7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το τσάι Matcha

Είναι η εποχή που το να καθόμαστε στο σπίτι, να ανεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία και να απολαμβάνουμε το τσάι ή το ζεστό μας ρόφημα μας κάνει να χαμογελάμε. Να βρίσκουμε την προσωπική μας ευτυχία σε μία όχι και τόσο εύκολη περίοδο. Να προσέχουμε και τη σιλουέτα μας. Γιατί, οι γιορτές πέρασαν, όμως, τα κιλά που πήραμε έκαναν μία στάση στο σώμα μας και δεν λένε να μας αποχωριστούν. Σήμερα, λοιπόν, λέω να μάθουμε λίγα περισσότερα πράγματα γύρω από το καταπράσινο τσάι Matcha, για το οποίο τελευταία ακούμε πολλά. Τι ισχύει τελικά; Κάναμε την έρευνα για εσένα!

Επιταχύνει τον μεταβολισμό σου
Ναι, είναι αλήθεια! Το χρωματικά έντονο χρώμα διεγείρει τον μεταβολισμό σου, χάρη στις κατεχίνες του, βοηθώντας σε έτσι να αδυνατίσεις και να απαλλαγείς από τις περιττές θερμίδες, που ειδικά αυτή την περίοδο καθόλου δεν τις θες. Η δράση του γίνεται “μαγική” σε συνδυασμό με την αποτοξίνωση που προσφέρει στον οργανισμό σου και αυτή την αίσθηση υγείας που αφήνει στην ψυχολογία σου. Ξυπνάς υγιής. Και είσαι!

Καφεΐνη στη διάθεση σου
Αν δεν τρελαίνεσαι για τη γεύση του καφέ, αλλά θέλεις ένα ρόφημα γεμάτο ενέργεια, για να ξεκινήσεις την ημέρα σου, τότε μόλις το βρήκες. Το τσάι matcha έχει τρεις φορές περισσότερη καφεΐνη από το κλασικό πράσινο τσάι, ενώ την ίδια στιγμή σου προσφέρει, αυτό που αρκετοί διατροφολόγοι του εξωτερικού αναφέρουν ως “alert calm”. Κατάσταση, κατά την οποία έχεις την απαραίτητη ενέργεια για να τελειώνεις γρήγορα τις υποχρεώσεις, αλλά καθόλου ένταση, που συχνά προκαλεί η μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. Ciao Adios, νεύρα!

Αντιοξειδωτικά στο ποτήρι σου
Εκτός από το να επιταχύνουν τον μεταβολισμό σου, οι κατεχίνες καταστρέφουν με τεράστια ευκολία τις ελεύθερες ρίζες (σ.σ. τα σκουπιδάκια που πολλές φορές κολλούν στα κύτταρα και δυσκολεύουν τη λειτουργία τους) και προλαμβάνουν τις βλάβες στους ιστούς του δέρματος.

Σου χαρίζει πολύ γρήγορα επίπεδη κοιλιά
Ναι, το τσάι είναι το ιδανικό ρόφημα, για εσένα που θες να δεις το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς να διασπάται πριν καν προλάβει να αδειάσει η κούπα σου, το matcha tea, όμως, το επιτυγχάνει 3 περίπου φορές πιο γρήγορα. Εσύ το απολαμβάνεις ως το πρώτο τσάι της ημέρας και η κοιλιά σου ξαναγίνεται flat. Όπως την θέλεις, δηλαδή.

Έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση
Δεν είναι ούτε αλμυρό, αλλά ούτε και γλυκό. Η αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο σου διαφέρει ανάλογα με τα υπόλοιπα συστατικά που θα βρεθούν στο ποτήρι σου. Αν νιώσεις ότι χρειάζεται λίγη ζάχαρη για την απαραίτητη γλυκύτητα, προτίμησε να ρίξεις μία μικρή ποσότητα στέβια, για να μην περιορίσεις τη δράση του. 

Μην υπερβάλλεις στην ποσότητα
Ξέρω κάθε φορά που βλέπεις ότι κάτι φέρνει την επιθυμητή αλλαγή στο σώμα σου, πίνουμε άλλο λίγο και λίγο ακόμα. Και τελικά πολύ. Στην περίπτωση του Matcha κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Και αυτό γιατί η σύνθεση του είναι αρκετά δυνατή, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε όχι και τόσο ωφέλιμη για το σώμα σου. Ένα φλιτζάνι την ημέρα αρκεί.

Έχει θέση και στις συνταγές σου
Σε μία γλυκιά τάρτα, σε ένα μίνι καπ – κέικ. Αν το αγαπημένο σου δωμάτιο του σπιτιού είναι η κουζίνα και σου αρέσει να πειραματίζεσαι με τα υλικά σου, τότε σύντομα θα ανακαλύψεις ότι αυτό το τσάι φλερτάρει έντονα με αρκετές συνταγές. 

 

Read More

And More