5 τροφές με λίγες θερμίδες ιδανικές για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι φέτος χτύπησε την “πόρτα” μας από πολύ νωρίς. Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι πλέον η καθημερινότητα μας και εσύ ψάχνεις διάφορους τρόπους να δροσιστείς όσο ο καύσωνας δεν λέει να μας αφήσει. Ναι, το να πίνεις πολύ νερό θα σε βοηθήσει, όμως, υπάρχουν και άλλα διατροφικά μυστικά που θα κάνουν να ρίξεις τη θερμοκρασία του σώματος και να περάσεις τις επόμενες ημέρες πιο ευχάριστα. Επικεντρώσου στις τροφές και πιο συγκεκριμένα σε εκείνες που και λίγες θερμίδες έχουν και σε δροσίζουν. Δες τις 5 καλύτερες!

Πεπόνι
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δροσιστείς από τα καλοκαιρινά φρούτα. Ενυδατώνουν, ανακουφίζουν και δεν προσφέρουν πολλές θερμίδες. Το πεπόνι συγκεκριμένα είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αλλά και βιταμίνη Α και C, ενώ έχει πολύ υψηλή αντιοξειδωτική ικανότητα που συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού. Άσε που η υψηλή περιεκτικότητα του σε νερό θα σε βοηθήσει να ενυδατώσεις το σώμα σου εσωτερικά, ακόμα και αν δεν τρελαίνεσαι για το συγκεκριμένο ρόφημα.

Αβοκάντο
Αναβάθμισε τις σαλάτες σου! Η χωριάτικη είναι εξαιρετική επιλογή για να δροσίσεις τα μεσημέρια σου, αλλά μια χορταστική σαλάτα με αβοκάντο και κοτόπουλο θα ήταν εξίσου απολαυστική τώρα το καλοκαίρι. Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε ωφέλιμα για την υγεία βασικά λιπαρά οξέα (EFAs). Τα οξέα αυτά συμβάλλουν στην ρύθμιση του σωματικού βάρους και του μεταβολισμού, την ορμονική ισορροπία, καθώς και την ποιότητα των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών.

Κινόα
Την ξέρεις και την αγαπάς. Γιατί, σε χορταίνει και σε γεμίζει με ενέργεια – δεν είναι λίγα και όσα έχεις να κάνεις μέσα στην ημέρα. Η κινόα είναι ένα από τα πιο trendy τρόφιμα των τελευταίων ετών. Κι όμως, εκτός από δημοφιλές, το δημητριακό αυτό έχει μοναδικές ιδιότητες στο αδυνάτισμα. Ρυθμίζει πλήρως τον μεταβολισμό των σακχάρων, αυξάνει τον μεταβολισμό και είναι μια δροσιστική επιλογή για σαλάτα. Πες “ναι”, λοιπόν, στην κινόα και δες το σώμα σου να αλλάζει.

Σπανάκι
Δεν είναι ένα λαχανικό που βρίσκεις μόνο το καλοκαίρι, όμως μπορεί να εμπλουτίσει σαλάτες ή να συνοδεύσει κυρίως γεύματα στη θέση ρυζιού ή πατάτας που θα σε βαρύνουν μέσα στη ζέστη. Άσε που έχει λίγες θερμίδες και κάπως έτσι εκτός από τη θερμοκρασία φροντίζει και τη σιλουέτα σου.

Θαλασσινά
Καλοκαίρι χωρίς ψάρια; Αυτό δεν γίνεται! Έχουν λίγες θερμίδες, σε φέρνουν πιο κοντά στις διακοπές και δίνουν καλοκαιρινή γεύση στον ουρανίσκο σου. Η σύνθεση και τα θρεπτικά τους στοιχεία ρίχνουν τη θερμοκρασία του σώματος, προσφέροντας σου εσωτερική ενυδάτωση. Απόφυγε να τα συνοδεύσεις με κάτι που “κρύβει” αρκετό αλάτι, για ακόμα περισσότερη δροσιά και λιγότερες θερμίδες.

 

Read More

And More