“Πώς θα σταματήσει να βάζει συνέχεια το χέρι στο στόμα;” Ο παιδίατρος Δρ. Σπύρος Μαζάνης απαντάει στις ερωτήσεις σας

“Δεν έχει κόψει το βραδινό πάμπερς”, “Έχω παρατηρήσει πως τώρα το καλοκαίρι ο ιδρώτας της μυρίζει έντονα, όπως στους ενήλικες”, “Μήπως γνωρίζετε κάποια τεχνική για να σταματήσει η κόρη μου να βάζει συνέχεια το χέρι της στο στόμα;”

Τα μικρά πλασματάκια υπάρχουν στη ζωή μας και μας γεμίζουν αγάπη, χαμόγελα, αλλά και άγχος. Οι μανούλες θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, έχουν τις ανησυχίες τους και τις απορίες τους. Ο διακεκριμένος παιδίατρος Δρ. Σπύρος Μαζάνης είναι εδώ για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας. Όχι φυσικά για να αντικαταστήσει τον παιδίατρός σας, αλλά για να μοιραστεί την πολυετή εμπειρία του, τις γνώσεις του και να μας ενημερώσει σωστά.

Αν θέλεις να στείλεις την ερώτησή σου κι εσύ στον παιδίατρο Δρ. Σπύρο Μαζάνη κάνε “κλικ” εδώ…

ΕΡΩΤΗΣΗ
Καλησπέρα γιατρέ. Ο γιος μου, γεννημένος τον Μάρτιο του 2018, δεν έχει κόψει το βραδινό πάμπερς. Γενικά, του αρέσει πολύ να κατουράει στο πάμπερς του. Να ανησυχήσω;
Βούλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή φίλη, μπορείς να περιμένεις μέχρι την ηλικία των 6 χρόνων. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να γίνουν ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Πιστεύω ότι δεν έχεις πρόβλημα, αλλά ή έχει συνηθίσει και το κάνει σαν παιχνίδι ή θέλει να σας προκαλεί την προσοχή. Ή ακόμη δεν έχει ωριμάσει τόσο ώστε να κόψει εντελώς την πάνα. ΚΑΛΟ θα ήταν προς το βράδυ να μην πίνει υγρά για μερικές μέρες, ούτε και γάλα, ώστε η κύστη του να μην έχει υγρά για να ουρήσει. Επίσης, για ένα διάστημα θα πρέπει να τον ξυπνάς δυο ώρες αφότου έχει κοιμηθεί και να τον πηγαίνεις στην τουαλέτα για να ουρήσει. Αυτές είναι μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Γιατρέ καλησπέρα! Έχω ένα κοριτσάκι 5 ετών κι έχω παρατηρήσει πως τώρα το καλοκαίρι ο ιδρώτας της μυρίζει έντονα, όπως στους ενήλικες. Είναι φυσιολογικό αυτό για την ηλικία αυτή ή μήπως θα πρέπει να γίνουν κάποιες εξετάσεις. Ευχαριστώ!
Σοφία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή φίλη, λόγω της ζέστης αναπτύσσονται μύκητες στο δέρμα που είναι ιδρωμένο και αυτή είναι συνήθως η αιτία που υπάρχει μια περίεργη και ασυνήθιστη μυρωδιά. Συνήθως με πιο τακτικά ντους το δέρμα είναι πιο καθαρό και μειώνεται το πρόβλημα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Καλησπέρα σας! Ο γιος μου είναι 11 ετών και έκανε αιματολογικές εξετάσεις πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Δεν του βρήκαν κάτι. Χρειάζεται να κάνει και φέτος μετά τις διακοπές;
Σταυρούλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή φίλη, συνήθως μια φορά τον χρόνο ή κάθε δυο χρόνια είναι ΚΑΛΟ να γίνεται ένα μικρό τσεκ απ.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Καλησπέρα σας, γιατρέ! Θα ήθελα να σας ρωτήσω μήπως γνωρίζετε κάποια τεχνική για να σταματήσει η κόρη μου να βάζει συνέχεια το χέρι της στο στόμα. Είναι 4 ετών και το κάνει συνέχεια. Σας ευχαριστώ!
Αρετή

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή φίλη, είναι λίγο δυσκολάκι, ειδικά αν υπάρχει και κληρονομικότητα. Μια μέθοδος είναι να της το βγάζετε συνέχεια ώστε να μην ευχαριστιέται μέχρι να βαρεθεί και να το κόψει. Επίσης, αν αρχίσει παιδικό σταθμό ΜΠΟΡΕΙ να ντρέπεται και να το περιορίσει. Επίσης, με τη μέθοδο της απασχόλησης με άλλα πράγματα μπορεί να ξεχνιέται.

Αν θέλεις να στείλεις την ερώτησή σου κι εσύ στον παιδίατρο Δρ. Σπύρο Μαζάνη κάνε “κλικ” εδώ…

Read More

And More