Πασχαλινές χειροτεχνίες: 5 ιδέες που θα ξετρελάνουν το μικρό σου

Το Πάσχα έφθασε, η τηλεκπαίδευση σταμάτησε, η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά και κάπως έτσι τα παιδιά ζουν μία από τις χαλαρές εβδομάδες του χρόνου. Μπορεί φέτος να μην επιτρέπεται να ταξιδέψεις στους γονείς σου και τα παιδιά να είναι αγκαλιά με τον παππού και τη γιαγιά, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσουν υπέροχα! Πέρα, όμως, από τη χαλάρωση και τις ανέμελες στιγμές, το ελληνικό Πάσχα είναι πλούσιο σε παραδόσεις και έθιμα, τα οποία μπορείς να μάθεις στα παιδιά και μάλιστα να διασκεδάσετε παρέα με διάφορες “χειροτεχνίες”. Πάρε ιδέες!

Διακοσμήστε τα αβγά
Ναι, καλά διάβασες! Ακόμη και αν αποφασίσεις να μην συμπεριλάβεις τα παιδιά στο βάψιμο των αβγών, υπάρχει άλλη μία διαδικασία στην οποία λατρεύουν να συμμετέχουν και αυτή δεν είναι άλλη από τις χαλκομανίες που κοσμούν τα πασχαλινά αβγά! Είτε στο εμπόριο, είτε και με οικιακά υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ή να χρησιμοποιήσετε ευφάνταστα αυτοκόλλητα που θα διακοσμήσουν τα αβγά σας και θα τα κάνουν να ξεχωρίζουν!

 

Φτιάξτε το δικό σας πασχαλινό καλάθι
Είτε είναι από ψάθα, είτε ξύλινο, ή μεταλλικό μπορείτε παρέα να το γεμίσετε με λωρίδες από γκοφρέ χαρτί ή με χαρτί περιτυλίγματος, να περάσετε λουλούδια αληθινά ή ψεύτικα, να βάλετε κορδέλες και διακοσμητικά λαγουδάκια και να φτιάξετε την τέλεια… φωλιά για τα πασχαλινά αβγά! Μην ξεχνάς ότι φέτος το Πάσχα πέφτει πάρα πολύ κοντά με την Πρωτομαγιά, κάτι που σου δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσεις το καλάθι σου και για τα λουλούδια του Μαίου. 

Γιρλάντες σε σχήμα… κουνελιού
Οι γιρλάντες είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να φτιάξετε χαριτωμένα πασχαλιάτικα διακοσμητικά με τα παιδιά! Σε ένα μεγάλο κομμάτι από χρωματιστό χαρτόνι, σχηματίστε το περίγραμμα από μικρά κουνελάκια ή αβγά ή κοτοπουλάκια ή ό,τι άλλο ευχαριστεί τα παιδιά. Κόψτε τα σχήματα, περάστε ένα μεγάλο κομμάτι σπάγκου και οι γιρλάντες είναι έτοιμες. Μην ξεχάσεις τον σπάγκο!

Στέμμα για το… μικρό σου κουνελάκι
Με τρία κομμάτια από χοντρό χαρτόνι, ένα ψαλίδι, ένα συρραπτικό και λίγο χρωματιστό χαρτί περιτυλίγματος θα μπορέσετε να φτιάξετε τα πιο χαριτωμένα αυτάκια! Κάπως έτσι, θα στέψεις με τον πιο παραμυθένιο τρόπο βασιλιά ή πριγκίπισσα του Πάσχα!

Μην ξεχάσεις το στεφάνι
Σου το είπα, αλλά στο υπενθυμίζω. Φέτος, Πάσχα και Πρωτομαγιά πάνε πακέτο. Άλλωστε, δεν είναι το μόνο διαφορετικό. Με μερικά χρωματιστά χαρτόνια, σπάγκο και κόλλα στιγμής θα φτιάξετε τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα διακοσμητικά για το σπίτι! Κόψτε το χαρτόνι σε σχήμα αυγών, κολλήστε πάνω τους ό,τι σας έρθει στο νου, από διαφορετικού χρώματος χαρτόνι και χρυσόσκονη, μέχρι ρύζι και ξερά φύλλα ή δώσε απλά στα παιδιά σου τους μαρκαδόρους για να ζωγραφίσουν. 

Read More

And More