Τhe Simple Diet! Χάσε 3 κιλά σε δύο εβδομάδες τρώγοντας τα “φαγητά της μαμάς”

Είναι το πιο κουραστικό πράγμα για όσες θέλουν να ξεκινήσουν διατροφή. Δεν φτάνει που πρέπει να προσέξεις αυτό που θα φας, θα πρέπει να μαγειρέψεις διαφορετικά φαγητά για εσένα και διαφορετικά για τους αγαπημένους σου. Για αυτό και εμείς ζητήσαμε από τη διαιτολόγο να μας δώσει μια δίαιτα με φαγητά που κάνει μια γυναίκα στο σπίτι. Μια ΑΠΛΗ δίαιτα δηλαδή…

Ετοίμασε κοτόπουλο με πατάτες, ρεβύθια, αυγά μάτια ή μοσχάρι κοκκινιστό και δες τη ζυγαριά να πέφτει μέχρι και 3 κιλά σε δύο εβδομάδες. Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρικα Νταουτίδου σου δίνει μια πανεύκολη δίαιτα, αλλά και συμβουλές για να την ακολουθήσεις με επιτυχία.

Μείνε συντονισμένη στο TLIFE για τη δεύτερη εβδομάδα της δίαιτας…

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Αν θέλεις να κατεβάσεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΙΣ ΜΕΡΙΔΕΣ=ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΧΑΝΩ ΚΙΛΑ
Πάντα αναρρωτιέσαι αν βάζεις σωστές μερίδες στο πιάτο σου. Έχεις την υποψία πως μπορεί να είναι αυτό το λάθος που δεν σου επιτρέπει να χάσεις όσα κιλά πρέπει. Η διαιτολόγος σου δίνει όλες τις απαραίτητε;ς πληροφορίες.

Μια μερίδα φρούτου ισοδυναμεί με 1 φρούτο κανονικού μεγέθους (πχ. 1 μήλο), ή 2 μικρά φρούτα (πχ. 2 ακτινίδια) ή 3 αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα) ή ½ φλ χυμό φρούτου κατά προτίμηση φρέσκου.

– Μια σαλάτα αντιστοιχεί σε 1 βαθύ πιάτο με ότι λαχανικά προτιμάτε, ωμά ή βραστά. Όσο πιο πολύχρωμη είναι η σαλάτα τόσο πιο πολλά θρεπτικά συστατικά θα περιέχει. Στα λαχανικά δεν συμπεριλαμβάνονται ο αρακάς και το καλαμπόκι. Καλό είναι να αποφεύγεΙς το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανοσε συνεχόμενες μέρες και σε μεγάλες ποσότητες. Το ελαιόλαδο δεν πρέπει να ξεπερνά την 1 κουταλιά της σούπας.

– Η μερίδα τυρί αντιστοιχεί σε μέγεθος 1 σπιρτόκουτου ή 30 γρ ή 1 φέτα τυρί τοστ ή 2 κ σούπας τυρί τριμμένο. Εάν σου αρέσουν, προτίμησε τυριά που έχουν από τη φύση τους χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως το ανθότυρο, το κατίκι, το τυρί cottage ή τυριά μειωμένων λιπαρών.

– Μια φέτα ψωμί αντιστοιχεί σε μια φέτα ψωμί του τοστ ή μια φέτα με πάχος 2 εκατοστών ή 2 φρυγανιές ή 2 μικρά παξιμάδια ή 2 κριτσίνια. Προτίμησε τα ολικής άλεσης προϊόντα καθώς περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βοηθούν στη λειτουργία του εντέρου και προσφέρουν κορεσμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

– Μία μέτρια πατάτα αντιστοιχεί σε μέγεθος όσο ένα ποντίκι υπολογιστή ή ένα μεγάλο αυγό.

– Μια μερίδα κοτόπουλο ή γαλοπούλα
αντιστοιχεί σε 1 κομμάτι στήθος μεγέθους 1 παλάμης ή 1 ολόκληρο μπούτι χωρίς την πέτσα.

– Μια μερίδα μπριζόλα μοσχαρίσια ή χοιρινή αντιστοιχεί στο μέγεθος μίας παλάμης. Είναι σημαντικό να αφαιρέσουμε το ορατό λίπος καθώς έτσι αποφεύγουμε το κορεσμένο-ζωικό λίπος που εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες ευθύνεται για την άνοδο των επιπέδων χοληστερόλης. Προτίμησε άπαχα κρέατα. Αν είναι δυνατόν, αφαίρεσε το ορατό λίπος πριν το μαγείρεμα ή στο πιάτο.

– Μια μερίδα μαγειρευτό κρέας (κοκκινιστό ή λεμονάτο) αντιστοιχεί στο μέγεθος μιας γροθιάς.

– Μια μερίδα μπιφτέκια αντιστοιχεί σε 2 μικρά ή 1 μεγαλύτερο (μεγέθους 1 εσωτερικής παλάμης).

– Μια μερίδα ψάρι
αντιστοιχεί σε ένα μεγάλο ψάρι ή 10-15 μικρότερα ψάρια, ανάλογα με το μέγεθός τους. Προτίμησε πάντα φρέσκο ψάρι και απόφυγε το τηγάνισμα, καθώς τα απαραίτητα λιπαρά του ψαριού (ω-3) καταστρέφονται από την υψηλή θερμοκρασία. Τα λιπαρά ψάρια (σολομός, σαρδέλα, γαύρος, κολιός) είναι πλουσιότερα σε ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά οξέα

– Μια μερίδα όσπρια
(φακές, φάβα, ρεβίθια, φασολάδα) ή λαδερά (φασολάκια, αρακάς, μπάμιες, μπριάμ, σπανακόρυζο, γίγαντες) αντιστοιχεί σε ποσότητα 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ή 1 ½ – 2 γεμάτες ρηχές κουτάλες έτοιμο μαγειρεμένο φαγητό.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Αρακάς με αρακά έχει διαφορά! Σε τι; Μα φυσικά στο μαγείρεμα. Η Έρικα Νταουτίδου εξηγεί ποιο είναι το σωστό μαγείρεμα για εσένα που προσέχεις:

– Όσον αφορά στη λιπαρή ύλη που θα χρησιμοποιήσεις στο μαγείρεμα, επίλεξε το ελαιόλαδο. Περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών, ενώ επίσης είναι ανθεκτικότερο στις υψηλές θερμοκρασίες σε σύγκριση με τα σπορέλαια. Το βούτυρο είναι ζωικής προέλευσης και είναι πολύ πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, επομένως καλό είναι να καταναλώνεται με φειδώ.

– Κατά το μαγείρεμα, δώσε προσοχή στην προσθήκη της λιπαρής ύλης. Πρόσθεσε στο φαγητό 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ανά μερίδα, ειδικότερα σε φαγητά που δεν μένει λάδι στο πιάτο (πχ όσπρια και σούπες). Προτίμησες να ψήσεις ή να βράσεις τα τρόφιμα και όχι να τα τηγανίσεις.

– Μπορείς να χρησιμοποιείς ελεύθερα λεμόνι, ξύδι, μπαχαρικά, μυρωδικά, σκόρδο, κρεμμύδι και μουστάρδα καθώς προσδίδουν γεύση χωρίς θερμίδες. Εάν πάσχεις από υπέρταση, πρόσεξε τη χρήση του αλατιού. Αυτή δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 1κ.γ. επιτραπέζιου αλατιού την ημέρα.

– Μεγαλύτερη σημασία, βέβαια, έχει να καταναλώνεις νόστιμα φαγητά που θα σου προσφέρουν κορεσμό και απόλαυση ώστε η αλλαγή του τρόπου ζωής και διατροφής σου να είναι μία ευχάριστη διαδικασία και να μην νιώσεις στέρηση.

Read More

And More