Fitness Trends 2022: Οι τάσεις στη γυμναστική για τη νέα χρονιά

2022! Μία νέα χρονιά ξεκίνησε και εσύ έχεις μία ακόμη πολύ καλή ευκαιρία να ανανεωθείς. Να αλλάξεις και να αποκτήσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Το αξίζεις! Η αλλαγή στην καθημερινότητα σου μπορεί να ξεκινήσει από τα πιο απλά πρόγραμμα, όπως για παράδειγμα το είδος γυμναστικής που επιλέγεις. Ακόμα και εκεί, η μονοτονία μπορεί να οδηγήσει σε ανοία και η επανάληψη σε ασυνέπεια. Για αυτό, σήμερα, σου παρουσιάζουμε τα Fitness Trends της Νέας Χρονιάς! Ποιο από τα παρακάτω θα υιοθετήσεις; 

Ποδήλατο
Αν το δοκίμασες τους μήνες της προηγούμενης χρονιάς που βρισκόμασταν σε καραντίνα ή απλά το ζεστό καλοκαίρι, τότε έχει δει τα οφέλη και την αλλαγή που μπορεί να προσφέρει στο σώμα και τη ψυχική σου υγεία. Στο βουνό, στους δρόμους της πόλης, σε άγνωστα μονοπάτια, δίπλα στη θάλασσα, το ποδήλατο θα αυξήσει την καρδιοαναπνευστική σου αντοχή, τη λειτουργία του οργανισμού σου και θα γυμνάσει εντυπωσιακά τα πόδια και τους γλουτούς σου. Άσε που ο καθαρός αέρας θα σε κάνει να αισθανθείς ελεύθερη, όσο το μπλε του ουρανού είναι η συντροφιά σου. Enjoy!

Ποιότητα έναντι ποσότητας
Οι δύο χρονιές που περάσαμε μόνο εύκολες δεν ήταν. Και, όπως βλέπεις, τα δύσκολα είναι ακόμα εδώ. Η ζωή σου άλλαξε και μαζί και το πρόγραμμα των προπονήσεων σου. Εν έτει 2022, σημασία πλέον έχει το να είσαι συνεπής και όχι να περνάς όλη σου την ημέρα στο γυμναστήριο. Οι φετινές τάσεις προτείνουν να πειραματιστείς με το ασκησολόγιο σου και μαζί με έναν ειδικό να δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα, το οποίο θα ακολουθείς κατά γράμμα. Και χωρίς δικαιολογίες. Έτσι, θα φτάσεις πιο κοντά στην ουσιαστική αλλαγή που τόσο θέλεις.

 

Pilates!
Τις είχες δοκιμάσει πριν από καιρό, τις άφησες για λίγο στην άκρη, όμως τώρα επιστρέφουν. Για να σου χαρίσουν την απαραίτητη ευλυγισία και να γραμμώσεις το σώμα σου με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Οι Fitness τάσεις του 2022 εστιάζουν στην ενδυνάμωση του κορμού – τον οποίο συχνά παραμελείς στις προπονήσεις σου – και για αυτό σε προτρέπουν να κλείσεις μερικά Pilates Session άμεσα.

Boxing!
Ώρα να δώσεις μία γερή “γροθιά” σε άγχος, στρες και σε θερμίδες που σαν πολύ καιρό έχουν κάτσει στην σιλουέτα σου. Το Box αποτελεί μία εξαιρετική αερόβια άσκηση, ιδανική για να ενεργοποιήσεις τη διαδικασία καύσης λίπους και να κρατήσεις το μεταβολισμό σου ενεργό για πολλές ώρες μετά το τέλος της προπόνησης. Άσε που εκτός από τα περιττά κιλά, θα κρατήσεις μακριά και την πίεση της καθημερινότητας.

Πάρε το χρόνο σου
Καλές οι δύσκολες προπονήσεις, οι αμέτρητες επαναλήψεις, τα ροκανίσματα που τελειωμό δεν έχουν, όμως, η πιο αποτελεσματική προπόνηση είναι αυτή που σου επιτρέπει να πάρεις τις ανάσες σου. Μην υποτιμάς τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν οι day off μέρες για το σώμα και την ψυχική σου υγεία. Δώσε στο σώμα το χρόνο που σου ζητά, άκουσε το, και στο τέλος θα βγεις μόνο κερδισμένη.

Gadgets… ο σύμμαχος σου
Η τεχνολογία είναι η καλύτερη σου φίλη, σύμμαχος σου στην προσπάθεια να αδυνατίσεις και να τσεκάρεις καλύτερα τη λειτουργία του οργανισμού και του σώματος σου. Η τάση θέλει να φοράς το SmartWatch σου και εσύ δεν έχεις και τίποτα με το να το δοκιμάσεις… 

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More