Smoothies: Τα λάθη που κάνεις και γίνονται λιγότερο υγιεινά

Η άνοιξη θέλει τα smoothies της. Τα φρούτα και λαχανικά που προσφέρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό σου, γεύση στον ουρανίσκο σου και χρώμα στο πρωινό σου. Ναι, είναι υγιεινά. Αρκεί να τα ετοιμάσεις σωστά. Γιατί, πολλές φορές, στην προσπάθειά μας να συνδυάσουμε πολλά φρούτα και συστατικά, δεν τα ετοιμάζουμε και τόσο σωστά. Αλήθεια, εσύ γνωρίζεις ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε και καταστρέφουμε τα smoothies μας;

Δεν βάζεις και τόσο πράσινο
Μπορεί να μην τρελαίνεσαι για το Green Smoothie σου, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εξαφανίσεις από το ποτήρι σου οποιοδήποτε πράσινο λαχανικό. Μην ξεχνάς ότι τα πράσινα συστατικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενώ την ίδια στιγμή διατηρούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το τελευταίο σου εξασφαλίζει ότι θα ταλαιπωρηθείς από λιγότερες λιγούρες, καθώς και ότι θα πεινάς λιγότερο συχνά. Win – Win to the Green!

Πόση ζάχαρη έχει;
Ναι, δεν βουτάς το κουταλάκι του γλυκού στο βαζάκι με τη ζάχαρη και δεν το ρίχνεις στο μπλέντερ σου. Έχεις σκεφτεί, όμως, τι συμβαίνει με τα υπόλοιπα στατιστικά σου; Αν σου αρέσει να προσθέτεις μερικές κουταλιές γάλα, προτίμησε εκείνο που δεν έχει υψηλή περιεκτικότητα στην καταστροφική για τη σιλουέτα σου ζάχαρη. Λίγο το γάλα, λίγα τα φυσικά σάκχαρα που όλα τα φρούτα έχουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, δεν θέλει και πολύ να γίνει το smoothie σου από light… βαρύ.

Υπερβάλλεις στα… συστατικά
Ναι, μπορείς να προσθέσεις ό,τι θέλεις. Τα είπαμε, τα συμφωνήσαμε! Μήπως, όμως, χρειάζεσαι και λίγο μέτρο; Ακόμα και τα πιο light φαγητά προσθέτουν βάρος. Επίσης, αρκετά smoothies περιέχουν γιαούρτι, σιρόπι βανίλιας ή αμυγδάλου και γλυκαντικές ουσίες. Έτσι, οι 200 θερμίδες γίνονται εύκολα… 500. Oops!

Πόσο πάγο βάζεις;
Μπορεί να μην σου φαίνεται τόσο σημαντικό, όμως, έχει και αυτό την αξία του. Όπως αναφέρουν αρκετοί experts, τα παγάκια δυσχεραίνουν την απελευθέρωση των θρεπτικών στοιχείων από μερικά συστατικά, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν καθαρίσεις κυριολεκτικά το ποτήρι σου θα χάσεις βιταμίνες που ο οργανισμός σου έχει ανάγκη. 

Δεν το ανακατεύεις
Πριν το απολαύσεις, με αποτέλεσμα να αφήνεις τις θρεπτικές ουσίες στον πάτο του ποτηριού. Στόχος, όμως, είναι να καταλήξουν στο στομάχι σου. Υπάρχουν δύο λύσεις: ή θα αφιερώσεις λίγο από το χρόνο σου και θα το γευθείς με την ησυχία σου ή θα πάρεις ένα κουταλάκι στο χέρι σου, για να μην χάσεις σταγόνα και φυτική ίνα.

Βάζεις τα ίδια υλικά κάθε μέρα
Πρόκειται για ένα από τα πιο συχνά λάθη, το οποίο μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Γιατί όταν πίνεις συστηματικά τα ίδια υλικά, τότε εκτίθεσαι σε μεγάλη ποσότητα όχι μόνο από τις βιταμίνες αλλά και από τα υπόλοιπα συστατικά που τελικά δεν αποδεικνύονται και τόσο ευεργετικά. 

Read More

And More