Αδυνάτισμα: 7 έξυπνα τρικς για να μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις καθημερινά

Τελικά, το να αδυνατίσεις δεν είναι και τόσο δύσκολο. Ναι, καλά διάβασες! Χρειάζεται στόχο, επιμονή, προσπάθεια και μερικά έξυπνα τρικς. Ξέρεις, εκείνα που ρίχνουν τον αριθμό στη ζυγαριά χωρίς να το καταλάβεις και επαναφέρουν το χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Εκείνα που μειώνουν τις θερμίδες που προσλαμβάνεις καθημερινά. Γιατί, το πετυχημένο αδυνάτισμα εκτός από κόπο, θέλει και τρόπο…

Καθάρισε τη σαλάτα σου
Ναι, σήμερα το κυρίως σου θα είναι μία χορταστική σαλάτα με κινόα, πρωτεΐνη -που βρίσκεις στο κοτόπουλο ή τα λιπαρά ψάρια, πράσινα λαχανικά και καθόλου dressing. Ναι, μπορεί να αισθάνεσαι ότι εκεί “κρύβεται” όλη η γεύση, όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντ’ αυτού, δοκίμασε να προσθέσεις στη σαλάτα σου αρκετό λεμόνι και ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού παρμεζάνας ή όποιου άλλου τυριού της αρεσκείας σου. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις: μπαλσάμικο, ξύδι με λίγη μουστάρδα ή μέλι, διάφορα μπαχαρικά και βότανα για να νοστιμίσεις παραπάνω τη σαλάτα σου. Άλλωστε, η λίστα με τα μπαχαρικά είναι ατελείωτη.

Νίκησε το τσιμπολόγημα με τσιπς λαχανικών
Κάθεσαι στον καναπέ, πατάς Play στην αγαπημένη σου ταινία ή σειρά και ξαφνικά θέλεις να καταναλώσεις οτιδήποτε υπάρχει στα ντουλάπια της κουζίνας. Ξέχασέ το! Ένας πολύ εύκολος τρόπος να νικήσεις το ατελείωτο τσιμπολόγημα είναι να ετοιμάσεις τα δικά σου τσιπς λαχανικών. Παντζάρι, γλυκοπατάτα, καρότο, κολοκύθα. Τα ετοιμάζεις στο φούρνο, τα ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και ξεγελάς τον ουρανίσκο σου με τη γεύση τους.

Ξέχνα τα αναψυκτικά, αλλά όχι το νερό!
Είναι απαραίτητο συστατικό του οργανισμού μας, το οποίο συμβάλλει στην καλή λειτουργιά του μεταβολισμού και σε διεργασίες όπως η πέψη και η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των τροφών. Αν ξεχνάς να το καταναλώσεις ή απλά βαριέσαι την μονοτονία, προσπάθησε να έχεις μαζί σου ένα παγουρίνο με νερό και έντονο χρώμα, ούτως ώστε να το καταναλώνεις σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού βρίσκεσαι.

Φτιάξε τα δικά σου ζυμαρικά
Δεν σε γελούν τα μάτια σου. Μπορεί στο μυαλό σου να φαντάζει κάτι δύσκολο, όμως η πραγματικότητα διαφέρει. Αξιοποίησε μερικά πολυμορφικά λαχανικά, όπως η κολοκύθα και ετοίμασε τα ζυμαρικά σου που και πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και πιο φιλικά στη σιλουέτα σου είναι. Αν δεν μπορείς να το κάνεις κάθε φορά που ο ουρανίσκος σου λιγουρεύεται μακαρονάδα, προτίμησε ολικής ή τρικολόρε.

Δοκίμασε κάτι καυτερό
Θα ενεργοποιήσει ταχύτατα τον μεταβολισμό σου και θα αυξήσει την επιθυμία σου για νερό. Όπως κατάλαβες, ο συνδυασμός αυτός είναι κάτι παραπάνω από ευεργετικός, αφού όχι μόνο θα φας κάτι που θα σε χορτάσει, αλλά την ίδια στιγμή ο μεταβολισμός σου θα πάρει… φωτιά. Και οι θερμίδες μειώνονται.

Βάλε το μέλι στη ζωή σου
Όσο πιστή και αν είσαι στη δίαιτα σου, πάντα θα έρχεται εκείνη η στιγμή που ο ουρανίσκος σου λιγουρεύεται κάτι γλυκό. Υπάρχει λύση! Δοκίμασε να φας δύο κουταλιές της σούπας μέλι ή να το προσθέσεις πάνω από ένα δροσιστικό γιαούρτι με κανέλα, η οποία ούτως ή άλλως διεγείρει τον μεταβολισμό σου. Γλυκιά γεύση, λιγότερες θερμίδες και… αδυνάτισμα εξετελέσθη.

Πιες το Smoothie σου σε… μπολ 
Θα πάρεις τις απαραίτητες βιταμίνες, θα ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου μέσω των φρέσκων φρούτων και λαχανικών και θα χορτάσεις με πολύ λίγες θερμίδες. Δοκίμασε να το σερβίρεις σε μπολ, για να αντικαταστήσεις ακόμα και το κυρίως σου.

Read More

And More