Ύπνος: 5 λόγοι που το παιδί μπορεί να ξυπνάει ξανά και ξανά το βράδυ

Ο ύπνος αποτελεί μία από τις πιο βασικές δραστηριότητες ενός υγιούς οργανισμού. Το σώμα ξεκουράζεται, ο οργανισμός ρίχνει λίγο τους ρυθμούς του και την επόμενη ημέρα οι μικροί μας φίλοι έχουν την ενέργεια που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν σε όσα τους περιμένουν, τα οποία – μεταξύ μας – δεν τα λες και λίγα. Για να είναι, όμως, πραγματικά ξεκούραστος, χρειάζεται να είναι και ποιοτικός. Να μην έχει εμπόδια και δημιουργεί δυσκολίες. Για αυτό, σου συγκεντρώσαμε τους πιο συχνούς λόγους που μπορεί το παιδί να ξυπνάει ξανά και ξανά το βράδυ!

Μήπως κρυώνει;
Βρισκόμαστε στην “καρδιά” του χειμώνα, κάτι που σημαίνει ότι η θερμοκρασία είναι στα χαμηλά της. Το μωρό σου χρειάζεται να ντύνεται σωστά – ακόμα και μέσα στο σπίτι -, προκειμένου να προστατευτεί από το κρύο. Για αυτό, φρόντισε να το ντύσεις ζεστά με ρούχα που θα καλύπτουν κάθε σημείο του σώματος του – δοκίμασε ακόμα και τις κάλτσες – και να σκεπαστεί με το πιο χοντρό πάπλωμα.

Μήπως ζεσταίνεται;
Στον αντίποδα, βρίσκεται η υπερβολική φροντίδα μερικών μαμάδων, η οποία μερικές φορές ζεσταίνει υπερβολικό ένα μικρό παιδί. Στην κυριολεξία. Πριν κοιμηθείς, ρύθμισε την θέρμανση του σπιτιού σε φυσιολογικές θερμοκρασίες και μην βάλεις την πιο ζεστή κουβέρτα στο μικρό σου. Ένα πάπλωμα αρκεί.

Μήπως διψάει;
Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο να το καταλάβεις, τα στοιχεία που θα βοηθήσουν βρίσκονται στο τελευταίο γεύμα της ημέρας. Εκείνο που δεν πρέπει να είναι βαρύ, ούτε υπερβολικά αλμυρό. Κράτησε τη δεύτερη πληροφορία. Το αλάτι αφυδατώνει τον οργανισμό, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με τον βραδινό ύπνο μπορεί να κάνει το παιδί σου να ξυπνάει αρκετές φορές μέχρι να ξημερώσει.

Μήπως είναι υπερβολικά αγχωμένο;
Το στρες συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και απελευθερώνεται τη στιγμή που το παιδί σου προσπαθεί να κλείσει τα μάτια του και να ξεκουραστεί. Αν παρατηρείς συχνά αλλαγές στη ψυχολογία ή ότι κάτι το προβληματίζει μέσα στην ημέρα, φρόντισε με τον τρόπο σου να ανακαλύψεις τι είναι αυτό και να το εξαφανίσεις από το μυαλό και τη σκέψη του.

 

Read More

And More