Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018: Η COSMOTE επενδύει στο μέλλον, επενδύει στα παιδιά

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018: Η COSMOTE επενδύει στο μέλλον, επενδύει στα παιδιά | tlife.gr

Έχεις ακούσει τον όρο “εκπαιδευτική ρομποτική”; Αν όχι, τότε έχει έρθει η στιγμή να το μάθεις, γιατί πρόκειται για μία από τις πιο εποικοδομητικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να μυηθεί το παιδί σου! Μέσα από την ενασχόληση γύρω από το πεδίο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, παιδιά κάθε ηλικίας μαθαίνουν να δουλεύουν σε συλλογικό, αλλά και ατομικό επίπεδο, γύρω από έναν επιστημονικό κλάδο που περιλαμβάνει τόσο την ανάπτυξη του τρόπου σκέψης και αντίληψης, όσο και την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας και χρήσης της τεχνολογίας, ενώ ταυτόχρονα η μάθηση γίνεται παιχνίδι και διασκέδαση! Μπορείς να φανταστείς κάτι καλύτερο για το μικρό σου;

Γι’ αυτό και η COSMOTE, με διοργανωτή το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas, στηρίζει για 4η χρονιά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής! Μάλιστα, οι δηλώσεις συμμετοχής μόλις ξεκίνησαν, καλώντας μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου να πάρουν μέρος στη διοργάνωση για το 2018!

Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τις 13 περιφέρειες της χώρας, που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, καλούνται να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε οι ρομποτικές κατασκευές τους να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των παρακάτω θεμάτων:

  • Για μαθητές Δημοτικού (8-12 ετών): “Εποικισμός του Άρη” & WeDo 2.0 Ποδόσφαιρο
  • Για μαθητές Γυμνασίου (13-15 ετών): “Βυζαντινή Αυτοκρατορία & Επικοινωνίες”
  • Για μαθητές Λυκείου (16-18 ετών): “Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα”

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.wrohellas.gr μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2018. Μέχρι σήμερα περισσότερα από 5.000 παιδιά έχουν συμμετάσχει στους διαγωνισμούς ρομποτικής που υλοποιούνται με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

“Το μέλλον μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τεχνολογία, και τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του. Μέσα από την τεχνολογία, οι νέοι μπορούν να ανακαλύψουν νέους δρόμους δημιουργίας, νέους τρόπους συνεργασίας και επίτευξης συλλογικών στόχων. Με δράσεις που συμβάλλουν στη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science– Technology-Engineering–Mathematics), όπως η εκπαιδευτική ρομποτική, η COSMOTE επενδύει στους νέους και στο μέλλον της χώρας μας. Όραμά μας είναι να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους, μέσα από την τεχνολογία”, είπε ο κ. Κώστας Νεμπής, Chief Commercial Officer Οικιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ.

Ο κ. Γιάννης Σομαλακίδης, πρόεδρος του WRΟ Hellas, αναφέρει σχετικά με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής: “Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι μαθητές στην Ελλάδα στρέφονται στην εκπαιδευτική ρομποτική. Μέσα από τη ρομποτική, μπορούν να κατανοήσουν σε βάθος τις βασικές αρχές των φυσικών επιστημών, των μαθηματικών, του προγραμματισμού, και της ομαδικότητας. Καλώ όλους τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με την ρομποτική. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορούν να τους κάνουν. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά της πατρίδας μας να ασχοληθούν με την τεχνολογία, όπως συμβαίνει αντίστοιχα σε άλλες προηγμένες οικονομικά και τεχνολογικά χώρες”.

Λίγα λόγια για την εκπαιδευτική μέθοδο STEM:
Η COSMOTE, εδώ και τέσσερα χρόνια, ως στρατηγικός συνεργάτης του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας, WRO Hellas, υλοποιεί ένα σύνολο δράσεων, με σκοπό τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science–Technology-Engineering–Mathematics) στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Η εκπαιδευτική ρομποτική βασίζεται στη μέθοδο S.T.E.M, καθώς συνδυάζοντας την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία για τη δημιουργία μιας ρομποτικής κατασκευής, βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, αλλά και να αναπτυχθεί η ομαδικότητα, η φαντασία και η δημιουργικότητά τους.

Οι δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας της COSMOTE και του WRO Hellas, είναι ο ετήσιος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, καθώς και τα εθνικά στάδια για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, τα οποία διοργανώνει ο WRO Hellas τα τελευταία 10 χρόνια, αναδεικνύοντας τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν κάθε χρόνο στην World Robot Olympiad™. Επιπλέον, η COSMOTE στηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών ομάδων στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, καθώς επίσης έχει διαθέσει δωρεάν περισσότερα από 350 πακέτα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε ομάδες μαθητών από όλη την Ελλάδα.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 31 Ιανουαρίου 2018 στο www.wrohellas.gr

READ more