Πρωινό: 5 “πλούσιες” και νόστιμες συνταγές για το μικρό σου

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Το ξέρεις, το έχεις ακολουθήσει και τώρα ήρθε η στιγμή να μυήσεις και το μικρό σου στην λογική αυτή. Γιατί, ξεκινώντας την ημέρα του με ενέργεια, θα έχει ακόμα περισσότερη όρεξη να διαβάσει, να κάνει τα μαθήματα του, να παίξει μαζί σου και γενικότερα να αισθάνεται υγιές. Σήμερα, λοιπόν, φοράμε τις ποδιές μας και ετοιμάζουμε μαζί 5 θρεπτικές (και νόστιμες συνταγές). Voila! 

Smoothie με μήλο και μπανάνα

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι μήλα, καθαρισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι σμέουρα
  • 1/2 μπανάνα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 5 κουτ. της σούπας βρώμη
  • 1/2 ποτήρι γάλα

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, καθαρίζεις τα φρούτα και τα πλένεις πολύ καλά.
  • Προσθέτεις τα υλικά σου σε ένα μπλέντερ, με το γιαούρτι ή το γάλα να είναι το τελευταίο που θα βάλεις. Χτυπάς σε μέτρια ένταση και έτοιμο να το πιει το μικρό σου στο… ποτήρι.

Μπάρα δημητριακών με μέλι

Υλικά:

  • 200 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 4 κουτ. της σούπας μέλι
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • ένα κεσεδάκι γιαούρτι
  • 50 γρ. ξηροί καρποί

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς όλα τα υλικά για 1,5 λεπτό.
  • Στρώνεις προσεκτικά το μείγμα που έχει δημιουργηθεί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνεις για περίπου 20 λεπτά.
  • Κόβεις και μοιράζεις στο μικρό σου.

Τρουφάκια σοκολάτα – βρώμη

Υλικά:

  • 1 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1 μέτρια μπανάνα λιωμένη
  • 4 κ. σούπας μαργαρίνη
  • 1 κ. σούπας κακάο
  • 1 κ. γλυκού βανίλια
  • 40γρ. στέβια

Εκτέλεση:

  • Στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Συνδύασε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα καλά μέχρι να ενωθούν πλήρως.
  • Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας, φτιάξε τα μπαλάκια.
  • Τοποθέτησέ τα στη λαδόκολλα.
  • Βάλε το ταψί για μια ώρα στο ψυγείο.

Μούσλι με γιαούρτι και φρούτα

Υλικά:

  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1/4 του φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
  • 1 κουτ. του γλυκού τριμμένο αμύγδαλο
  • 1 κουτ. του γλυκού λιναρόσπορο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουτ. του γλυκού μέλι
  • 3-4 κουτ. της σούπας ανάμεικτα μούρα

Εκτέλεση:

  • Βάζεις σε ένα κατσαρολάκι με 1/2 φλιτζάνι νερό το μέλι με το ξυλάκι κανέλας να πάρει μια ελαφριά βράση και να λιώσει το μέλι.
  • Προσθέτεις τη βρώμη και ανακάτεψε ελαφρά για 10′ – 15′ λεπτά να χυλώσει. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει.
  • Προσθέτεις το λιναρόσπορο, τα αμύγδαλα και ανακατεύεις το μούσλι σου
  • Στρώνεις 2 κουτ. της σούπας στον πάτο ενός γυάλινου ποτηριού και από πάνω βάζεις 1/4 του γιαουρτιού.
  • Συμπληρώνεις με άλλες δυο κουταλιές μούσλι και προσθέτεις τα φρούτα, αφού τα πλύνεις καλά. 

Αβοκάντο γεμιστό με αβγό

Υλικά:

  • 2 μεσαία αβγά
  • 1 αβοκάντο, καθαρισμένο
  • 2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
  • 1 σκελίδα βασιλικό ξηρό

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
  • Σε ένα μπολ, σπας τα αβγά, διαχωρίζοντας σε ασπράδι και κρόκο.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, καθαρίζεις το αβοκάντο και αφήνεις την ψίχα του στην άκρη. Στο κέντρο του αβοκάντο ρίχνεις τον κρόκο προσεκτικά και στη συνέχεια το ασπράδι. Κινείς τη διαδικασία με ιδιαίτερη μαεστρία, ούτως ώστε να μην σπάσει ο κρόκος.
  • Προσθέτεις τον μαϊντανό και το βασιλικό και λίγο πιπεράκι.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.

 

Read More

And More