Το νερό είναι το καλύτερο ρόφημα που μπορείς να πιεις. Έχουμε 8 λόγους για να σε πείσουμε!

Αν υπάρχει ένα υγιεινό ρόφημα, το οποίο και είναι θρεπτικό και ενυδατώνει επαρκώς τον οργανισμό σου, αυτό είναι σίγουρα το νερό. Δε θέλω να παραβλέψεις το γεγονός ότι πάρα πολλές παροιμίες περιέχουν τη λέξη “νερό” και εξυμνούν τις θρεπτικές του ιδιότητες. “‘Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ” και έχει η γλώσσα μας. Διαβάζοντας, λοιπόν, τα αποτελέσματα μίας πρόσφατης έρευνας αρχίζω να αφουγκράζομαι την άποψη ότι ο λαός είναι τελικά πολύ σοφός.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από το βασικό ερώτημα: Πόσο νερό πρέπει να καταναλώνεις μέσα σε ένα 24ωρο; Αρχικά, θέλω να σου πω ότι η ημερήσια ανάγκη του ανθρώπου σε νερό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κυρίως, από το σωματικό βάρος και τη διατροφή (αν δείχνεις προτίμηση στα αλμυρά ή στα γλυκά). Γενικότερα, όμως, ένας μέσος ενήλικας πρέπει να καταναλώνει περίπου 1 ml νερού για κάθε μία θερμίδα που προσλαμβάνει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας άντρας πρέπει να προσλαμβάνει περίπου 2800 ml ή αλλιώς 2,8 λίτρα με νερό και μία γυναίκα 2 λίτρα ημερησίως. Οπότε, μη προσπαθείς να το αποφύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι, γιατί πολύ απλά το χρειάζεσαι και μόνο καλό έχει να σου κάνει.

– Σε βοηθά να χάσεις βάρος. Εντάξει, δεν είναι ότι περιέχει τη μυστική φόρμουλα κατά του αδυνατίσματος, απλά αντικαθιστά κάθε άλλο ρόφημα (όπως σόδα ή αναψυκτικά) που κρύβει πολύ καλά τις θερμίδες και τη ζάχαρη του.

– Είναι πηγή ενέργειας. Ξέρω ότι σου ακούγεται παράλογο, αφού σου γεννάται η απορία: “τότε τι το χρειάζομαι το ισοτονικό;“. Η αλήθεια είναι ότι, ναι μεν, δε σε γεμίζει με ηλεκτρολύτες, αλλά σε γλιτώνει από την αφυδάτωση.

– Είναι το καλύτερο φάρμακο κατά του πονοκεφάλου. Αλήθεια, γνωρίζεις ότι αρκετές φορές αυτές οι ενοχλητικές ημικρανίες “χτυπάνε” το κεφάλι σου εξαιτίας της έντονης αφυδάτωσης; Και, φυσικά, το νερό είναι η καλύτερη λύση.

– Ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου. Και σαν να μην έφθανε αυτό, “καθαρίζει” το πεπτικό σου σύστημα, διώχνοντας τις τοξίνες. Κάτι ξέρουν οι διατροφολόγοι που σ’το προτείνουν ανεπιφύλακτα.

Αν αισθάνεσαι φούσκωμα, απλά γέμισε το ποτηράκι σου με νερό. Και όχι τυχαία, αφού το νερό δρα συνδυαστικά με τις φυτικές ίνες και σε ανακουφίζει από τους πόνους και τη ξινίλα στο στομάχι. Ναι, είναι το γιατρικό που έψαχνες (και μόλις βρήκες).

Αν το δέρμα σου είναι ξηρό, πιες το νεράκι σου και δες το να γίνεται λαμπερό και σφριγηλό. Το καλύτερο φάρμακο για σένα που θες και χρειάζεσαι ενυδάτωση. Εμπιστεύσουμε με: θα δείχνει πιο καθαρό από ποτέ.

– Κάνει την καρδιά σου σιδερένια. Σύμφωνα με νέα μελέτη που διήρκησε 6 χρόνια, η συχνή κατανάλωση νερού μπορεί να μειώσει την πιθανότητα να πάθει κάτι η καρδιά σου σε ποσοστό 40%.

Ποιες είναι οι τροφές που “κρύβουν” το περισσότερο νερό;

  • Μαλακά τυριά, παγωτό: 40%-60%
  • Κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, σούπες: 60%-80%
  • Φρούτα, λαχανικά: 70%-95%
  • Χυμοί: 80%-90%
  • Γάλα: πάνω από 90%

Ένα νερό, παρακαλώ!

Read More

And More