Ακτινίδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το πράσινο φρούτο που σε αδυνατίζει!

Είναι πράσινο. Έντονο, όπως και το άρωμα του καλοκαιριού. Είναι δροσερό. Σε αναζωογονεί. Όλα αυτά, αφού το κόψεις σε κομμάτια και το ανοίξεις. Γιατί, η εξωτερική του όψη δεν έχει καμία σχέση με την εσωτερική. Θα το βρεις μέσα σε αρκετές συνταγές και σε κάθε smoothie, που σέβεται τον εαυτό του, και θέλει να σε αποτοξινώσει. Και να ρίξει τη θερμοκρασία του σώματος σου, τώρα που ο υδράργυρος έχει πάρει τα πάνω του. Σαν να μην έφθανε αυτό, σε αδυνατίζει κιόλας. Αλήθεια, εσύ ξέρεις πόσο ωφέλιμο είναι το ακτινίδιο για την υγεία σου;

Σε αδυνατίζει

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τα ζεστά ρούχα έφυγαν και η στιγμή που θα φορέσεις το μαγιό σου, για πρώτη φορά φέτος, δεν αργεί και τόσο πολύ. Πριν το δοκιμάσεις, πρόσθεσε λίγο ακτινίδιο στη διατροφή σου. Πλούσιο σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες και μέταλλα βοηθούν τον οργανισμό σου να αποτοξινωθεί και τον αριθμό στη ζυγαριά να πέσει. Ουφ. Ακόμα, επιταχύνει το μεταβολισμό σου και τις καύσεις σου, ειδικά, στην περίπτωση που γυμνάζεσαι.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σου

Μη ξεχνάς ότι, αυτή την περίοδο (που η υγεία είναι το πρωταρχικό μας μέλημα) χρειάζεσαι τροφές που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σου. Το ακτινίδιο είναι μία από αυτές. Τέλεια. Η βιταμίνη C, που περιέχει σε μεγάλη ποσότητα και τα αντιοξειδωτικά του σε προφυλάσσουν από τις ενοχλητικές αλλεργίες και την εποχική γρίπη. Μην ξεχνάς και την Βιταμίνη Ε, που στο πράσινο φρούτο κυριαρχεί, η οποία προστατεύει την καρδιά σου. Ποιος είπε, λοιπόν, ότι ένα καλοκαιρινό φρούτο δεν μπορεί να σε προστατέψει;

Βοηθά στην απορρόφηση σιδήρου

Έχει την εκπληκτική ικανότητα να βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου. Ναι, το ακτινίδιο, που συχνά υποτιμάς. Έτσι, αν το εντάξεις στη διατροφή σου, οι πιθανότητες να εμφανίσεις ανεπάρκεια στο συγκεκριμένο στοιχείο, μειώνονται δραματικά.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες 

Ειδικότερα, σε εκείνες που δεν βρίσκεις συχνά στις τροφές. Μπορεί, λοιπόν, να πιστεύεις ότι το πορτοκάλι είναι η κυριότερη πηγή βιταμίνης C, όμως, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, το ακτινίδιο κατέχει πια την πρωτοκαθεδρία. Επίσης, η σπάνια βιταμίνη Ε βρίσκεται στην καρδιά του φρούτου αυτού. Απόλαυσε το, λοιπόν!

Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης

Hold On, Girl! Αυτό είναι σημαντικό. Γιατί χαμηλή χοληστερίνη συνεπάγεται έναν υγιή οργανισμό. Και είναι αυτό που κάθε άνθρωπος χρειάζεται. Ένα smoothie με ακτινίδιο, παρακαλώ!

Βελτιώνει την όραση σου

Οι ειδικοί το χαρακτηρίζουν ως το καλύτερο φρούτο για την υγεία των ματιών. Σε συνδυασμό με τις βιταμίνες του, το ακτινίδιο συμβάλλει στο να έχεις τα μάτια σου… δεκατέσσερα. Και τώρα, λέω, να σου κλείσω το μάτι!

Ρυθμίζει την πίεση σου

Μπορεί να μην είναι η πρώτη σκέψη που κάνει το μυαλό σου, όταν κινείσαι σε διατροφικά μονοπάτια, όμως, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την υγεία σου. Γιατί, η σταθερή πίεση εξασφαλίζει ότι όλες οι λειτουργίες του σώματος σου γίνονται κανονικά.

Σου χαρίζει λαμπερό δέρμα

Οι βιταμίνες του ενυδατώνουν εσωτερικά το σώμα σου. Και αυτό ξέρεις τι σημαίνει: ότι το δέρμα σου θα αρχίσει, πολύ σύντομα, να φαίνεται λαμπερό και η επιδερμίδα σου νεανική. Plus, μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης ρυτίδων και πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει το ακτινίδιο, αναρωτιέμαι;

 

Read More

And More