Αδυνάτισμα: Οι τροφές που δεν περίμενες ότι βοηθούν στην καύση λίπους

Μπορεί η καθημερινότητα μας να είναι εδώ και πολύ καιρό διαφορετική, οι μήνες, όμως, συνεχίζουν να προχωρούν – χωρίς καν να το καταλάβεις – και κάπως έτσι θα φτάσουμε στο καλοκαίρι και το #BikiniSeason. Για αυτό, μην το καθυστερείς! Η καλύτερη ευκαιρία να αλλάξεις τη διατροφή σου και να προσθέσεις μερικές τροφές, οι οποίες σε βοηθούν να κάψεις το περιττό λίπος και να αδυνατίσεις. Εκτός από τις κλασικές, υπάρχουν και μερικές ακόμη, τις οποίες σίγουρα έχεις στο ντουλάπι σου και μέχρι σήμερα δεν γνώριζες ότι εξαφανίζουν το λίπος από πάνω σου!

Αποξηραμένα φρούτα
Μπορεί από τον Απρίλιο και μετά να απολαμβάνεις τα φρέσκα φρούτα της πιο ανθισμένης εποχής του χρόνου, όμως, μέχρι τότε τα αποξηραμένα θα σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος με τον πιο ανώδυνο τρόπο. Εσύ ικανοποιείς την ανάγκη σου να τσιμπολογήσεις και αυτά επιταχύνουν τη διαδικασία μεταβολισμού των τροφών, ενώ την ίδια στιγμή ρίχνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενεργοποιώντας έτσι την διαδικασία καύσης λίπους.

Ακτινίδιο
Μπορεί να είναι αρκετά μικρό σε μέγεθος, όμως, όσον αφορά το αδυνάτισμα αποδεικνύεται θαυματουργό. Η σύσταση του βοηθά στην ευκολότερη διάσπαση της πρωτεΐνης, κάτι που με τη σειρά του συμβάλλει στην καύση λίπους, ενώ την ίδια στιγμή η σχετικά υψηλή περιεκτικότητα του σε σίδηρο ομαλοποιεί την λειτουργία του στομάχου.

Μανιτάρια
Αν νηστεύεις ή είσαι vegan, τότε γνωρίζεις από πρώτο χέρι την θρεπτική τους αξία. Οι λίγες τους θερμίδες και το πλούσιο διατροφικό τους προφίλ, φροντίζουν τη σιλουέτα σου, καθώς όχι μόνο ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου, αλλά σε κρατάνε χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μήλα
Βρίσκονται στην κουζίνα σου όλον τον χρόνο. Πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, δύο μήλα αρκούν για να διεγείρουν τον μεταβολισμό σου και να κάψουν το περιττό λίπος που, όπως και να το κάνουμε, σε ταλαιπωρεί. Δοκίμασε να τα συνδυάσεις με λίγη κανέλα για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Παντζάρια
Χρώμα και γεύση συναντιούνται σε αυτό το λαχανικό, που μπορείς να απολαύσεις με πολλούς τρόπους. Να το βράσεις – ακόμα λιγότερες θερμίδες – και να το μετατρέψεις σε μία άκρως θρεπτική σαλάτα. Να το χρησιμοποιήσεις ως βασικό συστατικό σε ένα νηστίσιμο και γευστικό χούμους. Όπως και να τα απολαύσεις, τα παντζάρια με μικρή δόση λεμονιού εντοπίζουν το περιττό λίπος και αρχίζουν να το διασπούν. 

Κολοκύθα
Άλλο ένα λαχανικό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις με πολλούς τρόπους. Αρκεί, να έχεις φαντασία και όρεξη να παίξεις. Οτιδήποτε και αν ετοιμάσεις, κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι η πολυμορφική κολοκύθα με την υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και θρεπτικά συστατικά εξαφανίζει το φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς και μαζί συμπαρασύρει και το λίπος.

Ντομάτες
Η εποχή που δεν θα λείπουν από τη σαλάτα σου πλησιάζει. Ο ευεργετικός συνδυασμός του νερού και καλίου που υπερισχύει στη σύνθεση τους βελτιώνουν τη θαυματουργή τους ικανότητα να καίνε το περιττό λίπος, όσο ο ουρανίσκος σου απολαμβάνει τη δροσιά τους. 

Read More

And More