Τα νέα παιδικά βιβλία που θα αγαπήσουν οι μικροί μας φίλοι

Είναι αυτή η εποχή που το μικρό σου έχει προσαρμοστεί πλήρως στην νέα του καθημερινότητα και πλέον έχει λίγο χρόνο και για τον εαυτό του. Ελεύθερο χρόνο, για να δει τα αγαπημένα του βιντεάκια στο Youtube, να παίξει και να… ταξιδέψει νοητά μέσα από τις σελίδες νέων βιβλίων και καινούργιων ηρώων. Γιατί, κάθε ανάγνωση είναι πάντα νέο ταξίδι. Πάμε, λοιπόν, να δούμε μερικά βιβλία, τα οποία, αν και μόλις κυκλοφόρησαν, διεκδικούν την πρώτη θέση στην καρδιά του μικρού σου. 

“Οικογένεια είναι”, Κατρίνα Τσάνταλη

 

Οικογένεια είναι… μια αγκαλιά όπου το παιδί μεγαλώνει με αγάπη και ασφάλεια. Οικογένεια είναι… να ζει με ευτυχισμένους ανθρώπους. Οικογένεια είναι… άνθρωποι που φροντίζουν ο ένας τον άλλον. Μια κόκκινη κλωστή συνδέει όλα τα παιδιά του κόσμου, στέλνοντας ένα και μοναδικό μήνυμα… Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει περιθωριοποίηση, απόρριψη, εκφοβισμό, επειδή η οικογένειά του πιθανόν να μη μοιάζει με τις οικογένειες των υπόλοιπων παιδιών. Το νέο βιβλίο της συγγραφέως που το παιδί σου αγαπάει για τη γραφή, το χαρακτήρα και την περιβαλλοντική της συνείδηση και δράση μόλις κυκλοφόρησε.

“Ένας ελέφαντας, το κάτι άλλο”, Άννη Θεοχάρη

Υπάρχει ένας μικρός ελέφαντας που έχει μόνο μία απορία: τι θα γίνει, όταν μεγαλώσει. Η μαμά του, φυσικά του απαντάει ότι θα γίνει ελέφαντας, γιατί ξέρει ότι αυτό είναι το καλύτερο. Το ελεφαντάκι, όμως, αρχίζει να πιέζεται και να στεναχωριέται. Θέλει να γίνει κάτι άλλο, αλλά η ζωηρή αγέλη, στην οποία ανήκει, δεν τον βοηθάει να βρει την πραγματική του κατεύθυνση. Μέχρι που η μαμά του καταλαβαίνει ότι τα όνειρα ανήκουν στο μικρό ελεφαντάκι και αποφασίσει να το βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις. Θα τα καταφέρει; Η απάντηση στο νέο βιβλίο της άκρως ταλαντούχας συγγραφέως και εικονογράφου, Άννης Θεοχάρη.

“Καλεσμένοι στο σπίτι”, Βασίλης Κουτσιαρής

Τι μπορεί να συμβεί όταν ο πρωταγωνιστής και μικρός μας ήρωας δεν είναι και τόσο… οικοδεσπότης; Όταν καθαρίζει τη μύτη του, όσο η νονά του απολαμβάνει το γλυκό της, φτερνίζεται πάνω στα ξαδέρφια του και ρίχνει φαγουρόσκονη στους καλύτερους του φίλους; Αυτό, για το οποίο η μαμά του τον είχε προειδοποιήσει πολλές φορές: μένει μόνος του! Στροφή 180 μοιρών και η καλοσύνη αρχίζει να χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του μικρού μας ήρωα. Θα καταφέρει να ξανακερδίσει τους φίλους του;

“Σι Λόντσε – Το κορίτσι που αγαπούσε τη μουσική”, Μίλτος Πιστώφ

Κάπου στην Αφρική υπάρχει ένα μουσικό χωριό, το Αμπαγιόμι, όπου όλοι οι κάτοικοι παίζουν μουσική! Κάθε πρωί τον ρυθμό της ημέρας δίνει από την καλύβα της η γιαγιά Μάχα με το τύμπανό της. Ωστόσο, ένα πρωινό το τύμπανο της γιαγιάς δεν ακούγεται. Οι κάτοικοι του χωριού αναστατώνονται, αφού δεν ξέρουν πώς να ζουν χωρίς ρυθμό. Αν και ο αρχηγός του χωριού στέλνει τους τρεις πιο γενναίους άντρες του να αναζητήσουν τη γιαγιά Μάχα, το μυστήριο θα λύσει η μικρή εγγονή της, η Σι Λόντε. Σε μια συναρπαστική διαδρομή μέσα στη ζούγκλα, θα περάσει πρώτα από το χωριό με τους γορίλλες, θα συναντηθεί με το πιο άγριο λιοντάρι και, έστω για μια στιγμή, θα ξαναβρεθεί με τη γιαγιά της, κατορθώνοντας να επαναφέρει τη μουσική στο χωριό.

“Γυμνάσιουμ”, Μαριλίτα Χατζημποντόση

Και τώρα Γυμνάσιουμ! Ο Γιάννης έχει φέτος πολλά να μάθει. Πώς επιβιώνει κανείς στο νέο αυτό σχολείο; Τι σχέση έχουν τα μήλα με τον Αϊνστάιν; Ποια είναι η κυρία Ήβη; Πώς μπορεί κανείς να είναι παραξενομαγνήτης; Πώς λύνει κανείς γρίφους σαν «το μυστήριο της Λίτσας»; Πώς γίνεται μέλος μουσικού συγκροτήματος με όνομα Κίτρινα χαλιά (προσοχή, ο τόνος, παρακαλώ, στο τελευταίο α!); Τι δουλειά έχει ο Πικάσο με μια πίτσα, έναν Ψηλό και έναν Κοντό; Μα το κυριότερο, που θα μάθει στο Γυμνάσιουμ είναι πως πρέπει να είναι ο εαυτός του. Be you, λοιπόν!

“Η ιστορία του λάθους μου”, Μαρία Λοϊζίδου

Όλα ξεκίνησαν όταν έπεσα από το σκέιτ­μπορντ την ώρα του διαγωνισμού. Τότε εμφανίστηκε μπροστά μου. «Είμαι το Λάθος και είμαι δικό σου», μου λέει. «Αποκλείεται και τώρα δρόμο!» του απαντώ κοφτά. Μα αυτό δε δείχνει να καταλαβαίνει. Όπου πάω με ακολουθεί. Τι κάνεις, τότε; Το αποφεύγεις; Το κρύβεις; Το κουβαλάς; Μία ιστορία για το πώς το Λάθος μπορεί να γίνει η δύναμή σου, αρκεί κάθε μικρός μας φίλος να ελπίζει…

“Το Γκρούφαλο και άλλες ιστορίες”, Τζούλια Ντόναλντσον

Εξερεύνησε μαζί με το μικρό σου το σκοτεινό δάσος παρέα με το Γκρούφαλο, πέτα με τη μάγισσα και τους φίλους της πάνω στη μαγική της σκούπα, γνώρισε τον κόσμο με συντροφιά το σαλιγκάρι πάνω στην ουρά της φάλαινας – ζήστε ιστορίες μαγικές! Γιατί, η ζωή είναι γεμάτη από ιστορίες, περιπέτειες και διασκέδαση.

“Κρατάς Μυστικό;”, Tom Booth

Το βιβλίο αυτό είναι μυστικό. Μερικά μυστικά, όμως, είναι πιο ωραία όταν τα μοιράζεσαι. Θα αφήσεις λοιπόν το μικρό σου να  το κρατήσει μυστικό ή θα του επιτρέψεις να το μοιραστεί με τους φίλους του;

Read More

And More