Αποφάσισες να κάνεις αποτοξίνωση; Αυτές οι συνταγές θα σε βοηθήσουν να διώξεις τις τοξίνες από το σώμα σου και να αδυνατίσεις

Είτε μετά από τριήμερα, γιορτές και χαρές που έχουμε κατρακυλήσει σε διατροφικές κτηνωδίες, είτε έτσι ξαφνικά γιατί το παρακάναμε τον τελευταίο καιρό με τις ατασθαλίες, αποφασίζουμε να κάνουμε detox. Να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας, ώστε να καθαρίσει από τις βλαβερές τοξίνες και να αδυνατίσουμε. Αυτό. Αυτό το τελευταίο είναι ο λόγος που μπαίνουμε συνήθως σε τέτοιες διαδικασίες, αν και όπως θα ξέρεις είναι καλό και για την υγεία μας πού και πού να ακολουθούμε μια διατροφή αποτοξίνωσης.

Σήμερα λοιπόν, θα βρεις παρακάτω συνταγές που θα σε βοηθήσουν να διώξεις τις τοξίνες. Ροφήματα, αλλά και γεύματα που θα βοηθήσουν το μεταβολισμό σου και θα καθαρίσουν τον οργανισμό σου. Για να εξιλεωθείς από τα διατροφικά σου αμαρτήματα, για να νιώσεις καλύτερα, για να μπεις ξανά στα ρούχα σου…

DETOX WATER
Θα χρειαστείς:
-Μια μεγάλη κανάτα νερό
-1 λεμόνι
-1 αγγούρι
-3-4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο

Τι να κάνεις:
Έχεις την κανάτα σου γεμάτη με νερό. Κόψε το λεμόνι και το αγγούρι σε φέτες και ρίξε τα στο νερό σου. Πρόσθεσε στην κανάτα και τον δυόσμο. Βάλε την κανάτα με το αρωματισμένο νερό στο ψυγείο και καλό είναι να το αφήσεις αρκετές ώρες ώστε να αποκτήσει την κατάλληλη δροσερή γεύση.

Θερμίδες: Μηδέν

Detox info: Tο λεμόνι έχει βιταμίνη C, μια βιταμίνη που βοηθάει στο μεταβολισμό. Το αγγούρι και ο δυόσμος είναι διουρητικά, ιδανικά δηλαδή για να διώξουν την κατακράτηση υγρών που μας κάνει να νιώθουμε φουσκωμένες και ανεβάζει το νούμερο στη ζυγαριά. Προσπάθησε να πίνεις 2-3 ποτήρια καθημερινά.

 

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΜΕ ΚΕΦΙΡ
Θα χρειαστείς:
-1 ποτήρι κεφίρ
-1 κουτ. της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο
-3 κουτ. της σούπας βρώμη
-2 κουτ. της σούπας μούρα ή σταφίδες

Τι να κάνεις:
Απλά τα πράγματα. Ρίχνεις το λιναρόσπορο, τη βρώμη και τα μούρα στο κεφίρ και ανακατεύεις. Το καταναλώνεις αμέσως ή αφήνεις το μείγμα από το βράδυ στο ψυγείο ώστε να μαλακώσει η βρώμη (overnight oats). Ένα δυνατό πρωινό χωρίς καμία αμφιβολία.

Θερμίδες: 320

Detox info: Το κεφίρ είναι φουλ στα προβιοτικά, τα οποία βοηθάνε στην καλή λειτουργία του εντέρου και συγχρόνως στο αδυνάτισμα. Ο λιναρόσπορος λόγω των καλών λιπαρών που περιέχει βελτιώνει το μεταβολισμό και βοηθάει στη μείωση του ενδοκοιλιακού λίπους. Το ίδιο και τα μούρα. Η βρώμη βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου και φυσικά σε κρατάει χορτάτη.

 

DETOX ICE TEA
Θα χρειαστείς:
-1 φακελάκι πράσινο τσάι
-1 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
-½ πορτοκάλι σε φέτες

Τι να κάνεις:
Τα βασικά και τα γνωστά. Βράζεις το τσάι και στο νερό προσθέτεις το τζίντζερ και το πορτοκάλι. Σουρώνεις, αφήνεις να κρυώσει και σερβίρεις κρύο με παγάκια.

Θερμίδες: Μηδέν

Detox info: Tο πράσινο τσάι έχει αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση και περιέχει κατεχίνες οι οποίες αυξάνουν το μεταβολισμό. Το τζίντζερ συμβάλει σημαντικά στην πέψη, οπότε και στο πρήξιμο της κοιλιάς. Το πορτοκάλι, όπως και όλα τα εσπεριδοειδή, δίνει ενέργεια και ενισχύει τις καύσεις.

 

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ
Θα χρειαστείς:
-1 φλυτζάνι kale κομμένο όπως κόβουμε το μαρούλι
-3-4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
-1 φέτα ανανά
-1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

Τι να κάνεις:
Τα βάζεις όλα σε ένα μπολ. Κάνε μασάζ στο kale με το ελαιόλαδο, πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά, πολύ λίγο αλάτι (αν μπορείς και καθόλου) και τα ανακατεύεις καλά όλα μαζί.

Θερμίδες: 170

Detox info: Tο kale και ο μαϊντανός είναι πλούσια σε κάλιο και αυτό τα κάνει διουρητικά. Ο ανανάς λόγω της βρωμελίνης που περιέχει βελτιώνει την υγεία του πεπτικού συστήματος.

 

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
Θα χρειαστείς:
-3 αγκινάρες
-1 φλυτζάνι iceberg
-1 πιπεριά
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-κουρκουμά

Τι να κάνεις:
Βράσε τις αγκινάρες σε ελαφρώς αλατισμένο νερό και μόλις μαλακώσουν τις στραγγίζεις και τις αφήνεις να κρυώσουν. Κόβεις τα λαχανικά και προσθέτεις τις αγκινάρες, το ελαιόλαδο και τον κουρκουμά.

Θερμίδες: 330

Detox info: Oι αγκινάρες και ο κουρκουμάς έχει αποδειχθεί πως βοηθούν στην αποτοξίνωση του συκωτιού. Ο κουρκουμάς ρυθμίζει το σάκχαρο και βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Το iceberg έχει ελάχιστες θερμίδες και λόγω των φυτικών ινών βοηθάει στον κορεσμό. Η πιπεριά είναι καλή πηγή βιταμίνης C.

Read More

And More