Τα νέα παιδικά βιβλία που θα αγαπήσει το μικρό σου αλλά και εσύ!

Παιδικά βιβλία! Για να βοηθήσεις το μικρό σου να περάσει τον ελεύθερο του χρόνο ευχάριστα και παραγωγικά. Για να “ταξιδέψει” νοητά σε άλλα παραμυθένια μέρη και να γνωρίσει ήρωες, με τους οποίους θα ταυτιστεί. Για να διευρύνει τους ορίζοντες του και να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο τους. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία και τη συμβολή τους στην διαπαιδαγώγηση των μικρών μας φίλων. Σήμερα, λοιπόν, ξεφυλλίζουμε μαζί μερικά νέα παιδικά βιβλία που, αν και κυκλοφόρησαν πριν από λίγες ημέρες, έχουν ήδη ξεχωρίσει για τη γραφή και την εικονογράφηση τους.

Το τέρας μου και εγώ – Hussain Nadiya
Ίσως, το πιο γλυκά επίκαιρο βιβλίο που μπορεί να διαβάσει ένα παιδί σήμερα. Πρόκειται, για μία χαρούμενη ιστορία με πινελιές κοινωνικού προβληματισμού και σκέψης που θα ενθουσιάσει κάθε μικρό του σπιτιού. Αν θες να μάθεις περισσότερα για το βιβλίο, συνοψίζω την υπόθεση σε λίγες λέξεις: Πλένει τα δόντια του, παίζει με τα παιχνίδια του, προσπαθεί να κοιμηθεί… Το τέρας είναι πάντα εκεί. Δεν τον αφήνει στιγμή. Θα φύγει άραγε ποτέ; Ποιος από τους δύο θα καταφέρει να διώξει πρώτα τους άλλους; Μια συναρπαστική ιστορία με χιούμορ για να κάνει τα παιδιά να μιλήσουν για τους φόβους τους.

Γαλάζιος πλανήτης ΙΙ- Leisa Stewart-Sharpe
Νομίζω ότι όλα τα παιδιά αγαπούν τα βιβλία που πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από την φύση. Βασισμένο στο ομώνυμο ντοκιμαντέρ του BBC, το συγκεκριμένο παιδικό βιβλίο διαθέτει μοναδική εικονογράφηση και μία ιστορία – βουτιά στα άδυτα των βαθύτερων ωκεανών. Γνωρίστε, λοιπόν, τα πλάσματα της αβύσσου και περιπλανηθείτε σε υποθαλάσσια δάση. Ακολουθήστε τους μεγαλύτερους θηρευτές των ωκεανών, εξερευνήστε τους κοραλλιογενείς υφάλους και ανακαλύψτε για πρώτη φορά τον μυστηριώδη κόσμο του θαλάσσιου πυθμένα. 

Ο Μαγικός καθρέφτης της Εβίτας – Γιώργος Μπουμπούσης
Η Εβίτα έχει έναν μαγικό καθρέφτη! Έναν καθρέφτη που την αποκαλεί «πριγκίπισσα» και της απαντά σε ό,τι τον ρωτάει.
Όμως ο καθρέφτης δεν λέει ποτέ ψέματα, ακόμα κι όταν η μικρή κυρία του θυμώνει. Οι αλήθειες του μαγικού καθρέφτη τελικά,
όσο κι αν στενοχωρούν, βοηθούν καμιά φορά και τις πριγκίπισσες να γίνουν καλύτερες! Γιατί, κάθε μικρό παιδί είναι όμορφο με το δικό του τρόπο. 

Η γάτα του Χοσελίτο Περδόν – Νίκος Παλαιολόγος
Tο πρώτο παιδικό βιβλίο του Νίκου Παλαιολόγου αγγίζει ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και ιδιαίτερο θέμα, αυτό των διαφορετικών οικογενειών, των οικογενειών που δεν ζούνε με τον συνήθη τρόπο την καθημερινότητά τους αλλά νιώθουν ελεύθεροι να εδραιώσουν τους δικούς τους όρους. Η ιστορία της γάτας του Χοσελίτο Περδόν εξοικειώνει τα παιδιά με την πραγματικότητα μιας καθημερινότητας όπου η αγάπη μπορεί να βιωθεί παντού, χωρίς να προέρχεται αποκλειστικά από ένα μέρος, ένα σπίτι ή έναν άνθρωπο. Η πρωτοποριακή, χειροποίητη τυπογραφία και το μινιμαλιστικό σκίτσο του Κωστή Σωτηράκου ξεχωρίζουν, ενώ το κείμενο ενσωματώνεται πλήρως στην ολοσέλιδη εικονογράφηση, κάνοντας την ανάγνωση μία ιδιαίτερη εμπειρία! Είναι ένα βιβλίο για να μεγαλώνει τα παιδιά και να μικραίνει τους μεγάλους.

Το μωρό μας ο παππούς – Λίτσα Ψαραύτη
Ο παππούς Γεράσιμος αρχίζει να ξεχνάει. Δε θυμάται να γυρίσει σπίτι του και οι δικοί του ανησυχούν γιατί ο γιατρός είπε ότι έχει άνοια. Η πρόταση της μαμάς να τον βάλουν σε ίδρυμα εξοργίζει τον μπαμπά. Η λύση θα βρεθεί στο πρόσωπο της κυρίας Όλγας, μετανάστριας από την Ουκρανία, που ανέλαβε να φροντίζει τον παππού, να τον προσέχει και να τον βγάζει περίπατο. Μια συγκινητική ιστορία για παππούδες που μεγαλώνουν και εγγόνια που στέκονται πλάι τους με σεβασμό και αγάπη. Θα το αγαπήσει και το μικρό σου, αλλά ίσως και ο μπαμπάς σου!

Ένα σωρό πράγματα – Έμιλι Γκράβετ
Ένα ζευγάρι καρακάξες, η Μεγκ και ο Ας, χτίζουν μια φωλιά στα κλαδιά ενός δέντρου και μαζεύουν ένα σωρό πράγματα που είναι σίγουροι ότι θα χρειαστούν τα παιδιά τους. Όμως… πόσα μπορεί να χωρέσει μια φωλιά; Μία αστεία “πράσινη” ιστορία για τη φιλία, την καθημερινότητα και τις οικογενειακές δυσκολίες που είναι άκρως, μα άκρως, απολαυστικές!



Τα φανταστικά κουμπιά και η βροχή των αστεριών – Ελπίδα Μηναδάκη
Στο Φανταστικοχώρι όλα είναι φανταστικά! Κάθε χρόνο, οι κάτοικοι βάζουν τα πιο πλουµιστά τους ρούχα µε αστραφτερά κουµπιά και υποδέχονται τη Βροχή των Αστεριών. Τότε, γίνεται κάτι µαγικό: την ώρα που τα αστέρια πέφτουν πραγµατοποιούν όλες τις ευχές, µικρών και µεγάλων! Τι γίνεται όµως όταν οι Κακοριζίτες απειλούν να κλέψουν τις ευχές τους και να καταστρέψουν το χωριό; Θα µπορέσει ο σκύλος Κουµπότρυπας να… βρει το κουµπί τους και να τους εξαφανίσει; Το καλό µπορεί να νικήσει; Όλα µπορούν να συµβούν, αρκεί να πιστεύεις στις δυνάµεις σου και να κοιτάζεις τα αστέρια! Γιατί, όλοι έχουν δικαίωμα στην μαγεία…

Read More

And More