“Το πάρτι της κυρίας Ίωσης”: Ένα αληθινό παραμύθι για τις ιώσεις που αξίζει να διαβάσεις με το παιδί σου

Είναι ο παιδίατρος που εμπιστεύεσαι, που ζητάς τις συμβουλές του για το παιδί σου. Άλλωστε, κάθε εβδομάδα, ο, Δρ. Σπύρος Μαζάνηςαυτό ακριβώς κάνει με την παρέα του TLife. Το νέο του βιβλίο μαζί με τη δημοσιογράφο, Φλώρα Κασσαβέτη, με τίτλο “Το πάρτι της κυρίας Ίωσης” μόλις κυκλοφόρησε. Πρόκειται για ένα αληθινό παραμύθι για τις ιώσεις, το οποίο κάθε νέα μαμά καλό είναι να διαβάσει μαζί με το παιδί της. Άσε που η εικονογράφηση της Νίκης Λεωνίδου είναι εκπληκτική!

Η υπόθεση
Η Νεφέλη είναι στεναχωρημένη. Όχι επειδή έχει βήχα, συνάχι και πυρετό. Αλλά επειδή η μαμά της δεν την αφήνει να πάει στο πάρτι της καλύτερής της φίλης, για να μην κολλήσει τα άλλα παιδάκια. Ο Δρ Σπύρος, ο Παιδίατρος που έρχεται στο σπίτι για να την εξετάσει, είναι ο κατάλληλος για να τις δώσει τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά της για την κυρία Ίωση, τους καλεσμένους της, και γιατί της αρέσει να κάνει πάρτι μέσα στο σώμα της. Έτσι, το παραμύθι, ένα βιβλίο γνώσεων με μυθοπλασία, γίνεται όχημα αγωγής και προαγωγής της υγείας για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Η “ομάδα” της επιτυχίας
Το παραμύθι υπογράφει ο γνωστός παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης και η δημοσιογράφος υγείας Φλώρα Κασσαβέτη. Την εικονογράφηση έχει επιμεληθεί η βραβευμένη Νίκη Λεωνίδου. Το παραμύθι περιλαμβάνει Παράρτημα με προτάσεις εκπαιδευτικής αξιοποίη-σης του βιβλίου στη σχολική τάξη από την Ιωάννα Μενδρινού, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δι.Π.Ε. Δ΄ Αθήνας.

Από τις Εκδόσεις Σοκόλη κυκλοφορεί και το πρώτο βιβλίο των Φλώρας Κασσαβέτη-Σπύρου Μαζάνη: Βόλιος εμβόλιος, ένα αληθινό παραμύθι για τα εμβόλια. 

*Τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα θα αποδοθούν στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας 

Read More

And More