Τι πρέπει να κάνεις όταν δεν πίνει το γάλα του;

Ερώτηση
“Το αγοράκι μου, 2 ετών, δεν θέλει να πίνει το γάλα του όσο και αν έχω προσπαθήσει με διάφορα κόλπα όπως αλλαγή γάλατος(διαφορετικά σκευάσματα τη φορά), όμορφα ποτηράκια, καλαμάκια, να το δίνω στον ύπνο του κ.α., επιμένει να αρνείται πεισματικά! Ως προς τα υπόλοιπα γεύματα του δεν έχω πρόβλημα όπως δεν υπάρχει πρόβλημα και στον ρυθμό ανάπτυξής του. Το γάλα του όμως δεν είναι πολύ σημαντικό να το πίνει; Τι να κάνω;”
Απάντηση
Το γάλα είναι μια σημαντική τροφή για τα παιδιά αλλά όταν έχουμε ένα παιδί όπως στην δική σας περίπτωση που αρνείται πεισματικά, θα πρέπει να σταματήσουμε να το πιέζουμε. Θα πρέπει να βρούμε κάποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να πάρει το παιδί το πολύτιμο στοιχείο που λέγεται ασβέστιο και βρίσκεται στα γαλακτοκομικά.
Έτσι λοιπόν εάν δεν πίνει γάλα, αλλά μπορεί να φάει λίγο τυρί και λίγο γιαούρτι κάθε μέρα μπορεί αυτό να αντικαταστήσει το γάλα. Για παράδειγμα 100γρ παρμεζάνα την ημέρα μπορούν να αντικαταστήσουν ένα ποτήρι γάλα. Όλα τα κίτρινα τυριά έχουν ασβέστιο και πρέπει να τα προτιμήσουμε ειδικότερα το τσένταρ και το ένταμ.
Αν θα ψάξουμε στο οικογενειακό ιστορικό πιθανόν στην οικογένειά σας να υπάρχει και άλλο άτομο το οποίο να μην θέλει να πιει το γάλα γιατί πολλές φορές υπάρχει κάποια δυσανεξία στο γάλα και είναι ο ίδιος οργανισμός ο οποίος φροντίζει στο να μην πίνει το γάλα. Με τα άλλα όμως γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούμε να καλύψουμε πλήρως τις ανάγκες του παιδιού όσον αφορά το ασβέστιο.

Read More

And More