Τα παραμύθια που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους, τώρα που είναι σπίτι!

“Μια φορά και έναν καιρό”… Και κάπως έτσι καταλαβαίνουμε ότι παραμύθι αρχίζει! Μικροί και μεγάλοι είμαστε σπίτι  για το καλό μας και ένα παραμύθι είναι ο καλύτερος τρόπος, για να “ταξιδέψει” ένα πολύ μικρό παιδί και να περάσει δημιουργικά το χρόνο του. Δες το σαν ένα ευχάριστο διάλειμμα από το laptop, το κινητό και κάθε μπλε οθόνη που υπάρχει στο σπίτι. Ως έναν τρόπο να δεθείς ακόμα περισσότερο με το μικρό σου και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί.

 

Ας ξεφυλλίσουμε μαζί μερικά αγαπημένα παραμύθια που πιστεύουμε ότι θα αρέσουν στο μικρούλι σου!

Δώσε λύση στο Μελίσσι

Κρίση μέσα στο Μελίσσι, ποιος το πρόβλημα θα λύσει; Μεγάλη συμφορά έπεσε στην Κυψέλη και πρέπει το συντομότερο να βρεθεί νέα βασίλισσα. Γιατί όμως βασίλισσα; Γιατί όχι βασιλιάς; Ή ακόμα καλύτερα να υπάρχει πρόεδρος ή μπορεί να μην είναι κανείς αρχηγός! Η Μαρίνα Γιώτη δημιουργεί μία αστεία, άλλα άκρως διδακτική ιστορία για τη Δημοκρατία και τη σωστή επιλογή του αρχηγού μίας ομάδας.

 

Παραμύθια της Πολυταξιδεμένης Αλεπούς 

Η Ζωή Βαλάση συνθέτει με πολλή αγάπη και ιδιαίτερη μαεστρία ιστορίες από όλον τον κόσμο. «Παραμύθια χωρίς σύνορα» που, πριν γίνουν βιβλίο, ήταν ζωντανή αφήγηση, τραγούδια, λόγια φτερωτά, ελεύθερα, πολύχρωμα, σαν μάγοι, σαν πεχλιβάνηδες και σαν ταξιδευτές, που πήραν μαζί τους χιλιάδες παιδιά στο πέταγμά τους, πριν φτάσουν, βιβλίο πια, στα δικά σας χέρια.

 

Ο Παντουφλωμένος γάτος

Ο, μετρ του είδους, Ευγένιος Τριβιζάς ξαναχτυπά! Ένας παπουτσωμένος γάτος μπορεί να προσφέρει πολλά στον αφέντη του. Ένας παντουφλωμένος γάτος, όμως, μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα. Είναι ένας! Είναι μοναδικός! Είναι ασυναγώνιστος! Είναι ο Γαλιμάρδος, ο πιστός γάτος του μαρκησίου Ράμπο Καράμπο ντε Καραμπόλα!

 

Το γέλιο του βατράχου ή πώς τα παραμύθια μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή

Μπροστά στο αβέβαιο μέλλον, σήμερα μοιάζουμε με τους μακρινούς προγόνους μας που φοβούνταν μήπως δεν ξαναδούν τον ήλιο. Η απάντηση σ’ αυτόν τον φόβο που κάποιες φορές μάς ταρακουνάει βρίσκεται στα παραμύθια και στην απέραντη σοφία τους. Μονάχα αυτά γνωρίζουν να μεταμορφώνουν τις απειλές σε θαύματα. Όμως θα πρέπει και να τ’ ακούμε.

 

Μπόινγκ, το θαρραλέο αεροπλανάκι

Ο Μπόινγκ είναι ένα λιλιπούτειο αεροπλανάκι που ζει σ’ ένα αεροδρόμιο, ανάμεσα σε μεγάλα αεροπλάνα, τα οποία όμως τον αγνοούν επειδή είναι μικρούλης και δεν τον αφήνουν να πετάξει. Ένα βράδυ, απογοητευμένος από την άσχημη συμπεριφορά τους, αποφασίζει να πετάξει χωρίς την άδειά τους και να γνωρίσει τον κόσμο. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζουν οι μεγάλες περιπέτειες…Άραγε θα τα καταφέρει όταν θυμώσει ο Κεραυνός και ξεσπάσει η κυρα-Αστραπή; Η Χρυσηίδα Δημουλίδου συνθέτει μία ιστορία, που οι πολύ μικροί μας φίλοι θα απολαύσουν!

 

Σέργιος, Ο Ρινόκερος

Ο Σέργιος είναι ένας τεράστιος, υπέροχος ρινόκερος που λατρεύει την τζαζ. Προσπαθώντας να σταματήσει μια ορχήστρα που περνά από τη περιοχή του γίνεται αιτία ενός διασκεδαστικού ατυχήματος που θα φέρει κοντά τα ζώα και τους ανθρώπους μέσα από τη μουσική. Τι άλλο έχει σκεφτεί η φαντασία της Χριστίνας Ρασιδάκη;

 

Επιστροφή στην Ευτυχούπολη

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μία χώρα πολύ μακρινή, ζούσαν δυο παιδιά… ο Ευτύχιος και η Ευτυχούλα. Μία ήταν η αποστολή τους: να διαδώσουν το μυστικό της ευτυχίας σε όλες τις πολιτείες του κόσμου! Και το είχαν καταφέρει! Έτσι, κάθε πόλη που συναντούσαν στις περιπλανήσεις τους την ονόμαζαν Ευτυχούπολη. Τι συνέβη όμως όταν ξαφνικά από κάποια πολιτεία χάθηκε το χαμόγελο, όταν εξαφανίστηκε το μυστικό της ευτυχίας; Πώς έγινε αυτό; Ποιος έδιωξε τον Βασιλιά Ντορεμί από το παλάτι του; Η απάντηση στο παραμύθι της Μαριλίτας Χατζημποντόζη.

 

Το δέντρο που είχε μία μπάλα για κεφάλι

Το δέντρο πήρε μια μεγάλη ανάσα. Άρχισε να βγάζει τις ρίζες του από το χώμα. Μόλις τα κατάφερε, αισθάνθηκε τόσο ελαφρύ! Για λίγο νόμισε ότι θα το πάρει ο αέρας. Ότι θα πάει στον ουρανό να χαθεί μέσα στα σύννεφα. Μα έμεινε στη γη. Και ξεκίνησε για την πόλη… Μια ιστορία αναζήτησης για τη φιλία, την αποδοχή και τη δύναμη της θέλησης από το Χρήστο Αρμάντο Γκέζο.

 

Μια κόκκινη πινελιά που τη λέγαν “Αι”

Μπορεί να τον κάνει να τη βλέπει αλλιώς; Και το ότι είναι κόκκινη τι σηµαίνει; Μήπως ο συνδυασµός αυτών των δύο, δηλαδή µια πινελιά που θα είναι και κόκκινη, µπορεί να τα καταφέρει; Η απάντηση στο μυθιστόρημα του Νικόλα Ανδρικόπουλου.

Read More

And More