10 τροφές, που μπορείς να βρεις εύκολα στο σούπερ μάρκετ, με λιγότερες από 100 θερμίδες!

Όλοι θέλουμε να τρώμε και να μην παχαίνουμε. Ακόμα και τώρα που η ζωή μας άλλαξε. Μπορεί οι προτεραιότητές μας (και στη διατροφή) να διαφοροποιήθηκαν, όμως, ο στόχος να χάσουμε τα περιττά κιλά, υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Τι θα έλεγες, λοιπόν, τώρα, που έχεις περισσότερο χρόνο και διάθεση να προσέξεις τη διατροφή σου, να προσθέσεις στο μενού σου μερικές τροφές, οι οποίες είναι άκρως γευστικές, και με λιγότερες από 100 θερμίδες. Ναι, υπάρχουν ανάμεσα μας. Στα ράφια του σούπερ – μάρκετ, που τόσο συχνά πια πας. Γιατί, ποιος είπε ότι μόνο τα παχυντικά φαγητά είναι νόστιμα;

 

Αν θες, λοιπόν, να μάθεις ποιες είναι οι τροφές που έχουν κάτω από 100 θερμίδες, scroll down!

 

Καρότα

Ήξερες ότι 10 μικρά καροτάκια σου προσθέτουν μόλις 45 θερμίδες; Και μπορεί η ποσότητα να σου φαίνεται λίγη, όμως, στην πραγματικότητα, είναι άκρως ικανοποιητική για να ετοιμάσεις ένα χυμό καρότου ή να τα απολαύσεις σε μορφή πουρέ. Και όλα αυτά με καθόλου λίπος.

Ελιές 

Δέκα ολόκληρες ελιές (που άνετα μπορείς να καταναλώσεις είτε στη σαλάτα σου, είτε ως πατέ σε μία φέτα μαύρου ψωμιού) αποδίδουν μόλις 52 θερμίδες. Παράλληλα, η αγαπημένη ελληνική τροφή μειώνει τα επίπεδα κακής χοληστερίνης και προλαμβάνει παθήσεις της καρδιάς.

Τυρί, τύπου Cottage

Το αγαπώ και το χρησιμοποιώ όσο πιο συχνά μπορώ: στη σαλάτα με τα λαχανικά μου, ως dressing στις πατάτες φούρνου που μου αρέσει να φτιάχνω, ακόμα και στην καρμπονάρα! Τώρα, που έμαθα ότι μισό φλιτζάνι έχει μόλις 80 θερμίδες, δεν πρόκειται να σταματήσω.

Αβοκάντο

Δροσερό και μας δημιουργεί την αίσθηση του ανέμελου καλοκαιριού (που τόσο πολύ χρειαζόμαστε τώρα). 1 1/2 αβοκάντο έχουν μόλις 61 θερμίδες και 15 γραμμάρια υδατάνθρακες.

Φράουλες

Πρόσφατα, το είδα στα ράφια του σούπερ – μάρκετ. Τις έβαλα στο καλάθι μου και τώρα με περιμένουν στον πάγκο της κουζίνα μου. Και σκέψου ότι ένα φλιτζάνι γεμάτο από το αγαπημένο κόκκινο φρούτο έχει μόλις 45 θερμίδες και καθόλου λίπος.

Γαρίδες

Είτε επιλέξεις να τις προσθέσεις στην μακαρονάδα σου, είτε να τις απολαύσεις με λίγο τυρί, πουρέ ή πατάτες στο φούρνο, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ουρανίσκος σου θα το ευχαριστηθεί. Και η σιλουέτα σου, αφού 6 γαρίδες κλασσικού μεγέθους έχουν μόλις 85 θερμίδες. Μυστικό tip: Απέφυγε το πολύ ελαιόλαδο, αν επιλέξεις να τις τηγανίσεις. 

Σπανάκι 

Μπορεί η γεύση του να μη σε ενθουσιάζει, όμως, όταν το συνδυάσεις με ρύζι ή μέσα σε μία πίτα, τότε να είσαι βέβαιη πως θα δώσει στο φαγητό σου αυτό το θρεπτικό “κάτι”. Και τίποτα παραπάνω. Με 29 θερμίδες τα 4 φλιτζάνια.

Χούμους

Μπορείς να το φτιάξεις γρήγορα και να το απολαύσεις με τις ώρες. Επιπλέον, οι ίνες και τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε αυτό το εκπληκτικό dip βελτιώνουν την υγεία. 4 κουταλιές της σούπας χούμους έχουν μόλις 95 θερμίδες. Yummy!

Σούπα Λαχανικών

Χορταστική, θρεπτική και άκρως υγιεινή. Την παρασκευάζεις εύκολα και την καταναλώνεις ακόμα ευκολότερα, αφού η ποσότητα ενός φλιτζανιού έχει μόλις 75 θερμίδες. Μπορείς να βρεις τη συνταγή εδώ.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια όχι μόνο έχουν λίγες θερμίδες, αλλά και η όψη τους που θυμίζει κρέας σε κάνει να θες να τα καταναλώσεις αμέσως. Με το 1 φλιτζάνι να έχει μόλις 20 θερμίδες έχεις έναν λόγο παραπάνω.

 

Read More

And More