Τα παιδικά βιβλία των διακοπών: Οι προτάσεις που θα ομορφύνουν τα μεσημέρια του μικρού σου

Είναι η καλύτερη συντροφιά που θα μπορούσε να ζητήσει ένα παιδί για τις διακοπές του. Για αυτά τα ζεστά μεσημέρια ανάμεσα στις δροσιστικές βουτιές και την απογευματινή βόλτα. Ιστορίες, ήρωες και εικόνες που ταξιδεύουν το παιδί σου με τον πιο λογοτεχνικό τρόπο. Ναι, τα παιδικά βιβλία δεν λείπουν από τις μέρες ανάπαυλας του μικρού σου και αυτές είναι οι φετινές μας προτάσεις!

Ο Πειρατής της Αγάπης και η Θαλασσονεράιδα, Μαργαρίτα Παπακώστα
Ο Πειρατής Κοκκινοτρίχης στράφηκε με άγριο βλέμμα προς τον Πειρατή Καρχαρία:
«Πριν λίγο καιρό, όταν ταξιδεύαμε στις ανοιχτές θάλασσες, σου αποκάλυψα πως είδα στον ύπνο μου τη Θαλασσονεράιδα, κι εσύ με κορόιδεψες. Σου είπα πως μου πρότεινε να γίνω καλός, κι εσύ γέλασες, σου είπα ακόμα πως την αγαπώ, μα εσύ με χλεύασες! Σου λέω, λοιπόν, πως όλο αυτό το διάστημα σκέφτηκα σοβαρά και πήρα μια σημαντική απόφαση. Θα ακούσω τα λόγια της νεράιδας. Θα αλλάξω και θα γίνω καλός. Γιατί μόνο τότε θα με δεχθεί στο νησί της Αγάπης και θα ζήσουμε μαζί, για πάντα! Θα γίνω καλός, Πειρατή Καρχαρία!». Θα καταφέρει άραγε ο Πειρατής Κοκκινοτρίχης να μεταμορφωθεί σε Πειρατή της Αγάπης; Ένα διαλογικό παραμύθι για παιδιά 5-10 ετών, συνοδευόμενο από παιχνίδια, δράσεις και τραγούδια που μπορούν να υλοποιηθούν στο σπίτι σου και να ομορφύνουν τις διακοπές σου με τον πιο ευφάνταστο τρόπο!

Τα Φυγοπούλια, Φανή Κεχαγιά
Ο μικρός επιστρέφει στο σπίτι με ένα καταπληκτικό νέο! Στο σχολείο του ήρθαν κάτι καινούρια αποδημητικά πουλιά. Η μαμά δε γνώρισε ποτέ της αποδημητικά πουλιά και έχει απορίες. Τι ήταν αυτό που τα ανάγκασε να φύγουν από το σπίτι τους; Ποια γλώσσα μιλάνε; Τι ονόματα έχουν; Αλλά και ο μικρός έχει πολλές απορίες. Μια πρωτότυπη ιστορία για την προσφυγιά.

Πού πάνε όλα αυτά; Jess French
Από τα απορρίμματα έως τους ρύπους των εργοστασίων και από τα πλαστικά έως τα διαστημικά σκουπίδια, ανακαλύψτε πού πηγαίνουν, πώς επηρεάζουν τον πλανήτη μας και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθεί το πρόβλημα. Ένα βιβλίο γεμάτο με πολλές συναρπαστικές ιδέες που δείχνουν πώς μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον. Ξεκινώντας από μικρά εύκολα πράγματα και απλές αλλαγές στη ζωή μας, μπορούμε να μετατρέψουμε τον πλανήτη μας σε ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουμε!

Είμαι Ένας Καλλιτέχνης, Marta Altés
To τέλειο βιβλίο για οποιονδήποτε αγαπάει να δημιουργεί τέχνη και να κάνει σαματά! Γνωρίστε το αγόρι που δεν μπορεί να σταματήσει να δημιουργεί! Αγαπάει τα χρώματα, τα σχήματα, τις υφές και εμπνέεται από ΤΑ ΠΑΝΤΑ: από τις κάλτσες του, τα περιεχόμενα του ψυγείου, ακόμα και τη γάτα του, την οποία ντύνει με ένα (πολύχρωμο) παλτό. Υπάρχει, όμως, μόνο ένα πρόβλημα: η μαμά του δεν ενθουσιάζεται πολύ με τα έργα του. Αντιθέτως, δείχνει να μην συμφωνεί. Αλλά το αγόρι το ‘χει βάλει σκοπό να κάνει την μαμά του να χαμογελάσει. Ετοιμάζεται να δημιουργήσει το καλύτερο του έργο και σε μεγάλη κλίμακα…

Μπόγκι το ψευτρόνι, Aaron Blabey
Ένα ακόμα ξεκαρδιστικό βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Μπόγκι το Παγκ! Ο Μπόγκι το Παγκ είναι σούπερ παντού, παίζει πιάνο, διαβάζει και ξέρει κουνγκ-φου. Μα αν ψάχνεις ψεγάδι καλά και σώνει, εντάξει λοιπόν: είναι ψευτρόνι! Ακόμη ένα σούπερ διασκεδαστικό βιβλίο από τον πολυβραβευμένο Aaron Blabey, που μας χάρισε το απίθανο Μπόγκι, ο Φαταούλας. Αλήθεια λέμε, δεν είναι ψέματα!

Η Θάλασσα των Χαμένων Ψαριών, Jurgen Banscherus
Να κοιμάται κανείς όσο θέλει, να τεμπελιάζει στον ήλιο και να τρώει μέχρι να τον πιάσει η κοιλιά του – έτσι πρέπει να είναι οι καλοκαιρινές διακοπές στην Κρήτη. Αλλά ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ σαν τον Κλουζ βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση. Κι έτσι δεν αργεί να βρεθεί μπλεγμένος σε μια υπόθεση, που τον φέρνει αντιμέτωπο μ’ ένα μυστήριο που μοιάζει ανεξιχνίαστο. Από έναν ψαρότοπο κοντά στην πόλη χάθηκαν τα ψάρια. Έφυγαν; Ή μήπως όχι; Μήπως δε φταίνε τα ψάρια αλλά οι άνθρωποι; Για να λύσει το μυστήριο, ο Κλουζ θ’ αναγκαστεί να βουτήξει ο ίδιος στα βαθιά καταγάλανα νερά.

Κάρυς, ο μικρός Κυκλαδίτης (Θήρα 1600 π.Χ), Κατερίνα Σέρβη
Η γη κουνιέται και η οικογένεια το αποφάσισε. Υπάρχει κίνδυνος. Τα παιδιά πρέπει να φύγουν. Έτσι σήμερα ο Κάρυς αποχαιρετά την πόλη, το λιμάνι, τις κροκοσυλλέκτριες, το σπίτι του με τις ονειρεμένες ζωγραφιές στους τοίχους. Και αναρωτιέται, εκεί που θα βρεθεί, η φύση, οι γιορτές και τα παιχνίδια θα είναι τόσο ωραία όσο στο αγαπημένο του νησί; Ένα φανταστικό ταξίδι στο παρελθόν που θα ενθουσιάσει εκπαιδευτικά το παιδί σου!

Για περισσότερες καλοκαιρινές προτάσεις, κάνε ένα κλικ εδώ!

 

 

Read More

And More