Σχολική τσάντα: Πώς θα την καθαρίσεις σωστά

Την γεμίζεις το πρωί, τη φροντίζεις με ένα τίναγμα, βάζεις μέσα όσα θες να έχει μαζί του το παιδί σου στο σχολείο – κολατσιό, βιβλία, τετράδια, κασετίνες -, την δένεις σε μία καρέκλα, την αφήνεις στο πάτωμα, δεν την προσέχεις και τόσο, την αδειάζεις μέχρι να τη γεμίσεις ξανά. Κάπως έτσι, κυλά το 24ώρο μίας σχολικής τσάντας. Όπως, όμως, προσέχει τα πράγματα που έχει μέσα, έτσι πρέπει και εσύ να την φροντίζεις. Να την πλένεις, για να μην φέρνει και κρατά τους μικροοργανισμούς και τα βακτήρια που υπάρχουν στους εξωτερικούς χώρους. Σκέψου μόνο, πόσες φορές την ημέρα τα παιδιά σου έχουν πετάξει το backpack από τον ώμο και αυτό έχει προσγειωθεί στην σχολική αίθουσα/το προαύλιο του σχολείου/τις λάσπες/την τουαλέτα/τα χώματα/τα πεζοδρόμια. Για αυτό, και σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου μερικά tips σωστού καθαρισμού

Πρώτο βήμα: Άδειασε ακόμα και τις παραμικρές θήκες
Έβγαλες τα τετράδια και όλα τα απαραίτητα. Αφαίρεσες τα αντικείμενα από την μπροστινή θήκη και όλα έτοιμα. Ή μήπως όχι; Πριν βάλεις την τσάντα στο πλυντήριο, τσέκαρε ότι έχεις αφαιρέσει ακόμα και το παραμικρό αντικείμενο, καθώς δεν θες να μπλεχτεί στον κάδο του πλυντηρίου. Μία άκρως αποτελεσματική μέθοδος είναι να γυρίσεις την τσάντα ανάποδα και για 5 δευτερόλεπτα να επιβεβαιώσεις ότι τίποτα δεν θα βρεθεί στο πάτωμα.

Δεύτερο βήμα: Χρησιμοποίησε έναν σάκο πλυντηρίου
Ενώ η σχολική τσάντα δεν ανήκει παραδοσιακά στην κατηγορία των “ευαίσθητων” υφασμάτων που πρέπει να πλυθούν με προσοχή, ωστόσο τα διάφορα εξαρτήματά της μπορούν να φθείρουν, να μπλοκάρουν ή να καταστρέψουν τον κάδο του πλυντηρίου. Δοκίμασε, λοιπόν, να την τοποθετήσεις εντός ενός κατάλληλου σάκου πλυντηρίου ή ακόμα και μία μαξιλαροθήκη, αν δεν προλαβαίνεις να προμηθευτείς έναν.

Τρίτο βήμα: Ένα απλό πρόγραμμα πλυντηρίου αρκεί
Το στοιχείο που μπορεί να σου δημιουργήσει απορίες είναι το απορρυπαντικό που θα χρησιμοποιήσεις και το πρόγραμμα του πλυντηρίου που θα ρυθμίσεις. Don’t Worry! Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι ειδικό! Το απορρυπαντικό ρούχων που ήδη έχεις στο σπίτι και ένα κανονικό πρόγραμμα χαμηλής θερμοκρασίας (30 βαθμών) είναι ιδανικό ακόμη και για την τσάντα του μικρού σου. Όλα καλά και απλά!

Τέταρτο βήμα: Στέγνωσε την με τον παραδοσιακό τρόπο
Η καλύτερη μέθοδος είναι να κρεμάσεις την σχολική τσάντα στην απλώστρα και να στεγνώσει φυσικά από τον ήλιο και τον αέρα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, αν πλύνεις την τσάντα το μεσημέρι μετά το σχολείο, μέχρι το επόμενο πρωί θα έχει στεγνώσει πλήρως. Μην χρησιμοποιήσεις στεγνωτήριο, καθώς είναι πιθανόν να χαλάσει το ύφασμα της. 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

 

Read More

And More