Τα ξενοδοχεία της Disney καταργούν το σήμα “Μην Ενοχλείτε”

Ένα από τα πιο μεγάλα όνειρα κάθε παιδιού είναι να επισκεφτεί μια μέρα κάποιο από τα φαντασμαγορικά θεματικά πάρκα της Disney! Το ξέρω πολύ καλά, μιας και εγώ έχω υπάρξει ένα από αυτά τα παιδιά, που ευτυχώς η ευχή μου πραγματοποιήθηκε! Πόσες και πόσες φορές σε έχουν παρακαλέσει να επισκεφτείτε τη “Eurodisney” στο Παρίσι, λες και θα… πεταχτείτε μέχρι την Ερμού για ψώνια; Λογικό, αν σκεφτείς πως εκεί θα γνωρίσει από κοντά όλους τους αγαπημένους του ήρωες από τα κορυφαία παιδικά animation όλων των εποχών! Τι αλλάζει, όμως, στα ξενοδοχεία της Walt Disney World;

Πλέον, η εταιρία αποφάσισε να αλλάξει έναν από τους βασικούς κανόνες ασφαλείας της στα ξενοδοχεία που λειτουργούν εντός των θεματικών πάρκων της. Συγκεκριμένα, ο “παραμυθένιος” κολοσσός αποφάσισε να καταργήσει το γνωστό σήμα “Μην Ενοχλείτε” που έως τώρα οι ένοικοι μπορούσαν να κρεμούν στις πόρτες τους, προκειμένου να μην δεχτούν απροειδοποίητες… επισκέψεις από το συνεργείο καθαρισμού ή το προσωπικό του καταλύματος. Αντ’ αυτού δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την ένδειξη “Το Δωμάτιο Είναι Απασχολημένο”. Αυτό σημαίνει, πως το προσωπικό μπορεί να ζητήσει να εισέλθει στο χώρο των δωματίων και αν ο ένοικος προβάλει αντίσταση, τότε ειδικά εκπαιδευμένος ύπάλληλος του καταλύματος θα επιληφθεί του ζητήματος.

 

Επίσημη αιτιολογία από τη διεύθυνση των ξενοδοχείων της Disney δεν έχει δοθεί ακόμα στο κοινό, ωστόσο η εκπρόσωπος των επιχειρήσεων, Suzi Brown δήλωσε: “Ελέγχουμε και αναλύουμε τακτικά τους κανόνες και τις διαδικασίες ασφαλείας των καταλυμάτων μας, ώστε να βελτιώσουμε την εμπειρία των επισκεπτών μας”. Πάντως, η πρωτοβουλία της Walt Disney World έρχεται να προστεθεί στο παγκόσμιο κίνημα αλλαγών της εν λόγω επιγραφής, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα ξενοδοχεία Hilton.

Τα διεθνή Μέσα συνδέουν αυτή την αλλαγή με τα γεγονότα του περασμένου χρόνου στο Λας Βέγκας, όταν ένοπλος άνοιξε πυρά εναντίον παρευρισκομένων σε συναυλία, “βυθίζοντας” στο πένθος δεκάδες οικογένειες. Ο δράστης, όπως αποκαλύφθηκε, βρισκόταν σε σουίτα ξενοδοχείου, όπου επί 10 ημέρες κατέστρωνε το σχέδιό του ανενόχλητος, χρησιμοποιώντας την ένδειξη “Μην Ενοχλείτε”.

Read More

And More