Στείλε την ερώτησή σου: Ο παιδίατρος του TLife, Δρ. Σπύρος Μαζάνης, απαντά!

Ο παιδίατρος του TLIFE, Δρ. Σπύρος Μαζάνης, πιστός στο ραντεβού του απαντά στις ερωτήσεις των γονιών κάθε εβδομάδα. Εσύ έθεσες τις απορίες σου. Εμείς, τις καταγράψαμε. Ο Δρ. Σπύρος Μαζάνης έχει όλες τις απαντήσεις. Αν έχεις κάτι να τον ρωτήσεις, μπορείς απλά να κάνεις κλικ στην παρακάτω εικόνα:

 

 

⇒ Ερώτηση:

Χαίρετε, όταν ένα παιδί κάνει εμετούς, εκτός από την ενδεδειγμένη δίαιτα, αποχή από το φαγητό και το νερό, υπάρχει κάποιο σκεύασμα, εκτός από τους ηλεκτρολύτες, που μπορούμε να δώσουμε, για να μην χρειαστεί να νοσηλευτεί;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, εξαρτάται απο την ηλικία του παιδιού. Για τα μικρά παιδιά αποφεύγουμε να δώσουμε φάρμακα, διότι μερικά είναι όπως λέμε “βαριά” για τον οργανισμό τους και ειδικότερα για τον εγκέφαλο τους. Ανάλογα, λοιπόν, με την ηλικία του παιδιού και σε σχέση με την σοβαρότητα της κατάστασης, αποφασίζουμε κατά περίπτωση αν και πότε θα δώσουμε φαρμακευτική αγωγή απο το στόμα.

⇒ Ερώτηση:

Καλησπέρα σας. Έχω ένα κοριτσάκι σχεδόν 15 μηνών κι ενώ συνεννοούμαστε απόλυτα, δεν λέει καμία λέξη εκτός του μαμ όταν πεινάει. Αρνείται πεισματικά να μιλήσει. Πρέπει να ανησυχήσω; Μπορώ να την βοηθήσω, πηγαίνοντας την σε κάποιον ειδικό;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή μανούλα, το σημαντικότερο απο όλα είναι αν το παιδί ακούει εκατό τοις εκατό και απο τα δυο αυτιά, διότι η βαρηκοΐα είναι μια απο τις αιτίες καθυστέρησης του λόγου. Επίσης, αν το μωρό “χαϊδεύεται”, τότε μπορεί να καθυστερεί την ομιλία του, για να προκαλέσει την προσοχή σας. Σε πρώτη φάση, ένας ωτολαρυγγολογικός έλεγχος θα δείξει αν ακούει καλά. Επίσης, αν στείλετε το παιδί σε βρεφονηπιακό σταθμό, θα μιλήσει πιο γρήγορα καθώς θα ξεφύγει απο το σπίτι και θα αναγκαστεί να επικοινωνήσει με παιδιά της ίδιας ηλικίας.

⇒ Ερώτηση:

Γιατρέ Καλησπέρα! Θα ήθελα να σας ρωτήσω για το κοριτσάκι μου που είναι τεσσάρων μηνών. Ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ με τους κολικούς, αλλά ακόμα δεν της έχουν περάσει. Η κοιλιά της κάνει συνέχεια θόρυβο. Τι να κάνω; Μάλιστα, τώρα έχει και πάρα πολλά σάλια.

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή μανούλα, οι κλασικοί κολικοί της κοιλιάς κρατάνε μέχρι τους 4-5 πρώτους μήνες. Αν έχει σάλια, τότε μπορεί να είναι η έναρξη της οδοντοφυΐας. Επίσης, μπορεί να έχει Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και να κάνει εσωτερικές αναγωγές, οι οποίες προκαλούν καούρες και σιελόρροια.

⇒ Ερώτηση:

Κύριε Μαζάνη, έχω ένα γιο δυόμιση χρονών και κάνει κακά του περίπου τέσσερις φορές την ημέρα (πάντα έτσι, από μωρό). Είναι κανονικής μορφής κυρίως, σαν πλαστελίνη, αλλά και πιο μαλακά κάποιες φορές. Τρώει απ’ όλα, λαχανικά και φρούτα. Είναι φυσιολογικό;

⇐ Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, ο αριθμός των κενώσεων είναι φυσιολογικός. Σημασία έχει να παίρνει βάρος και οι κενώσεις να μην έχουν αίμα ή βλέννες. Δηλαδή, μπορεί, μια δυσανεξία ή αλλεργία σε κάποια τροφή, μπορεί να προκαλεί μεγάλο αριθμό κενώσεων.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΡ. ΣΠΥΡΟ ΜΑΖΑΝΗ; ΚΑΝ’ ΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ BANNER ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Read More

And More