Victoria Beckham: Τα επτά μυστικά που ακολουθεί για την ανατροφή των παιδιών της

Πριν από λίγες ημέρες, ο μεγάλος της γιος ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ντυθεί… γαμπρός και έτσι η Victoria Beckham έγινε η διάσημη μαμά που ψάχνουμε λίγο περισσότερο. Μπορεί εδώ και αρκετά χρόνια να φημίζεται για την αυστηρότητα της, όμως, η έντονη ενασχόληση της με τα social – media μας έδειξε ένα πιο φιλικό προφίλ. Σήμερα, λέω να τη γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα ως μαμά. Για αυτό, σου έχω συγκεντρώσει μερικές συμβουλές σχετικά με την ανατροφή των παιδιών από τη Mrs. Beckham. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🇬🇧 (@brooklynbeckham) στις

1. Πάντα να λένε “Ευχαριστώ” και να απαντούν “Παρακαλώ”

Οι καλοί τρόποι είναι κάτι που δεν διαπραγματεύεται η οικογένεια Beckham. Σύμφωνα με συνέντευξη της στο περιοδικό People, υπάρχουν τρεις πολύ σημαντικές λέξεις που τα παιδιά μαθαίνουν, πριν καν πάνε στο σχολείο: “παρακαλώ πολύ, ευχαριστώ για αυτό και συγγνώμη”.

2. Η λέξη κοπάνα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους

Ούτε καν στην καθημερινότητα τους. Η Victoria θεωρεί ότι η σωστή εκπαίδευση είναι το μυστικό της επιτυχίας σε κάθε τομέα της ζωής του. Για αυτό, μόλις συνειδητοποιεί ότι τα μικρά της παιδιά προσποιούνται ότι πονάει η κοιλιά τους, επιμένει και δεν τα αφήνει να κάτσουν σπίτι.

3. Φροντίζει πάντα να έχει χρόνο για οικογενειακά δείπνα!

Μπορεί ο γιος της να τρέχει σε σεμινάρια υποκριτικής και η κόρη της σε μαθήματα μπαλέτου, όμως, πάντα – ακόμα και για δέκα λεπτά – μέσα στην ημέρα όλη η οικογένεια κάθεται γύρω από το ίδιο τραπέζι και συζητούν όσα συναρπαστικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, ενισχύεται ακόμα περισσότερο ο οικογενειακός δεσμός.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROMEO (@romeobeckham) στις

4. Δεν “ανεβαίνει” τίποτα στα social-media χωρίς την έγκριση της μαμάς και του μπαμπά.

Ναι τα παιδιά της (ακόμα και η μικρή Harper) έχουν προσωπικό λογαριασμό στο Instagram! Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι μπορεί να αναρτά πολλές δικές της φωτογραφίες, χωρίς την έγκριση της Victoria και του Beckham. Και αυτό, γιατί δεν επιθυμούν ούτε το παιδί να υπερεκτεθεί, ούτε να αναρτηθούν φωτογραφίες που αργότερα δεν θα επιθυμούν να υπάρχουν στο διαδίκτυο.

5. Προσπαθεί να εξηγήσει έμπρακτα στα παιδιά την έννοια του “σεβασμού”

Κάτι που εύκολο δεν το λες. Συνήθως, πάει μαζί με την πειθαρχία, μία αξία που επίσης είναι δύσκολο να διδάξεις στα παιδιά σου – ειδικά αν οι γονείς τους είναι ιδιαίτερα διάσημοι. Όπως αποκαλύπτει, όμως, σε συνέντευξη της στη Βρετανική Metro, η Victoria προσπαθεί να θέτει μερικούς κανόνες, ούτως ώστε σε πρώτη φάση τα παιδιά να πειθαρχούν με αυτούς και σε δεύτερο στάδιο να υιοθετηθούν ως τρόπος ζωής.

6. Ώρα για ραντεβού – όχι πάντως με τους γονείς μπροστά.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Brooklyn ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με την Nicola Peltz. Αυτό το γνωρίζεις. Αυτό που δε ξέρεις, όμως, είναι ότι οι γονείς του δεν την είχαν γνωρίσει, μέχρι η σχέση να αποκτήσει έναν πιο σοβαρό χαρακτήρα. Η Victoria θεωρεί ότι δεν πρέπει να εμπλέκεται καθόλου στην προσωπική ζωή των παιδιών της, αρκεί και εκείνα με τη σειρά τους να τηρούν έναν πολύ βασικό κανόνα: να μην πραγματοποιούν τις εξόδους τους σε δημόσιο χώρο, καθώς, λόγω της αναγνωρισιμότητας των γονιών τους, είναι πολύ πιθανό να γίνουν πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες, χωρίς να το θέλουν και να το ξέρουν.

7. Ένα τελευταίο μυστικό για το μέλλον: τρεις φορές την εβδομάδα, τηλεφώνημα στους γονείς

Brooklyn, κράτα σημειώσεις. Η Victoria γνωρίζει ότι η στιγμή που τα παιδιά της θα ανοίξουν τα δικά τους “φτερά” και ίσως βρεθούν σε διαφορετική χώρα δεν αργεί και τόσο πολύ. Για αυτό, προτείνει, ακόμα και σε εσένα, όταν για παράδειγμα το παιδί σου φοιτήσει σε διαφορετική πόλη, να μιλάτε στο τηλέφωνο τρεις φορές την εβδομάδα. Είναι η ιδανική αναλογία, ώστε ούτε το παιδί σου να αισθάνεσαι πιεσμένο, αλλά ούτε και εσύ μία νοσταλγία των στιγμών που ήσασταν μαζί στο σπίτι.

 

 

Read More

And More