ΣΚ στην πόλη: Τα καλύτερα μέρη στην Αθήνα για ποδηλατάδα με το μικρό σου

Οι δύο πιο αγαπημένες μέρες των παιδιών έφτασαν! Ναι, το Σαββατοκύριακο ξεκινά και για ακόμα μία φορά προβλέπεται άκρως… καλοκαιρινό. Με ανεβασμένη διάθεση και σωστή θερμοκρασία. Τι θα έλεγες για μία βόλτα στην πόλη; Λίγο πιο διαφορετική, όμως, και παιχνιδιάρικη; Αν δεν το κατάλαβες ακόμα, αυτό το ΣΚ σού προτείνω να ανέβεις στο ποδήλατο με το μικρό σου και μαζί να ανακαλύψετε υπέροχους χώρους δίπλα στη θάλασσα ή μέσα στα καλά κρυμμένα άλση. Δες που σας προτείνουμε να πάτε!

Μαρίνα Φλοίσβου
Αν το μικρό σου αγαπάει τη θάλασσα, αλλά δεν αισθάνεται ακόμα έτοιμο να κάνει τις πρώτες του βουτιές, αυτή η βόλτα με το ποδήλατο θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη του. Γιατί, θα είναι κυριολεκτικά δίπλα στο υγρό στοιχείο. Δοκίμασε να ξεκινήσετε από το συγκεκριμένο σημείο του Φαλήρου και να προχωρήσετε κατά μήκος της παραλιακής, γιατί η βόλτα που γίνεται με χαμόγελο δεν θες να τελειώσει ποτέ.

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Ναι, μένουμε στα νότια. Μια απέραντη έκταση πράσινου, στολίδι και ζωτικός πνεύμονας πρασίνου για την πόλη, το ολοκαίνουριο πάρκο του Πολιτιστικού Κέντρου Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δεν έχει απολύτως τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκών πόλεων. Η βόλτα με το ποδήλατο ξεκινάει δίπλα στο κανάλι, συνεχίζεται, ανεβαίνοντας στον κήπο και ολοκληρώνεται με προσοχή περιμετρικά του πάρκου. Δοκίμασε να τη συνοδεύσεις με ψητό καλαμπόκι στο χέρι.

Λόφος του Φιλοπάππου ή Λόφος των Μουσών
Ένα δάσος στην καρδιά της πόλης, που ενώνεται με το λόφο του Αστεροσκοπείου και την Πνύκα. Με πλούσια βλάστηση και τεράστια έκταση, ο λόφος του Φιλοπάππου ενδείκνυται για κάθε είδους δραστηριότητα, ειδικά αν στην τελευταία εμπλέκονται μερικά δίκυκλα ποδήλατα.

Μικρολίμανο
Επιστροφή στα παραθαλάσσια. Γιατί, είναι καλοκαίρι και μας αρέσει η επαφή με το γαλάζιο χρώμα, στο οποίο καθρεφτίζονται οι ακτίνες του ηλίου και οι ανέμελες στιγμές που έρχονται. Ανάμεσα στο γνωστό λιμάνι του Πειραιά και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το Μικρολίμανο είναι το ιδανικό spot για απολαυστική ποδηλατάδα περιμετρικά της θάλασσας.

Άλσος Νέας Σμύρνης
Ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Αθήνας, το άλσος της Νέας Σμύρνης συγκεντρώνει κόσμο από κάθε γωνιά της πόλης, ενώ προσφέρει άπειρες δυνατότητες ψυχαγωγίας. Αυτή η πράσινη έκταση περιμένει εσένα, το μικρό σου και το ποδήλατο σας για να αλλάξει αυτό το Σαββατοκύριακο.

Βουλιαγμένη
Μπορεί να την ξέρεις για τα καταγάλανα νερά της, όμως, οι πράσινες εκτάσεις που ξεκινούν από το Καβούρι και φτάνουν μέχρι τη Βούλα είναι ιδανικές για μία ποδηλατάδα by the sea. 

Read More

And More