Party Masque: Έξι φαντασμαγορικές DIY κατασκευές για το πιο επιτυχημένο αποκριάτικο πάρτι

Μπορεί το μικρό σου να έχει τα γενέθλιά του αυτές τις ημέρες. Μπορεί, όμως, και να μην υπάρχει τόσο σημαντικός λόγος για να κάνετε ένα αποκριάτικο πάρτι αυτό το Σαββατοκύριακο! Άλλωστε, ποιος χρειάστηκε ποτέ μια σοβαρή αφορμή για να μασκαρευτεί, να χορέψει και να διασκεδάσει τις Απόκριες; Επειδή, λοιπόν, σίγουρα θα δέχεσαι συνεχείς πιέσεις από τα παιδιά σου αυτές τις ημέρες για να φιλοξενήσετε στο σπίτι σας ένα πάρτι μασκέ, σήμερα θα σε κάνω πολύ χαρούμενη! Γιατί, ναι, μπορείς να ετοιμάσεις στο πι και φι ένα σούπερ αποκριάτικο… σουαρέ για τα παιδιά και τους συμμαθητές και τους φίλους τους και μάλιστα να είναι αυτοσχέδιο, οικονομικό και άκρως διασκεδαστικό!

Γι’ αυτό και παρακάτω σου συγκέντρωσα μερικές ιδέες για DIY στολισμούς και party props που βρήκα στο Pinterest, για να κάνετε το πιο επιτυχημένο πάρτι μασκέ της χρονιάς!

Διακόσμηση με μπαλόνια και χαρτί γκοφρέ

Τα μπαλόνια, οι σερπαντίνες και τα γκοφρέ χαρτιά είναι βασικά αξεσουάρ για τις Απόκριες. Μιας, λοιπόν, και έχεις μπόλικα στο σπίτι, μπορείς να τα αξιοποιήσεις για να διακοσμήσεις τον χώρο κατάλληλα! Χρησιμοποίησε τις σερπαντίνες για να πιάσεις τα μπαλόνια σου και φτιάξε oversized pom pom κολλώντας τρίγωνα κομμάτια από τα γκοφρέ πολύχρωμα χαρτιά και έπειτα ψαλιδίζοντας τις άκρες τους!

Decor από γιορτινά φαναράκια

Άλλη μία εύκολη και γρήγορη κατηγορία, αφού μπορείς να βρεις φαναράκια σε κάθε κατάστημα με παιχνίδια, είδη δώρων και διακοσμητικά για πάρτι (ναι, ακόμη και στο σούπερ μάρκετ) και το μόνο που θα χρειαστεί είναι να τα κρεμάσεις με σπάγκο σε όμορφες συνθέσεις σε διάφορα σημεία του σπιτιού! Έξτρα πόντοι στη μαμά για τη σούπερ γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιουργούν!

“Βροχή” από… σερπαντίνες

Προφανώς σου έχουν ξεμείνει μπόλικες σερπαντίνες, επομένως γιατί να μην τις χρησιμοποιήσεις και ως διακοσμητικά στοιχεία; Άνοιξέ τες, κόλλησέ τες στον τοίχο -ψηλά στο ταβάνι- ή δέσε τες από τα κουρτινόξυλα και θα έχεις ένα πρώτης τάξεως και άκρως φαντασμαγορικό διακοσμητικό για τις Απόκριες!

“Βόμβες” χαρτοπόλεμου

Είναι κάπως ακατόρθωτο να γίνει πάρτι μασκέ χωρίς χαρτοπόλεμο! Για φέτος, όμως, μπορείς να φτιάξεις “βόμβες” κομφετί με μόλις τρία υλικά: χάρτινα ρολά από χαρτί υγείας, χρωματιστά αυτοκόλλητα και μπαλόνια! Κόβεις την “κεφαλή” του μπαλονιού, δένεις την άκρη του (όπως όταν το φουσκώνεις), το περνάς στην άκρη του ρολού και το κολλάς γύρω-γύρω στο στόμιο με ταινία. Αν θέλεις μπορείς να συνεχίζεις να διακοσμείς το popper με τα αυτοκόλλητα και τέλος να το γεμίσεις με χαρτοπόλεμο! Έτοιμη!

DIY καραμούζες

Όλα τα παιδιά λατρεύουν τις καραμούζες και κυρίως το σφύριγμά τους! Αγόρασε, λοιπόν, μερικές πλαστικές σφυρίχτρες από καταστήματα με είδη για χόμπι, μπόλικο γκοφρέ και μεταλλιζέ χαρτί και χρωματιστή ταινία. Κόψε μικρές λωρίδες χαρτιού, κόλλησέ τες στο στόμιο της καραμούζας με την ταινία και ετοιμάσου να σε… ξεκουφάνουν τα μικρά!

Αυτοσχέδιες μαράκες

Άλλο ένα “μουσικό” αξεσουάρ για τις Απόκριες, οι μαράκες είναι πανεύκολες να φτιαχτούν στο σπίτι! Θα χρειαστείς μερικά χάρτινα πιάτα σε μικρό μέγεθος, ισχυρή κόλλα στιγμής, ξυλάκια ανάδευσης ή καλαμάκια, ωμό καλαμπόκι και χρωματιστούς μαρκαδόρους. Τοποθέτησε στο ένα πιάτο λίγα σπόρια καλαμποκιού και έπειτα άπλωσε κόλλα περιμετρικά σε όλο το πιάτο. Τοποθέτησε σε ένα σημείο τον αναδευτήρα και από πάνω κόλλησε το δεύτερο πιάτο, πιέζοντας για να κολλήσουν μεταξύ τους. Τέλος, με τον μαρκαδόρο ζωγράφισε διάφορα σχέδια στα πιάτα και οι μαράκες είναι έτοιμες!

Read More

And More