Low Budget Δίαιτα… με παγωτό και σουβλάκι! Χάσε 5 κιλά κάνοντας οικονομία

Πως θα σου φαινόταν, ενώ κάνεις δίαιτα, να μπορούσες να απολαύσεις ένα δροσερό παγωτό και ένα λαχταριστό σουβλάκι; ΦΑ-ΝΤΑ-ΣΤΙ-ΚΟ! Επίσης, πως θα σου φαινόταν αν σε αυτή τη διαιητική περίοδο (που περιέχει σουβλάκι και παγωτό θα ξανατονίσω), ταυτόχρονα κάνεις και οικονομία; Άσε ξέρω! Ακόμα πιο φανταστικό.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι διακοπές τελείωσαν. Γύρισες σπίτι, οι βαλίτσες άδειασαν και εκτός από αυτό, άδειασε και το πορτοφόλι σου. Η αλήθεια είναι ότι η επαναφορά στην πραγματικότητα ήταν κάπως “ανώμαλη”, με τον εαυτό σου να έρχεται αντιμέτωπο με τα παραπανίσια κιλά, καθώς και με τα τελευταία ψιλά που απέμειναν στον πάτο της τσάντας σου.

Μην αγχώνεσαι! Η λύση υπάρχει, είναι εύκολη… και φυσικά οικονομική. Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου μας προτείνει μια low budget δίαιτα, για όλες εμάς που θέλουμε να χάσουμε 5 κιλάκια σε ένα μήνα κάνοντας οικονομία. Εκτός από το διαιτητικό μενού που θα αποφέρει το ιδανικό αποτέλεσμα, θα βρεις κάποια extra tips που θα μειώσουν τον αριθμό της απόδειξης στο supermarket, καθώς και τροφές χαμηλές σε κόστος. Όλα αυτά από μένα και την ειδικό για εσένα!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ



ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

TIPS ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1. Αγόρασε γιαούρτι του ενός κιλού και βάζε λίγες κουταλιές τη φορά. Υπολόγισε ότι κάθε μερίδα θα πρέπει να ζυγίζει 200 γραμμάρια, έτσι ώστε να το έχεις καταναλώσει όλο μέσα στην εβδομάδα (5 μερίδες). Αν παρατηρήσεις τα γιαούρτια του ενός κιλού κοστίζουν λιγότερο σε σχέση με τα 5 κεσεδάκια που αντιστοιχούν στην ίδια ποσότητα.

2. Την Κυριακή το μενού σου περιλαμβάνει ένα σουβλάκι και σαλάτα. Αν έχεις σκοπό να τα απολαύσεις στο σπίτι, προτίμησε να παραγγείλεις από έξω μόνο το σουβλάκι και να φτιάξεις μόνη σου τη σαλάτα για να εξοικονομήσεις χρήματα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

  • H ποσότητα της κάθε σαλάτας είναι ένα βαθύ πιάτο και σε αυτήν μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μυρωδικά, λεμόνι, ξύδι.
  • Προσπάθησε να καταναλώνεις τα γεύματα κάθε 3 ώρες περίπου.
  • Πίνε νερό (30 ml/kg σωματικού βάρους).
  • Αύξησε όσο μπορείς τη φυσική σου δραστηριότητα.
  • 1 φρούτο = 1 μήλο, 1 πορτοκάλι, 1 αχλάδι, 1 ακτινίδιο, 1/2 μπανάνα, 3 φέτες ανανά, 1 λεπτή φέτα πεπόνι, 1 λεπτή φέτα καρπούζι.
  • Στα ροφήματά σου χρησιμοποίησε υποκατάστατο ζάχαρης.
  • Πιες ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα μέσα στην εβδομάδα.
  • Επέλεξε τα γαλακτοκομικά με μειωμένα λιπαρά.
  • Το διαιτολόγιο είναι ενδεικτικό και απευθύνεται σε υγιή άτομα.

* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου

And More