Υποχρεωτική η μάσκα από το νηπιαγωγείο! Ο Δρ. Σπύρος Μαζάνης δίνει συμβουλές πώς να την φορούν τα παιδιά

Είναι επίσημο! Πλέον, από τα τέσσερα τους χρόνια όλα τα παιδιά είναι υποχρεωτικό να φοράνε στο σχολείο μάσκα. Πώς μπορείς, όμως, να εξηγήσεις σε ένα τόσο μικρό παιδί να κάνει σωστή χρήση μάσκας και πόσο αυτή προστατεύει την υγεία τη δική του και της οικογένειας του; Ο, παιδίατρος του TLife, Δρ. Σπύρος Μαζάνης, δίνει την απάντηση. Ο λόγος στον ίδιο.

 

Για παιδιά από 3-6 ετών: Μπορεί να είναι μικρά, όμως, είναι ικανά να φορέσουν την μάσκα αρκετά καλά. Είναι η ηλικία που μιμούνται τους ενήλικες. Ό,τι βλέπουν το κάνουν. Είναι η ηλικία που τους αρέσει να φοράνε γυαλιά ηλίου, να δοκιμάζουν σκουλαρίκια και οτιδήποτε παρεμφερές. Μπορεί να μην το πετύχουν από την πρώτη φορά, όμως, σιγά-σιγά μαθαίνουν και είναι η βάση των παιδιών για το μέλλον.

Για παιδιά απο 6-9 ετών: Είναι η πιο εύκολη ηλικία. Τα παιδιά αυτά στο δημοτικό εκπαιδεύονται πολύ πιο εύκολα και αποτελεσματικά, καθώς πιστεύουν στον δάσκαλο τους και ήδη βρίσκονται σε καθημερινή εκπαίδευση. Μπορούν να φοράνε την μάσκα και είναι πολυ υπάκουα.

Για παιδιά από 9-17 ετών: Είναι η προ-εφηβική και η εφηβική ηλικία. Οι νέοι αυτοί, καμία φορά λόγω της ηλικίας τους, αντιδρούν σε καθε κανόνα. Και εδώ, όμως, πρόκειται για καθαρά πειστική εκπαίδευση και κατανόηση.

Συμπερασματικά, η χρήση της μάσκας από τα παιδιά είναι απαραίτητη και όλοι οι γονείς θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν με θετικό τρόπο και να βοηθήσουν τους επιστήμονες τηρώντας τους κανόνες μέχρις ότου σε μερικούς μήνες κυκλοφορήσει το εμβόλιο, το οποίο θα δώσει και την οριστική λύση και το τέλος του συναγερμού από τον φονικό ιό.

Read More

And More