Αδυνάτισμα: Τα μυστικά για να κάνεις τη σαλάτα σου… κυρίως και να χάσεις κιλά

Είναι το πιάτο που το καλοκαίρι θες να απολαμβάνεις πιο συχνά από κάθε άλλο. Σαλάτα για πάντα! Τι θα έλεγες, σήμερα, να την μετατρέψεις σε ένα πλήρες γεύμα που όχι μόνο θα σε χορτάσει, αλλά θα σου προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που θέλεις από τα πιάτα σου; Και ξέρεις… Θα έχει σίγουρα λιγότερες θερμίδες από ένα κανονικό πιάτο. Γιατί, το αδυνάτισμα δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο…

Πειραματίσου με τα λαχανικά σου
Ναι, λατρεύεις το καταπράσινο μαρούλι, όμως, αν το καλοσκεφτείς υπάρχουν αμέτρητες επιλογές λαχανικών, για να τις χρησιμοποιήσει ως βάση στη σαλάτα σου. Ρόκα, iceberg, kale περιμένουν με τα πλούσια θρεπτικά στοιχεία τους να γίνουν το γευστικό θεμέλιο της σαλάτας σου. Μπορείς να δοκιμάσεις και το σπανάκι, το οποίο και σε χορταίνει και πλούσιο σε βιταμίνες και σίδηρο είναι.

Ώρα για πρωτεΐνη
Ποιος είπε ότι τη χρειάζεσαι, μόνο αν γυμνάζεσαι; Είναι ο καλύτερος και ο πιο έμμεσος τρόπος να αδυνατίσεις και ταυτόχρονα να εμπλουτίσεις τον οργανισμό σου με στοιχεία που χρειάζεται. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο συνδυασμός πράσινων λαχανικών με καθαρή πρωτεΐνη είναι άκρως ευεργετικός. Μην το σκέφτεσαι! Αυγά, ψάρια, μπουκίτσες κοτόπουλου, ακόμα και φασόλια (ειδικά τα μαυρομάτικα) αξίζουν μία θέση στο μπολ σου.

Και οι υδατάνθρακες στο… παιχνίδι
Σαλάτα με ζυμαρικά. Τι καλύτερο; Οι επιλογές σου, πολλές και οι ευκαιρίες να αναδείξεις τη σαλάτα σου στο κυρίως πιάτο της ημέρας σου ακόμα περισσότερες. Αν θες να αδυνατίσεις, επίλεξε ζυμαρικά ολικής αλέσεως, κινόα, κους – κους ή γλυκοπατάτες, που όχι μόνο σε χορταίνουν, αλλά και το άμυλο που χρειάζεσαι σου προσφέρουν.

Φρούτα και λαχανικά!
Καρπούζι, πεπόνι, μάνγκο, πορτοκάλι, ανανάς “φλερτάρουν” με τη σαλάτα και τον ουρανίσκο σου και όχι τυχαία. Εκτός από καλοκαιρινά και εντελώς light, τα φρούτα αυτά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν την ικανότητα (ειδικά ο ανανάς και το πορτοκάλι) να ενεργοποιούν τη διαδικασία καύσης λίπους πριν καν ρίξεις το ελαιόλαδο στο μπολάκι σου.

Μη ξεχνάς το τυρί 
Αν ψάξεις σωστά, θα βρεις πολλές ποικιλίες και το σημαντικότερο με λίγες θερμίδες. Συχνά, μέσα από τη στήλη αυτή, θα έχεις παρατηρήσει ότι η ειδικός στις εβδομαδιαίες δίαιτες που σου προτείνει, συνιστά συχνά να καταναλώνεις γραβιέρα light. Τι θα έλεγες να την προσθέσεις στη σαλάτα σου;

Ένα αβοκάντο αρκεί…
Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεσαι πολλά συστατικά για να αναβαθμίσεις τη σαλάτα σου. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και με βουτυρώδη καλοκαιρινή υφή το λατρεμένο πράσινο φρούτο μπορεί να συνδυαστεί (αν το σκεφτείς) με όλα τα παραπάνω που σου ανέφερε. Εξάλλου, υπάρχουν πολλοί λόγοι, για τους οποίους δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σου.

Read More

And More