Σχολική τσάντα: Τα 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις μέσα

Ντριν, ντριν! Βρισκόμαστε μόλις μία εβδομάδα μακριά από το πρώτο κουδούνι της χρονιάς. Μπορεί το παιδί σου να μην είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένο για αυτό – μιας και το διάβασμα και το πρωινό ξύπνημα επιστρέφουν -, όμως, οι μέρες περνούν και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Σίγουρα, του έχει λείψει αυτή η συνήθεια. Βέβαια, φέτος, η σχολική χρονιά είναι διαφορετική. Τα μέτρα προστασίας δεν θα απουσιάζουν από την καθημερινή του ρουτίνα. Σήμερα, φτιάχνουμε μαζί τη σχολική τσάντα και βάζουμε μέσα όλα όσα πρέπει. Για τσέκαρε! Τα έχεις;

Μάσκα
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, είναι υποχρεωτική τόσο για τα μικρότερα, όσο και τα μεγαλύτερα παιδιά. Στην περίπτωση που επιλέξεις πάνινη – για να έχει πάνω το σχέδιο που του αρέσει -, προτίμησε να του τοποθετήσεις σε μία κλειστή συσκευασία, όπως παραδείγματος χάρη ένα σακουλάκι, και μία δεύτερη.

Μαντηλάκια για καθαρισμό
Πριν τα ρίξεις στο σακίδιο του, μην ξεχάσεις να του μάθεις πώς να καθαρίζει μόνο του το θρανίο του. Θα του πάρει μερικά λεπτά να το καταλάβει και λίγα – μόλις – δευτερόλεπτα, για να το πραγματοποιήσει. Αντίο μικρόβια και παθογόνοι μικροργανισμοί.

Μικρή και καθαρή πετσέτα
Η πέμπτη ώρα ξεκινάει. Γυμναστική. Γιούπι! Τρέξιμο, μερικές ασκήσεις και παιχνίδι. Και λίγος ιδρώτας που δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνιση του – ειδικά, την περίοδο αυτή, που η θερμοκρασία είναι υψηλή-.

Σπιτικό κολατσιό
Δεν είναι τόσο λαχταριστό, όσο εκείνου του κυλικείου. Είναι, όμως, ο καλύτερος τρόπος, για να αποφύγεις το συνωστισμό που δημιουργεί η επιθυμία για φαγητό. Σκέψου έξυπνα! Κανένα μικρό παιδάκι δεν μπορεί να κρατήσει αποστάσεις, όσο το ζεστό φαγητό γαργαλάει τον ουρανίσκο του.

Έξτρα γραφική ύλη
Μολύβια, τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, αυτοκόλλητα. Αν είναι πιο μικρό και θέλει να περνά το χρόνο του διασκεδαστικά. Άσε που είναι ο καλύτερος τρόπος να κοινωνικοποιηθεί και να κάνει νέους φίλους.

Παγουρίνο
Με δροσερό νερό. Γιατί, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου καλοκαίρι έχουμε. Αγαπημένα χρώματα και σχέδια σε ένα δροσιστικό μπουκάλι, αποφεύγοντας τα περιττά έξοδα και το πλαστικό προς το περιβάλλον.

Είδη πρώτης ανάγκης
Το χάνζαπλαστ πρώτο και καλύτερο! Το φαρμακείο του σχολείου θα είναι εφοδιασμένο με τα απαραίτητα, αλλά, για να είσαι σίγουρη ότι το παιδάκι σου, αν γρατσουνιστεί από το ιδιαίτερα κοφτερό χαρτί των βιβλίων, έχε τα απαραίτητα στο τσαντάκι του.

Αντισηπτικό χεριών
Μπορεί στην τάξη να είναι φρόνιμο, όμως, στο διάλειμμα η συνάντηση με τους φίλους του είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Θέλουν να παίξουν και να περάσουν καλά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τοποθετήσεις ένα μικρό μπουκαλάκι στην μπροστινή τσέπη του σακιδίου, ώστε μόλις το κουδούνι χτυπήσει, τα χεράκια του να καθαρίσει.

Καπελάκι
Ο καιρός είναι ακόμα στα καλά του και οι ακτίνες του ηλίου στα επικίνδυνα του. Ένα καπελάκι αρκεί για να σώσει την κατάσταση και να προστατεύσει το δερματάκι του μικρού σου.

Δεύτερο μπλουζάκι
Δεν θες να τριγυρνά μούσκεμα μετά τη γυμναστική σε όλο το σχολείο. Βρήκες τη λύση!

Read More

And More