MOON DIET!H δίαιτα του φεγγαριού, της Madonna και της Demi Moore για να χάσεις 3 κιλά σε μια μέρα

Συνήθως σε μια δίαιτα προσέχεις τις θερμίδες, ίσως μετράς και τα γραμμάρια, δεν το παρακάνεις με τα λιπαρά! Κι αν σου έλεγε κάποιος πως για να αδυνατίσεις πρέπει να μάθεις τις φάσεις της Σελήνης; Πώς θα σου φαινόταν αν την ημέρα της Πανσελήνου ή της Νέας Σελήνης μπορούσες να χάσεις μέχρι και τρία κιλά σε ένα εικοσιτετράωρο; Μια νέα δίαιτα κυκλοφορεί σαν αστραπή στα διάφορα μέσα ενημέρωσης και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι η αγαπημένη τόσο της Demi Moore, όσο και της βασίλισας της pop, Madonna.

Πώς μπορείς να ακολουθήσεις τη δίαιτα του φεγγαριού; Τι υπόσχεται να σου προσφέρει; Μάθε τα πάντα για τη δίαιτα που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες.

Δίαιτα με τη δύναμη του φεγγαριού…
Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της δίαιτας αυτής, το πιο σημαντικό είναι να συγχρονίσεις τις προσπάθειές σου με τις φάσεις του φεγγαριού. Όπως η σελήνη επηρεάζει τα νερά στη γη – βλέπε παλίρροια και άμπωτη – έτσι μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο για τα υγρά στο σώμα. Οι ημέρες κλειδί είναι φυσικά η Πανσέληνος και η Νέα σελήνη, αλλά πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η περίοδος που γεμίζει ή αδειάζει το φεγγάρι.

Η ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ
Αν βρεις την ημέρα και την ώρα που ο ουρανός έχει Πανσέληνο ή Νέα σελήνη, μπορείς να κάνεις το βασικό κομμάτι της δίαιτας. Στην ουσία πρόκειται για νηστεία 24 ωρών με την οποία οι οπαδοί της δίαιτας υποστηρίζουν πως μπορείς να χάσεις εως και τρία κιλά. Τα βασικά βήματα για να ακολουθήσεις τη δίαιτα είναι τα εξής.

1. Εντόπισε την ημέρα και την ώρα που ξεκινά η δίαιτα. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις την ώρα που ξεκινά η Πανσέληνος ή η Νέα σελήνη για να ξεκινήσεις την ίδια στιγμή και την προσπάθεια. Όπως αναφέρει το site που εξηγεί τον τρόπο που λειτουργεί η δίαιτα, αν η κάθε φάση της Σελήνης ξεκινά σε ώρα που κοιμάσαι, τότε έχει καλώς. Ξεκινάς την προσπάθεια από τη στιγμή που θα ξυπνήσεις. Σε κάθε περίπτωση, συστήνεται να είσαι ακριβής με την ώρα που θα βάλεις μπροστά τη δίαιτα.

O Πίνακας περιλαμβάνει κάθε Πανσέληνο και Νέα Σελήνη μέχρι το τέλος του 2014, σύμφωνα με τις οποίες εναρμονίζεται η δίαιτα του φεγγαριού…

2. Από την ώρα που ξεκινά η Πανσέληνος ή η Νέα Σελήνη, επιτρέπονται μόνο τα υγρά. Πολύ νερό, φρέσκοι χυμοί φρούτων, τσάι ή καφές. Ο περιορισμός; Εκτός φυσικά από κάθε είδους στερεάς τροφής και η ζάχαρη, το γάλα, το αλκοόλ και κάθε είδους λιπαρό πρέπει να αποφευχθεί για να πιάσει η αποτοξίνωση. Έτσι θα αποβάλεις με τη βοήθεια του φεγγαριού τοξίνες και τα υγρά που κατακρατά ο οργανισμός σου.

3. Με το πέρας του 24ωρου από την έναρξη της Πανσελήνου ή της Νέας Σελήνης μπορείς να συνεχίσεις ένα κανονικό και ισορροπημένο διατροφικό μενού.

Κι έτσι απλά – το απλά χάρην λόγου φυσικά, αφού το να περάσεις μια μέρα μόνο με υγρά δεν είναι και απλή υπόθεση – έχεις ολοκληρώσει τη βασική δίαιτα που φέρεται να σου εξασφαλίζει απώλεια υγρών που φτάνει μέχρι και τα τρία κιλά.

ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ… THE EXTENDED VERSION
Εκτός όμως από την απλή αυτή 24ωρη αποτοξίνωση με χυμούς, τσάι και νερό, υπάρχει και η λεγόμενη extended version της δίαιτας με βάση τον κύκλο της σελήνης στον ουρανό. Μπορείς να την ακολουθήσεις για περισσότερο καιρό, αρκεί να έχεις κατά νου τα παρακάτω.

1. Ξεκίνα την προσπάθεια με την πρώτη Πανσέληνο. Είναι η καλύτερη στιγμή να βάλεις μπροστά το σχέδιο απώλειας βάρους, αφού όταν το φεγγάρι είναι ολόγιομο, είναι πιο εύκολο για εσένα ακολουθήσεις τη δίαιτα και η επιρροή της σελήνης πιο ευεργετική ώστε να χάσεις κιλά. Το 24ωρο της σελήνης, ακολουθείς τις οδηγίες όπως τις διάβασες στη βασική δίαιτα. Είναι μια πολύ καλή αρχή για να χάσεις γρήγορα τα πρώτα κιλά

2. Το άδειασμα του φεγγαριού… αμέσως μετά την Πανσέληνο, το φεγγάρι αρχίζει σιγα, σιγά να χάνεται. Είναι μια περίοδος που ευνοεί την αποβολή τοξινών και παραπανίσιων υγρών από το σώμα, κάτώ από την επίδραση του φεγγαριού. Οι εμπνευστές της δίαιτας υποστηρίζουν πως αυτές είναι οι μέρες που νιώθεις πιο έτοιμη να κρατήσεις τη δίαιτα, δεν έχεις λιγούρες και μπορείς να διατηρήσεις πιο εύκολα το βάρος σου. Στις 28 περίπου μέρες μέχρι να χαθεί το φεγγάρι εσύ πρέπει να ακολουθείς ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και φυσικά να πίνεις πολύ νερό. Οι ειδικοί προτείνουν τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα.

3. Η Νέα σελήνη. Την ημέρα που το φεγγάρι χάνεται από τον ουρανό, τότε ξεκινά η Νέα Σελήνη. Αυτή είναι η τελευταία μέρα που το φεγγάρι ευνοεί την απώλεια βάρους από κατακράτηση υγρών. Όπως και με την Πανσέληνο, αφού σιγουρευτείς για την ώρα της εκκίνησης του νέου φεγγαριού, ακολουθείς το 24ωρο αποτοξίνωσης μόνο με υγρά.

– Οι ειδικοί προτείνουν συγκεκριμένα για αυτή την ημέρα πολλά αφεψήματα. Εκτός από απλό τσάι, δοκίμασε φασκόμηλο, πικραλίδα και φυσικά πράσινο τσάι. Είναι η πιο καλή ευκαιρία σου να αποβάλεις τοξίνες και να χάσεις περισσότερα υγρά.

4. Το γέμισμα του φεγγαριού. Για το τέλος, αφήσαμε την δύσκολη περίοδο. Τις ημέρες εκείνες (28 περίπου) που το φεγγάρι δεν “πάει με τα νερά” σου. Σε αυτό το διάστημα οι λιγούρες αυξάνονται με αποκορύφωμα λίγο πριν την Πανσέληνο. Αν και δεν σου συστήνει να λιμοκτονήσεις, η δίαιτα προτείνει να αντισταθείς όσο μπορείς.

– Προσπάθησε να σταματάς το γεύμα σου λίγο πριν αισθανθείς πλήρης, ώστε να μην τρως παραπάνω από όσο πρέπει.

– Απόφυγε αυτή την περίοδο κάθε τι παχυντικό, όπως γλυκά και λιπαρά.

– Το πιο σημαντικό σύμφωνα με τους κανόνες της δίαιτας είναι να αποφύγεις το φαγητό από τις 18.00 το απόγευμα και μετά. Όταν το φεγγάρι κάνει την εμφάνισή του στον ουρανό, εσύ πρέπει να σταματήσεις να τρως και το επόμενο γεύμα σου να είναι το επόμενο πρωί. Μεταξύ 15.00 και 17.00, δοκίμασε να πιεις πολλά υγρά για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις λιγούρες που μπορεί να σε ταλαιπωρήσουν μετά τις 18.00

Κάπως έτσι θα έχεις εναρμονίσει τη διατροφή σου με τις φάσεις του φεγγαριού. Με τα 24ωρα detox η δίαιτα φέρεται να σε προετοιμάζει για να χάσεις περισσότερα κιλά, ακολουθώντας στη συνέχεια ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής (χαμηλό σε λιπαρά και ζάχαρη και με πολύ νερό) και εντατική γυμναστική.

Επιπλέον το πρόγραμμα ισχυρίζεται πως βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, αφού οι τοξίνες που αποβάλλονται βοηθούν το σώμα να λειτουργήσει καλύτερα. Τέλος, οι ειδικοί εξηγούν πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνεις το 24ωρο detox για περισσότερο χρόνο από μια μέρα. Αυτό θα οδηγούσε σε μυική ατροφία και υπερβολική απώλεια υγρών, με αποτέλεσμα να πάρεις τα κιλά πίσω. Επίσης, η δίαιτα δεν ενδείκνυται για εγκύους ή γυναίκες που θέλουν να συλλάβουν, αλλά και για γυναίκες που θηλάζουν.

Η γνώμη του ειδικού
Ζητήσαμε την άποψη του διαιτολόγου διατροφολόγου Νικόλαου Κριαρά για την αποτελεσματικότητα μιας τέτοια δίαιτας. Ο διαιτολόγος μας ανέφερε: “Αν τρεφόμαστε συνεχώς με υγρά το αποτέλεσμα θα είναι στιγμιαίο. Από εκεί και έπειτα επειδή το σώμα δεν θα έχει τη δυνατότητα να χάσει άλλα υγρα, δεν θα υπάρξει άλλη απώλεια”! Τώρα σε ό, τι αφορά την επίδραση της σελήνης στο σώμα ο κ. Κριαράς είναι κατηγορηματικός: “Δεν γίνεται όλοι οι οργανισμοί να ανταποκρίνονται με τον ίδιο τρόπο στους περιβαλλοντικούς παραγοντές. Άλλωστε ένας εξωγενής παραγοντάς είναι αδύνατο να επιδρά στο σώμα. Το σώμας μας επηρεάζεται μόνο από τι τροφές που του δίνουμε. Άρα η Πανσεληνος δεν θα αλλάξει τη διατροφή σου, απλά ακολουθείς μια υδριδική δίαιτα (δίαιτα που βασίζεται μόνο στα υγρά)” σημειώνει.

Τελικά όμως έχει νόημα να κάνεις τη δίαιτα; “Θα δεις στιγμιαίως μια απώλεια 1,5 -2 κιλών τις πρώτες δύο ημέρες και στη συνέχεια θα τα ξαναπάρεις γρήγορα, ενώ θα έχεις κάνει κακό στο σώμα σου. Συγκεκριμένα μειώνονται τα υγρά σους χόνδρους των οστών, περιορίζεται ο όγκος του άιματος και έτσι μειώνεις το ρυθμό του μεταβολισμού, ενώ μειώνεται και η πρόσληψη οξυγόνου με αποτέλεσμα να προκαλείται οξειδωτικό στρες στον οργανισμό” εξηγεί.

Επιπλέον ο διαιτολόγος επισημαίνει πως μια μέρα με detox βασισμένο μόνο στα υγρά ίσως τελικά να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. “Το φαγητό που θα φας την επόμενη μέρα θα δεσμευτεί με μεγαλύτερο ρυθμό, ιδιαίτερα σε μορφή γλυκόζης και νερού για να προστατεύσει το σώμα, τους μύες και τους ιστούς. Βλέπεις το σώμα θεωρεί το detox απειλή και έτσι αμύνεται. Το αποτέλεσμα; Αφού ξεκινήσεις το φαγητό και μέσα στις επόμενες δύο μέρες θα είσαι πιθανότατα περισσότερα κιλά από πριν το detox, έχοντας αυξήσει τις πιθανότητες να παρουσιάσεις κοιλιακό λίπος”!

Read More

And More