The Hydration Diet! Κάνε το νερό σύμμαχό σου στο αδυνάτισμα

To νερό είναι πηγή ζωής και το ξέρεις καλά. Αν λοιπόν η περιήγησή σου στο diet quiz του Δημήτρη Γρηγοράκη σε οδήγησε σε αυτό εδώ το διαιτολόγιο, τότε με την κατάλληλη καθοδήγηση θα κάνεις το νερό το βασικό σου όπλο για να χάσεις κιλά χωρίς να αλλάξεις ριζικά τις διατροφικές σου συνήθειες…

“Η αυξημένη καθημερινή πρόσληψη υγρών σε βοηθάει όχι μόνο σε επίπεδο ευεξίας αλλά και στο αδυνάτισμα. Σύμφωνα με έρευνα που είχε δημοσιευθεί στο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism (2003) η κατανάλωση 500ml νερού μπορεί να προκαλέσει αύξηση του μεταβολισμού κατά 30%” επισημαίνει ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης…

Ακολούθησε λοιπόν ένα μενού, με επίκεντρο την κατανάλωση όσο περισσότερων υγρών γίνεται, κάτι που και στις συνήθειές σου ταιριάζει και μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

Για να δεις το μενού αναλυτικά κάνε κλικ επάνω στην κάρτα…

/
Αν θέλεις να κατεβάσεις το μενού στον υπολογιστή σου κάνε “κλικ” εδώ

Νερό και μεταβολισμός…
“Η επίδραση του νερού στο μεταβολισμό αρχίζει 10′ λεπτά μετά την κατάποση, κορυφώνεται στα 30′-40′ λεπτά και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 1 ώρα. Σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, κατανάλωση 1.5 λίτρου νερού ημερησίως μπορεί να αυξήσει την ημερήσια δαπάνη ενέργειας κατά 48 θερμίδες. Επιτυγχάνοντας αύξηση της μεταβολικής λειτουργίας, έστω και σε χαμηλά επίπεδα, αυξάνεται η θερμιδική δαπάνη με αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση του βάρους, εφόσον δε σημειωθεί αύξηση της θερμιδικής πρόσληψης” τονίζει ο Δημήτρης Γρηγοράκης.

“Επιπλέον, μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2008 στο περιοδικό Obesity κατέληξε στο ό, τι η κατανάλωση νερού ενίσχυσε την απώλεια βάρους των γυναικών που έλαβαν μέρος αυξάνοντας τα επίπεδα της μεταβολικής τους λειτουργίας και ανεξάρτητα από τα επίπεδα της φυσικής τους δραστηριότητας” ολοκληρώνει.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ QUIZ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Read More

And More