Αυτό είναι το καλύτερο πρωινό που μπορείς να φας αν θες να χάσεις κιλά

Το να μην τρως πρωινό είναι ένα από τα μεγαλύτερα διατροφικά λάθη που μπορείς να κάνεις. Ένα ισορροπημένο πρωινό γεύμα θα σου δώσει ενέργεια, θα βελτιώσει την συγκέντρωσή σου, θα “ξυπνήσει” τον μεταβολισμό σου και θα σε βοηθήσει να φας λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια μπάρα δημητριακών και ένας καφές στο γραφείο λοιπόν, δεν είναι ότι πιο ιδανικό.

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μισούρι, διαπίστωσε ότι ένα πρωτεϊνούχο πρωινό, είναι ζωτικής σημασίας αν θες να χάσεις βάρος και να έχεις ενέργεια. Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως, όσοι κατανάλωναν 35 γραμμάρια πρωτεΐνης, μέσω του πρωινού τους γεύματος, αισθάνονταν λιγότερη πείνα και έτρωγαν πιο λίγο κατά την διάρκεια της ημέρας. Οι ίδιοι άνθρωποι, πήραν σε διάστημα 12 εβδομάδων, λιγότερο λίπος σε σχέση με όσους κατανάλωναν μόνο 13 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα πιο “χορταστικά” θρεπτικά συστατικά, καθώς απαιτεί επιπλέον εργασία για το σώμα να την χωνέψει, σπάσει και μεταβολίσει.  Όσο πιο χορτάτη αισθάνεσαι, τόσο πιο πιθανό είναι να κάνεις πιο υγιεινές και έξυπνες διατροφικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας. Κι αν αυτά τα 35 γραμμάρια σου φαίνονται πολλά και σε αποθαρρύνουν, πρέπει να ξέρεις πως η έρευνα διεξήχθη σε έφηβα αγόρια,τα οποία είναι γνωστό πως χρειάζονται περισσότερα “καύσιμα” από τους ενήλικες. Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα, συστήνουν να καταναλώνεις 20-25 γραμμάρια πρωτεΐνης, μέσω του πρωινού σου γεύματος και θα έχεις ανάλογα αποτελέσματα.

Παρακάτω ακολουθούν 3 παραδείγματα πρωινών γευμάτων που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου και είναι γεμάτα πρωτεΐνη:

Χτυπημένα αυγά (26 γραμμάρια πρωτεΐνης)

Χτύπα ένα ολόκληρο αυγό και δυο ασπράδια και ρίξ’ τα στο τηγάνι. Βάλε τα αυγά πάνω σε μια φέτα ψωμιού του Ιεζεκιήλ και σέρβιρε με 300 γραμμάρια ελβετικό τυρί και 2 κουταλιές της σούπας αβοκάντο.

Ελληνικό γιαούρτι παρφέ (26 γραμμάρια πρωτεΐνης)

Σε μια κούπα γιαουρτιού ρίξε 4 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα και μια κούπα φρέσκα βατόμουρα.

Φρυγανισμένο ψωμί με καπνιστό σολωμό (25 γραμμάρια πρωτεΐνης)

Σε δυο φέτες ψωμιού του Ιεζεκιήλ άπλωσε 600 γραμμάρια καπνιστό σολωμό και δυο φέτες κίτρινο τυρί.

 

Read More

And More