Στείλε την ερώτηση σου: Ο, παιδίατρος του TLife, Δρ. Σπύρος Μαζάνης, θα σου απαντήσει!

Ο παιδίατρος του TLIFE, Δρ. Σπύρος Μαζάνης, πιστός στο ραντεβού του απαντά στις ερωτήσεις των γονιών κάθε εβδομάδα. Εσύ έθεσες τις απορίες σου. Εμείς, τις καταγράψαμε. Ο Δρ. Σπύρος Μαζάνης έχει όλες τις απαντήσεις. Αν έχεις κάτι να τον ρωτήσεις, μπορείς απλά να κάνεις κλικ στην παρακάτω εικόνα:

 

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα! Με τη σειρά μου και εγώ θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.Έχω ένα αγοράκι 12 μηνών. Από την ημέρα που γεννήθηκε μέχρι και σήμερα δε έχουμε δει το πουλάκι του να κάνει τις αντανακλαστικές κινήσεις, παρά μόνο κάποιες βραδιές που του άλλαζα πάνα. Έχουμε αγχωθεί μήπως τρέχει κάτι και έχει κάποιο θέμα. Έχω διαβάσει και, κρίνοντας απο τον μεγάλο μου γιο, στην αντίστοιχη ηλικία πως απο την ήμερα της γέννησης έχουν αυτές τις κινήσεις. Σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο; Πιστεύετε πως έχει κάποιο θέμα;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή μανούλα, σχεδόν και 2 εβδομάδες, μετά την γέννηση μπορεί να παρατηρηθεί το μωρό να έχει στύση στο πουλάκι του. Αυτό είναι αντανακλαστικό, συνήθως την στιγμή που ουρεί. Για να ελέγξεις αν το μωρό σου έχει στύση, θα πρέπει να το παρατηρήσεις την στιγμή της ούρησης. Αν μέχρι την ηλικία των 12 μηνών δεν έχεις δει το πουλάκι του σε στύση, τότε θα πρέπει να το εξετάσει πρώτα ένας χειρουργός για παιδιά και ύστερα ένας ουρολόγος για παιδιά. Έτσι, θα ησυχάσεις για τη φυσιολογική λειτουργία του παιδιού σου.

⇒ Ερώτηση:

Γιατρέ μου, Καλησπέρα! Θα ήθελα να σας ρωτήσω: Έχω μια κόρη 14,5 μηνών.Στις αιματολογικές εξετάσεις έδειξε σίδηρο 21,  Φεριττίνη 11 και  Αιματοκρίτη 35.2. Η γιατρός μας έδωσε σταγόνες hemafer 10 πρωί 10 βράδυ. Θα ήθελα να ρωτήσω πόση απόσταση πρέπει να έχουν από το γάλα και πόσες ώρες από το πρωί ως το βράδυ.Η μικρή ακόμα θηλάζει πρωί και βράδυ, αλλά και μέσα στην μέρα και δυσκολεύομαι πολύ να της το κόψω.

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή μανούλα, καταρχάς δεν υπάρχει κανένας λόγος να διακόψεις το θηλασμό σου. Η χορήγηση του σιδήρου καλό θα ήταν να γίνεται με άδειο στομάχι, για να έχει καλύτερη απορρόφηση. Το ιδανικό θα ήταν μια ώρα πριν ή μετά το γεύμα. Η απόσταση των δόσεων καλό θα ήταν να είναι καθε δώδεκα ώρες. Αν αυτά δεν γίνονται με απόλυτη ακρίβεια, δεν σημαίνει ότι θα αποτύχει και η θεραπεία. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν ειδικά σε ένα μωρό που θηλάζει. Επίσης, να βοηθήσεις με τροφές που περιέχουν σίδηρο, όπως κόκκινο κρέας, χοιρινό, όσπρια, αυγό και άλλα.

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω: Αρχικά, έχω ένα βρέφος δύο εβδομάδων περίπου. Ενώ όλη μέρα δεν έχει πρόβλημα και είναι ήσυχη και κοιμάται εύκολα όπου τη βάλεις, το βράδυ που πάμε να κοιμηθούμε στην κρεβατοκάμαρα, με το ζόρι δεν κοιμάται καθόλου γκρινιάζει, κλαίει και δε θέλει. Ενώ πριν την παίρνει βαθιά ο ύπνος, όταν την αφήνω το καταλαβαίνει και κλαίει. Γιατί; Κάνει να της δίνω πιπίλα από τώρα μόνο τα βράδια έστω μήπως ηρεμεί; Επίσης, θηλάζω…

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, δοκιμάστε να έχετε ένα φως στο δωμάτιο. Μερικά μωρά από νεογέννητα φοβούνται το σκοτάδι, πιθανόν απο κάποιο στρες που πέρασε στην ενδομήτριο ζωή. Η πιπίλα μπορεί να βοηθήσει, καθώς ηρεμεί το μωρό. Μπορείτε να την δώσετε οποιονδήποτε στιγμή.

⇒ Ερώτηση:

Γεια σας! Η κορούλα μου 9 μηνών είχε βάση εξετάσεων ουρολοίμωξη με μικρόβιο e. Coli 100.000. Πήραμε 7 μέρες αντιβίωση την 7μισάρα, χωρίς να σταματήσουμε. Ανέβασε 40 πυρετό, συνεχίσαμε αντιβίωση χωρίς να κατεβαίνει ο πυρετός και εν τέλει κάναμε ενέσιμη αγωγή και μόνο έτσι έπεσε. Πρέπει να ανησυχώ; Τι μπορώ να κάνω για να μην πάθει ξανά τα ίδια;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, βάσει πρωτοκόλλου θα πρέπει να γίνει ένα υπερηχογράφημα ουροποιητικού, πιθανόν μια ανιούσα κυστεοουρηθογραφία και ίσως και ένα σπινθηρογράφημα νεφρών. Αυτά έχουν ως  στόχο να εντοπισθεί μια πιθανή ανατομική ανωμαλία του ουροποιητικού συστήματος, που μπορεί να είναι αιτία να παρουσιάσει ξανά ουρολοίμωξη.

 

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΡ. ΣΠΥΡΟ ΜΑΖΑΝΗ; ΚΑΝ’ ΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ BANNER ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Read More

And More