου να ψηλώσει, χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα.

Κοτόπουλο

Σύμφωνα με νέες έρευνες, το πιο πρωτεϊνούχο φαγητό μπορεί να βοηθήσει το παιδί σου να ψηλώσει. Άσε που όλα τα παιδιά αγαπούν το κοτόπουλο – ειδικά όταν συνοδεύεται από πατάτες τηγανιτές, ρυζάκι και μία δροσιστική σος.

Αυγά

Θα μπορούσε να λείπει από οποιαδήποτε λίστα με ευεργετικά τρόφιμα; Φυσικά και όχι. Έτσι, και εδώ αποδεικνύει ότι ένα αυγό την ημέρα το ύψος δεν κάνει πέρα. Κάθε άλλο. Μπορείς να του το μαγειρέψεις με πολλούς τρόπους: ως ομελέτα, ως αυγά μάτια, ως βραστό ή ως μελάτο αυγό. Yummy!

Read More

And More