Προσφορά δεκατιανού σε 11.000 μαθητές δημοτικού!

Με αίσθημα ευθύνης προς τις ευπαθείς ομάδες που πλήττονται άμεσα από την οικονομική κρίση και με ευαισθησία προς την παιδική ηλικία, η εταιρεία Γρηγόρης συνεργασία με τις εταιρείες Αραμπατζής Ελληνική Ζύμη, Καραμολέγκος, Optima με το τυρί Adoro Gouda και Coca-Cola Τρία Έψιλον, ενώνουν τις δυνάμεις τους μετά από πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και υποστηρίζουν ένα πρόγραμμα παροχής δεκατιανού μαθητών σε σχολικές μονάδες που παρουσιάζουν ανησυχητικά ποσοστά επισιτιστικής ανασφάλειας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου και αφορά στην παροχή δεκατιανού, σε σχεδόν 11.000 μαθητές, σε 64 δημοτικά σχολεία της Αττικής και συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία, με πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Οι εταιρίες που συμμετέχουν ανέλαβαν το συνολικό κόστος των πρώτων υλών, της παρασκευής και διάθεσης των ειδών και θα προσφέρουν περίπου 550.000 μερίδες, που περιλαμβάνουν ανάλογα την ημέρα: κουλούρι Θεσσαλονίκης, τοστ με τυρί και γαλοπούλα και φυσικό χυμό πορτοκάλι. Πολύ σημαντική είναι και η συμβολή των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων, που με τις ομάδες εθελοντών βοηθούν ώστε να φτάνουν έγκαιρα τα δεκατιανά γεύματα στα σχολεία.

Βασικός στόχος είναι η υποστήριξη ευάλωτων ομάδων, όπως είναι οι μαθητές και οι οικογένειες τους, σε περιοχές με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Ο μόνος τρόπος για να συνεχισθεί και να επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία είναι η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων εταιριών για να ενισχύσουν με υπηρεσίες και προϊόντα τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Ο εθελοντισμός και οι ομαδικές προσπάθειες αποτελούν έναν σημαντικό τρόπο αντιμετώπισης των συνεπειών της κοινωνικής κρίσης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους που χρειάζονται υποστήριξη. Για το λόγο αυτό, οι συμμετέχουσες εταιρείες καλούν και άλλες εταιρείες να συμβάλλουν με την προσφορά τους σε αυτή την προσπάθεια.

Ευχή και ελπίδα όλων είναι να αποτελέσει παράδειγμα η συνεργασία και η διάθεση προσφοράς με την οποία σχεδιάστηκε και υλοποιείται αυτή η σημαντική ενέργεια κοινωνικής ευθύνης, ώστε να στηριχθούν περισσότερα παιδιά. Τα παιδιά είναι το μέλλον και μας χρειάζονται όλους.

Read More

And More