Φθινοπωρινή Δίαιτα Orac από τον Δημήτρη Γρηγοράκη: Χάσε κιλά και το περιττό λίπος!

Αν γυρίσουμε μερικούς μήνες πίσω, εκεί που περιμέναμε με ανυπομονησία το καλοκαίρι, θα θυμηθείς ότι σου είχαμε προτείνει μια Δίαιτα Orac βασισμένη στα φρούτα και λαχανικά του καλοκαιριού και υπογεγραμμένη φυσικά από τον Δημήτρη Γρηγοράκη.

Επειδή ξέρουμε την αδυναμία σου στη Δίαιτα Orac και επειδή αλλάξαμε σεζόν, ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, για ακόμα μια φορά μας προσφέρει τη δίαιτα των βιταμινών, με πρωταγωνιστές τις τροφές του φθινοπώρου. Πριν περάσουμε να δούμε τι μας είπε ο ειδικός, να σου υπενθυμίσω ότι στόχος του διατροφικού μενού είναι να αδυνατίσουμε, να χάσουμε το περιττό λίπος και φυσικά να λάβουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που θα αποφέρουν μια υγιή σιλουέτα. Ο λόγος λοιπόν στον Δημήτρη Γρηγοράκη…

Επιστρέψαμε σχεδόν άπαντες από τις διακοπές και ενδεχομένως μας απασχολούν για μία ακόμη φορά τα παραπανίσια κιλά. Επιπλέον, πολλοί είναι εκείνοι που τους απασχολούν διάφορα τοπικά σημεία του σώματος και ειδικά η συγκέντρωση βάρους στην περιοχή της κοιλιάς.

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ (ORAC DIET)

Η φιλοσοφία
Η φιλοσοφία της Δίαιτας των Βιταμινών περιλαμβάνει τον κατάλληλο γευστικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών ουσιών, μαζί με τα διάφορα θρεπτικά πλεονεκτήματα των τροφίμων. Είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος αποτελεσματικά και με ασφάλεια!

Βιταμίνες και αντιοξειδωτικά
Η Δίαιτα των Βιταμινών ξεχωρίζει για τα μοναδικά οφέλη που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό, σε συνδυασμό με την απώλεια βάρους. Βασίζεται στην περίφημη Αντιοξειδωτική Δίαιτα ORAC και διακρίνεται για την υψηλή βιολογική αξία των τροφίμων που περιέχει. Σκοπός της είναι η επανεκκίνηση του μεταβολισμού, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνων όπου παρουσιάζεται αποδιοργανωμένος. Βασική φιλοσοφία της Δίαιτας των Βιταμινών είναι η θωράκιση της υγείας με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός περισσότερο ενεργού μεταβολισμού.


Ευεξία και μεταβολικός ρυθμός
Η επίτευξη μίας βέλτιστης υγείας συνεπάγεται με την άμεση ευεξία, η οποία με τη σειρά της θα βελτιώσει το μεταβολικό ρυθμό. Με απλά λόγια, πρώτα θα πρέπει να ενισχυθεί αποτελεσματικά το βιολογικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα αναβαθμισμένο μεταβολικό προφίλ (δηλαδή περισσότερες βιολογικές καύσεις), με επακόλουθο τη μείωση του σωματικού βάρους, χωρίς φαινόμενα στέρησης και πείνας. Η επίτευξη μίας βέλτιστης υγείας συνεπάγεται άμεσα με την ευεξία, η οποία με τη σειρά της ενισχύει έντονα τη μεταβολική λειτουργία.


Υγιή και αδύνατη σιλουέτα
Ένας υγιής οργανισμός είναι σε θέση να διεξάγει τις απαραίτητες για τη ζωή βιολογικές καύσεις με απόλυτη αποτελεσματικότητα. Αντίθετα, ένας αποδυναμωμένος οργανισμός συρρικνώνει στα ελάχιστο τους βιολογικούς του ρυθμούς με αποτέλεσμα την καταρράκωση του μεταβολικού ρυθμού. Στην περίπτωση αυτή το καθαρό αποτέλεσμα, είναι στην καλύτερη περίπτωση η αδυναμία απώλειας σωματικού βάρους και στη χειρότερη η θεαματική αύξησή του.

Προς την κατεύθυνση αυτή, οι βιταμίνες και οι αντιοξειδωτικές ουσίες συνεισφέρουν στην διαμόρφωση συνθηκών ενός ταχύτερου μεταβολισμού αλλά και μίας καλύτερης υγείας. Ιδού λοιπόν το μενού σας…

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

*TIP
Μαζί με κάθε μεσημεριανό να πίνετε πριν και μετά 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύσεις μανταρίνι – πορτοκάλι, πράσινο τσάι με λεμόνι – μελισσόχορτο, πράσινο τσάι με φράουλα-cupcake.

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More

Read More