Το πρώτο του μπάνιο στη θάλασσα: Tα αξεσουάρ που πρέπει να έχεις μαζί σου

Το καλοκαίρι έφτασε και η εποχή των πρώτων μπάνιων είναι εδώ. Άλλωστε, βρισκόμαστε στην “καρδιά” του Ιουνίου και αυτό σημαίνει ότι τα παιχνίδια στην άμμο είναι γεγονός. Πριν, όμως, εσύ και το μωρό σου κατευθυνθείτε προς τη θάλασσα, γνωρίζεις τι πρέπει να έχεις στην τσάντα σου; Για τσέκαρε…

Αντηλιακό
Το νούμερο ένα καλοκαιρινό item που δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να λείπει από την τσάντα σου. Ακόμα, και τις ημέρες που απλά απολαμβάνεις έναν περίπατο με το παιδί σου, δίπλα από τη θάλασσα. Αρχικά, πρέπει να επιλέξεις το απαραίτητο αντηλιακό για το παιδί, με επαρκή δείκτη προστασίας από την ακτινοβολία του ήλιου, και να φροντίσεις να το ανανεώνεις τακτικά, ανεξάρτητα από την ώρα που θα παραμείνετε εντός υγρού στοιχείου.

Καπέλο
Η προστασία απέναντι στην εχθρική ακτινοβολία του ηλίου αρχίζει με το αντηλιακό, αλλά δε σταματά εκεί. Πόσες φορές σου έχει συμβεί ο ήλιος να σε χτυπήσει κατά κούτελα και μετά όλη την υπόλοιπη ημέρα να ταλαιπωρείσαι από ημικρανίες; Δε θες να “περάσει” κάτι ανάλογο το παιδί σου. Σε καμία περίπτωση. Για αυτό, μη ξεχάσεις να προμηθευτείς ένα καλοκαιρινό καπέλο, το οποίο μπορεί να φορά από τη στιγμή που θα βγείτε από το σπίτι.

Γυαλιά ηλίου
Κυκλοφορούν σε πολλά σχέδια και ακόμα περισσότερα χρώματα. Βρες αυτό που αρέσει περισσότερο στο μικρό της παρέας και προστάτεψε τα μάτια του, που τόσο σου αρέσει να κοιτάς, από τον ήλιο και τις ακτίνες του.

Απορροφητική πετσέτα θαλάσσης
Θάλασσα χωρίς πετσέτα δεν γίνεται. Αυτό ισχύει για όλους! Και για το παιδί σου. Επομένως, θα χρειαστεί να έχεις μία έξτρα απορροφητική πετσέτα παραλίας, για να στεγνώσεις το σώμα του ενδιάμεσα στις “βουτιές” και τα πλατσουρίσματα!

Αντισηπτικό και ειδικά μαντηλάκια
Εκτός από τα μέτρα προστασίας και απόστασης μεταξύ των λουόμενων, χρειάζεται να αισθάνεσαι σίγουρη ότι τη στιγμή που το παιδί σου θα ακουμπήσει ένα ξένο αντικείμενο, εσύ θα έχεις μαζί σου τον απαραίτητο εξοπλισμό, για να εξαφανίσεις κάθε λογής μικροοργανισμό.

Θερμός ή ψυγείο θαλάσσης
Ο ήλιος καίει το δέρμα σου και όσο η ώρα περνάει, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Το μικρό σου θέλει να δροσιστεί. Και εσύ, επίσης. Γι’ αυτό και θα χρειαστεί να προνοήσεις για δροσερό νερό, σε όλη τη διάρκεια παραμονής σας στη θάλασσα! Ένα θερμός για το νερό σας ή ένα ψυγειάκι, όπου θα αποθηκεύσεις το νερό ή τα υπόλοιπα ροφήματα, θα σου λύσουν τα χέρια!

Δεύτερο μαγιό
Μην το ξεχάσεις στο σπίτι και το θυμηθείς τη στιγμή που θέλεις να φύγετε από την παραλία. Το δεύτερο μαγιό είναι απαραίτητο, αν θέλεις το παιδί να συνεχίσει ελεύθερα το πλατσούρισμα του, σε περίπτωση που λερωθεί ή αν απλά θέλεις να επιστρέψει στο σπίτι… στεγνό.

Κουβαδάκια και παιχνίδια
Γίνεται να φύγεις από το σπίτι, χωρίς να τα έχεις μέσα στην τσάντα σου; Ρητορικό ερώτημα. Κουβαδάκια και κάθε λογής παιχνίδι που ταιριάζει στο υγρό στοιχείο γνωρίζεις πολύ καλά πού πρέπει να βρίσκεται. Ε;

Read More

And More