Η νέα δίαιτα του Δημήτρη Γρηγοράκη που θα κάνει restart στο μεταβολισμό σου

Διανύεις αυτήν την περίοδο που θες να χάσεις κάποια κιλά, μιας και το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών. Κι εμείς το ίδιο! Για να γίνει με το σωστό τρόπο η απώλεια βάρους και να μην πάρουμε ξανά αυτά τα κιλά, θα πρέπει να “συντονίσουμε” το μεταβολικό μας ρυθμό και να τον ωθήσουμε να κάνει τις διπλάσιες καύσεις. Ήρθε η ώρα λοιπόν να δώσουμε το λόγο στον Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, Δημήτρη Γρηοράκη, ο οποίος μας παρουσιάσει τη νέα επαναστατική δίαιτα που θα κάνει restart στο μεταβολισμό μας. Πως ακριβώς λειτουργεί και ποια τα “μαγικά” οφέλη;

“Το Πάσχα πέρασε και ενδεχομένως μας άφησε κάποια κιλά παραπάνω. Οπότε, το άγχος της ζυγαριάς επιστρέφει μιας και το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών. Τα ρούχα γίνονται πιο ελαφρά και σίγουρα πιο κοντά. Το γεγονός αυτό για κάποιους μπορεί να τους αγχώνει ιδιαίτερα, αφού θα αποκαλύψει έντονα τις ατέλειες του σώματος και θα τις καταστήσει περισσότερο ευδιάκριτες. Επιπλέον, πολλοί είναι εκείνοι που τους απασχολούν διάφορα τοπικά σημεία του σώματος και ειδικά η συγκέντρωση βάρους στην περιοχή της κοιλιάς.”

Τι κάνει τη Δίαιτα Restart τόσο ξεχωριστή;
Η Νέα Μεταβολική Δίαιτα “Restart” ξεχωρίζει για τα μοναδικά οφέλη που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό, σε συνδυασμό με την απώλεια βάρους. Βασίζεται στην περίφημη Αντιοξειδωτική Δίαιτα ORAC και διακρίνεται για την υψηλή βιολογική αξία των τροφίμων που περιέχει. Σκοπός της είναι η επανεκκίνηση του μεταβολισμού ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνων όπου παρουσιάζεται αποδιοργανωμένος. Βασική φιλοσοφία της Νέας Μεταβολικής Δίαιτας “Restart” είναι η θωράκιση της υγείας με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός περισσότερο ενεργού μεταβολισμού. Η επίτευξη μίας βέλτιστης υγείας συνεπάγεται άμεση ευεξία, η οποία με τη σειρά θα βελτιώσει το μεταβολικό ρυθμό.

Πως ακριβώς λειτουργεί;
Πρώτα θα πρέπει να ενισχυθεί αποτελεσματικά το βιολογικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αναβαθμισμένο μεταβολικό προφίλ (δηλαδή περισσότερες βιολογικές καύσεις) με επακόλουθο την μείωση του σωματικού βάρους, χωρίς φαινόμενα στέρησης και πείνας. Η επίτευξη μίας βέλτιστης υγείας συνεπάγεται άμεση ευεξία, η οποία με τη σειρά της ενισχύει έντονα τη μεταβολική λειτουργία. Ένας υγιής οργανισμός είναι σε θέση να διεξάγει τις απαραίτητες για τη ζωή βιολογικές καύσεις με απόλυτη αποτελεσματικότητα. Αντίθετα, ένας αποδυναμωμένος οργανισμός συρρικνώνει στα ελάχιστο τους βιολογικούς του ρυθμούς με αποτέλεσμα την καταρράκωση του μεταβολικού ρυθμού. Στην περίπτωση αυτή το καθαρό αποτέλεσμα, είναι στην καλύτερη περίπτωση η αδυναμία απώλειας σωματικού βάρους και στη χειρότερη η θεαματική αύξησή του.

Μπορεί να “συντονιστεί” ξανά ο μεταβολισμός;
Μετά από περισσότερα από 30 χρόνια που παρακολουθώ στενά το χώρο της διατροφικής επιστήμης, ομολογώ ότι τον τελευταίο καιρό έχω εντυπωσιαστεί από τις ολοένα και περισσότερο αυξανόμενες επιστημονικές ανακαλύψεις για το ρόλο και τη σημασία των διατροφικών συστατικών στη διαμόρφωση της ανθρώπινης υγείας. Για παράδειγμα, τελευταία ερευνητικά δεδομένα επιβεβαιώνουν την εμπλοκή της βιταμίνης D σχεδόν στο σύνολο των λειτουργιών που σχετίζονται με την ανθρώπινη υγεία. Ανάλογες ανακαλύψεις συμβαίνουν καθημερινά και επιβεβαιώνουν ότι οι διατροφικοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην αποκατάσταση των μεταβολικών φθορών που δημιουργούνται από διάφορα χρόνια προβλήματα. Προς την κατεύθυνση αυτή, οι αντιοξειδωτικές ουσίες συνεισφέρουν στην διαμόρφωση συνθηκών ενός ταχύτερου μεταβολισμού και μίας καλύτερης υγείας.

Ποια είναι η βάση της δίαιτας;
Η βασική συνθήκη της επιτυχημένης εφαρμογής της Νέας Μεταβολικής Δίαιτας “Restart” είναι η πιστή τήρηση της εποχιακής διαθεσιμότητας των τροφίμων που απλόχερα μας προσφέρει κάθε περίοδο η φύση. Το γεγονός αυτό σημαίνει υψηλότερη πρόσληψη αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες μπορούν να ενεργοποιούν την οξείδωση λίπους. Το αποτέλεσμα είναι να διαπιστώσετε σε όλα τα σημεία του σώματός σας διαφορά και να αποκτήσετε τη σωματική κατάσταση που επιθυμείτε. Με την ελπίδα ότι η Νέα Μεταβολική Δίαιτα “Restart” θα αποτελέσει ένα πραγματικά χρήσιμο οδηγό διατροφής και έναν πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Extra Tips:
Μαζί με κάθε μεσημεριανό να πίνετε πριν και μετά 1 κούπα πράσινο τσάι με γεύσεις μανταρίνι – πορτοκάλι, πράσινο τσάι με λεμόνι – μελισσόχορτο, πράσινο τσάι με φράουλα-cupcake.

* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.


Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

Read More