Δίαιτα γλυκαιμικού δείκτη: Χάσε 4 κιλά λίπους και μείωσε την όρεξή σου

Αν είσαι κορίτσι που παρακολουθεί ανελλιπώς το Tlife και τη στήλη του fitness, θα έχεις προσέξει ότι πολλές σταρ του Χόλιγουντ μένουν πιστές εδώ και χρόνια στη δίαιτα γλυκαιμικού δείκτη. Σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις είναι το μυστικό για να διατηρούν την επιδερμίδα τους λαμπερή και να χάνουν το περιττό λίπος. Ναι, έτσι έχουν πει! Τι είναι όμως αυτή η δίαιτα; Πως μειώνει την όρεξη; Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη, εξηγεί τα πάντα! Ο λόγος σε εκείνη…

Τι είναι η δίαιτα γλυκαιμικού δείκτη
Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ένα νούμερο που δηλώνει το πόσο ανεβάζει η κάθε τροφή το σάκχαρο στο αίμα. Όσο αυξάνεται το σάκχαρο τόσο περισσότερη ινσουλίνη παράγεται για να το επαναφέρει στα φυσιλογικά του επίπεδα και τόσο περισσότερο πιθανό είναι να “αποθηκευτεί” το τρόφιμο σε μορφή λίπους. Ακόμη, οι τροφές που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι περισσότερο χορταστικές και βοηθούν τον οργανισμό και τον εγκέφαλο να λειτουργούν πιο ομαλά.

Πως μειώνει την όρεξη
Μια θεωρία σχετικά με την επίδραση της δίαιτας χαμηλού ΓΔ είναι ο έλεγχος της όρεξης. Το σκεπτικό είναι ότι τα τρόφιμα υψηλού ΓΔ προκαλούν μια απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα, μια απότομη απάντηση της ινσουλίνης και μια μετέπειτα απότομη επιστροφή της αίσθησης πείνας. Αντιθέτως, τα τρόφιμα χαμηλού ΓΔ καθυστερούν το αίσθημα της πείνας.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

 

*Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

 

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

 

Read More

And More