Τα καλύτερα πάρκα της πόλης για να περάσετε οικογενειακά το ΣΚ που έρχεται

Ο καιρός έφτιαξε και το καλοκαίρι κάπως… έφτασε. Η θερμοκρασία έχει φορέσει τα καλά της, το μικρό σου επέστρεψε στις αρχές της εβδομάδας στο σχολείο και με ασφάλεια η καθημερινότητα του επανήλθε. Το Σαββατοκύριακο, όμως, είναι εδώ και καλύτερη ευκαιρία να ευχαριστηθείτε την φύση δεν υπάρχει. Ακόμα και αν είστε στην πόλη. Αυτά είναι τα καλύτερα πάρκα για οικογενειακές εξορμήσεις και ανάσες οξυγόνου!

Πρώην Βασιλικά Ανάκτορα (Τατόι)
Τι καλύτερο από ένα οικογενειακό πικ – νικ, στο μέρος που η βασιλική οικογένεια ευημερούσε; Ο ανακαινισμένος χώρος και η πολυτέλεια που αποπνέει ο αέρας είναι η ιδανική επιλογή για μία σύντομη απόδραση μέσα στην ίδια την πόλη.

Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” (Ίλιον)
Το όνομα του μιλά από όνομα: Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης. Η ιδιαίτερη χλωρίδα του συγκινεί. Με έναν σμπάρο, δύο τρυγόνια: και την βόλτα σας θα κάνετε, και το πικ-νικ σας θα απολαύσετε και το παιδί σου θα μάθει να αγαπά και να σέβεται το περιβάλλον.

Πάρκο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Αυτός ο καταπράσινος χώρος με την τεράστια έκταση και τις μοναδικές εναλλαγές στο φυσικό τοπίο είναι ό,τι κοντινότερο υπάρχει στα πρότυπα των μεγάλων πάρκων των ευρωπαϊκών μητροπόλεων! Με έντονη μεσογειακή βλάστηση, αλλά και το υγρό στοιχείο να κάνει αισθητή την παρουσία του χάρη στο κανάλι που εκτείνεται κατά μήκος του Κήπου, το πάρκο Σταύρος Νιάρχος είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές της πόλης

Ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής
Και αν η ελεύθερη έκταση του πάρκου Ελευθερίας δεν σε καλύπτει, ακριβώς δίπλα του εκτείνεται ο μεγάλος και “προστατευμένος” κήπος του Μεγάρου! Δέντρα, πολύχρωμα λουλούδια και γκαζόν για… παιχνίδι και χαλάρωση συμπληρώνουν το ειδυλλιακό σκηνικό!

Το άλσος της Νέας Σμύρνης
Ιδανική επιλογή για πικ- νικ και μεσημεριανές βόλτες, μιας και η σκιά των δέντρων προσφέρει την πιο δροσερή και χαρούμενη διάθεση! Παιχνίδι, ποδηλατάδες και… κυνηγητό συγκαταλέγονται στα πλεονεκτήματα του πράσινου αυτού χώρου.

Ο λόφος του Φιλοπάππου
Στη… σκιά της Ακρόπολης και του Αστεροσκοπείου, αλλά και μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, ο λόφος είναι ένα απέραντο δάσος, ιδανικό για κάθε εξωτερική δραστηριότητα!

Άλσος Παγκρατίου
Πεύκα, παγκάκια, δρομάκια και παιδική χαρά! Το ιστορικό πάρκο του Παγκρατίου λειτουργεί άψογα για βόλτες, ποδήλατο και παιχνίδι. To παιδί σου μπορεί να τρέξει, να σκαρφαλώσει και να εξερευνήσει την έκταση. Με όλη του την καρδιά!

Πάρκο Στρατού (Γουδί)
Το παλαιό στρατόπεδο μετατρέπεται σε μία πράσινη όαση, έτοιμη να σας υποδεχτεί και να αφήσει το παιδί σου τη χαρά της φύσης να γευτεί.

Δάσος του Σέιχ Σου (Θεσσαλονίκη)
Η ανάσα οξυγόνου που έψαχνες μέσα σε μία πολύ γεμάτη πόλη βρίσκεται λίγα μόλις βήματα από το κέντρο της. Τεράστιες εκτάσεις σε έδαφος ιδανικό για σωστό τρέξιμο και ποδήλατο κάτω από τον ήλιο ή το φεγγάρι. Το μικρό σου θα το λατρέψει!

Δάσος του Χορτιάτη (Θεσσαλονίκη)
Πικ – νικ ανάμεσα στα καταπράσινα δέντρα, στους θάμνους, κάτω από τις ακτίνες του ηλίου. Ναι, η συμπρωτεύουσα έχει και αυτή τις ομορφιές της.

 

Read More

And More