8 έξυπνα τρικς για να απαλλαγείς από το φούσκωμα και να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά!

Όσο το καλοκαίρι προχωρά και οι μέρες “περνούν”, τόσο η επιθυμία σου να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά μεγαλώνει. Σήμερα λοιπόν θα διώξουμε το ενοχλητικό, ενοχλητικότατο φούσκωμα, που εμφανίζεται -συνήθως- τις πιο ακατάλληλες στιγμές και τις πιο λάθος μέρες. Υπάρχουν μερικά tips, που θα σε βοηθήσουν να… “ξεφουσκώσεις” και να δεις την κοιλιά σου όπως ακριβώς θέλεις.

Απόλαυσε το φαγητό σου έξυπνα

Σύμφωνα με τον Dr. Rossi, δεν χρειάζεται να στερηθείς και πολλά για να απαλλαγείς από το περιττό φούσκωμα. Αρκεί να καταναλώσεις το φαγητό σου με έξυπνο τρόπο. Για παράδειγμα, αν συνηθίζεις να μοιράζεις τις μερίδες σου σε πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, άλλαξέ το! Οι διατροφολόγοι συνιστούν να απολαμβάνεις πέντε μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφήνοντας ένα διάστημα τριών ωρών ανάμεσα σε κάθε γεύμα. Α, μη ξεχάσεις να μασάς πολύ καλά την τροφή σου, για να χορτάσεις συντομότερα.

 

Μην ξεχάσεις το σίδηρο και τα προβιοτικά σου

Μπορεί να πιστεύεις ότι ο πιο λογικός τρόπος να χάσεις βάρος είναι να αφαιρέσεις αρκετές τροφές από το μενού σου, όμως, γνωρίζεις ποιες πρέπει να κρατήσεις; Σίγουρα εκείνες που είναι πλούσιες σε σίδηρο και προβιοτικά, απαντά ο Dr. Rossi. Και δεν έχει άδικο. Απλά, θυμήσου πόσες φορές έχεις φάει αρκετά περισσότερο από όσο θέλεις και ένα γιαούρτι για βραδινό έρχεται να σε σώσει.

 

Αφαίρεσε τη ζάχαρη από τα ροφήματά σου

Μία νέα έρευνα έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν ροφήματα με λίγη ζάχαρη μέσα, συγκέντρωναν περισσότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς κατά 27% σε σχέση με εκείνους που τα απολάμβαναν free of sugar. Σε πρώτη φάση, ξέχνα τα αναψυκτικά και αφαίρεσε τη ζάχαρη από ροφήματα που δε χρειάζεται και πολύ: smoothies, καφές, συσκευασμένους χυμούς.

 

Τελικά, η τσίχλα δεν βοηθάει και πολύ…

Γύρω της επικρατεί ένας μύθος: ότι μπορείς να τη μασάς συχνά και να “ξεγελάς” την όρεξη σου. Αν θες, όμως, να απαλλαγείς από το φούσκωμα, καλύτερα να μην υιοθετήσεις τη συνήθεια αυτή. Σύμφωνα με τον ειδικό, η τσίχλα περιέχει διάφορες ουσίες, οι οποίες μόνο καλό δεν κάνουν στην κοιλιά σου, ενώ ταυτόχρονα η πράξη του έντονου μασήματος έχει συνδεθεί με το φούσκωμα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τε – ντώ – σου!

Ίσως, να μην έχεις διάθεση κάθε μέρα να ροκανίζεις τους κοιλιακούς σου, να γυμνάζεις τα χέρια σου και να ακολουθείς αερόβιες ασκήσεις. Ένα stretching όμως, σίγουρα προλαβαίνεις να το κάνεις. Μην το υποτιμάς καθόλου. Ακόμα και 10 λεπτά το πρωί, πριν φύγεις για τη δουλειά, αρκούν, για να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου και να δεις το λίπος που έχει μαζευτεί στην κοιλιά σου σταδιακά να μειώνεται.

 

Βάλε στη ζωή σου λίγη… μέντα

Είτε επιλέξεις το έλαιο της, είτε την προσθέσεις στο φαγητό σου στην κλασική της μορφή, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ναι, αυτό ακριβώς που θέλεις. Η μέντα, κατά τον Dr. Rossi, χαλαρώνει τους μύες του εντέρου, ανακουφίζοντας το τελευταίο από τον αέρα, που αρκετές φορές, συσσωρεύεται στην περιοχή.

 

Ώρα για μασάζ!

Κράτησε την παραπάνω πληροφορία σχετικά με τον αέρα που “παγιδεύεται” στο έντερο σου και προσπάθησε να τη χαλαρώσεις μόνη σου. Πώς; Εφάρμοσε απαλές, κυκλικές κινήσεις στην περιοχή, χαλαρώνοντας για περίπου 5 λεπτά. Δοκίμασε να το συνδυάσεις με το έλαιο μέντας και Flat Belly, Welcome Back To My Summer!

 

Χαλάρωσε..

Πόσες φορές έχεις διαβάσει σε αυτή τη στήλη ότι ο λόγος που δεν αδυνατίζεις μπορεί να κρύβεται στο… άγχος σου; Θα απαντήσω εγώ για εσένα: πολλές. Για αυτό, βρες δέκα λεπτά μέσα στην ημέρα και καθάρισε το μυαλό σου από οτιδήποτε σε στρεσάρει.

 

Read More

And More