“Της Πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό” και η Ιστορία χαρακτήρα παιδαγωγικό στο Θέατρο Γκλόρια!

Ξεκίνησαν οι πρόβες για το θεατρικό έργο της Σοφίας Σωτηρίου με τίτλο «Της Πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό» σε σκηνοθεσία Ρέϊνας Εσκενάζυ, που θα παρουσιαστεί στη σκηνή του θεάτρου ΓΚΛΟΡΙΑ από τον Οκτώβριο του 2020, με αφορμή την ιστορική επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Τιμώντας τον αγώνα της Ελευθερίας, το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Α.Ε θα παρουσιάσει το ερχόμενο φθινόπωρο ένα πρωτότυπο σπονδυλωτό θεατρικό έργο μέσα από το οποίο θα παρακολουθήσουμε την έναρξη της Επανάστασης του 1821, τους κλέφτες και τα λημέρια τους, τους Φιλικούς, τους Φιλέλληνες και τους Αγωνιστές.

Το θεατρικό έργο «Της Πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό» έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα μέσα από βιωματική προσέγγιση της Ιστορίας και με στόχο να αποδώσει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στα ιστορικά γεγονότα.

Η Ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού! Μας μεταφέρει τις «ζαβολιές» και τις ανησυχίες των παιδιών της εποχής που δε διαφέρουν από αυτές των παιδιών της σύγχρονης εποχής, τις ασκήσεις των ελεύθερων Ελλήνων των βουνών, την αξία της Τέχνης και τη συμβολή των Φιλελλήνων ζωγράφων όπως ο Ευγένιος Ντελακρουά, στην επιτυχία του αγώνα. Μέσα από τη δημοτική μουσική και με στοιχεία διάδρασης καθώς και με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, οι συντελεστές του έργου επιδιώκουν να δημιουργήσουν τη δράση στη σκηνή με τέτοιο τρόπο ώστε να βιώσουν οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές την Ιστορία σε μια διαφορετική διάσταση, ξεδιπλώνοντας γνωστές και άγνωστες πτυχές της.

«Της Πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό»

Συγγραφέας: Σοφία Α. Σωτηρίου

Σκηνοθεσία: Ρέϊνα Σ. Εσκενάζυ

Σκηνικά -Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά

Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Μεσσαριτάκης

Επιμέλεια κίνησης: Διονύσης Τσαφταρίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Τόνια Ζησίμου, Αγγελική Παρδαλίδου, Αντώνης Καλομοιράκης, Κυριακή Δερέμπεη, Χρήστος Ματσιαρόκος, Μάνος Παπαδάς, Γιάννης Βερβενιώτης, Άρτεμις Νικολάκη.

Επίσης συμμετέχει το συγκρότημα ‘’ΧΩΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ’’ με ζωντανή παραδοσιακή μουσική

Παραγωγή: Πολιτιστικό πάρκο Α.Ε

Read More

And More