Αδυνάτισμα: Τα μυστικά που εφαρμόζουν οι Γαλλίδες και είναι πάντα λεπτές

Οι Γαλλίδες φημίζονται για το στυλ τους, τους καλούς τους τρόπους και την ικανότητα τους να μην παχαίνουν ποτέ. Ναι, τα κορίτσια αυτά – ή μάλλον καλύτερα οι κυρίες – έχουν βρει τα μυστικά για να διατηρούν τη γραμμή τους, χωρίς να αισθάνονται ότι στερούνται. Γιατί, όπως σου έχουμε πει πολλές φορές μέσα από τη στήλη αυτή, το αδυνάτισμα, εκτός από κόπο, θέλει και τρόπο. Μην περιμένεις άλλον! Κάνε scroll – down και ακολούθησε τις συμβουλές τους…

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Parisian Vibe (@parisianvibe)

Οι πρώτες ύλες κάνουν τη διαφορά
Οι Γαλλίδες αγαπούν την ποιότητα και αδιαφορούν για την ποσότητα. Κανόνας απαράβατος, τον οποίο εφαρμόζουν από τα ρούχα που επιλέγουν έως τη διατροφή που ακολουθούν. Τα φαγητά, των οποίων οι πρώτες ύλες είναι αρίστης ποιότητας και θρεπτικών συστατικών, είναι η αδυναμία τους. Έτσι, προσφέρουν στον οργανισμό τους τα απαραίτητα στοιχεία και μέταλλα, ενώ την ίδια στιγμή δεν αφήνουν τον ουρανίσκο τους παραπονεμένο.

Πιάτο γεμάτο από χρώματα
Σύμφωνα με το διατροφικό πλάνο που αγαπούν οι Γαλλίδες, κάθε πιάτο τους πρέπει να περιέχει τρία βασικά χρώματα. Πράσινο, το οποίο συμβολίζει τα λαχανικά, λευκό, το οποίο θα πάρει τη σάρκα του κρέατος – όπως παραδείγματος χάρη του κοτόπουλου – και κόκκινο, για τις απαραίτητες καυτές τροφές που βοηθούν στην καύση λίπους, όπως οι πιπεριές και τα μπαχαρικά. 

“Ναι” στο γλυκό, αλλά σε μικρές μπουκιές
Όπως σου είπα και στην αρχή, οι Γαλλίδες δεν στερούνται. Μετά το τέλος του μεσημεριανού ή του βασικού γεύματος της ημέρας, απολαμβάνουν μία πολύ μικρή – σχεδόν αμελητέα – ποσότητα γλυκού, με την μαύρη σοκολάτα να αποτελεί την αγαπημένη τους επιλογή. Έτσι, στέλνουν το μήνυμα στον εγκέφαλο ότι έχουν χορτάσει, κρατώντας τις έντονες λιγούρες μακριά τους.

Εστιάζουν στα τρόφιμα εποχής
Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο της γαλλικής κουζίνας και γαστρονομίας. Οι Γάλλοι έχουν την τάση να αξιοποιούν τις εποχιακές τροφές και να δημιουργούν πιάτα υψηλών διακρίσεων. Αυτό όχι μόνο προστατεύει τη σιλουέτα τους από την προσθήκη συντηρητικών, αλλά τους επιτρέπει να απολαμβάνουν τους καρπούς στην καλύτερη τους γεύση.

Περπατούν με τις ώρες
Μην υποτιμάς την αλλαγή που μπορεί να φέρει στο σώμα σου το καθημερινό περπάτημα. Άσε που, εκτός από εξαιρετική μορφή άσκησης, είναι και το πιο eco – friendly μέσο μεταφοράς. Εξάλλου, το Παρίσι είναι μία πόλη που προσφέρεται για περπάτημα, με πολλούς κατοίκους να μη χρησιμοποιούν αμάξι. Με τον τρόπο αυτό, καίνε τις περιττές θερμίδες και οι ενδορφίνες ανεβάζουν τη διάθεση τους στα ύψη.

Ξυπνάνε με το άρωμα του καφέ
Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Οι Γαλλίδες αγαπούν τον εσπρέσο και ο εσπρέσο αγαπά το μεταβολισμό τους, ειδικά όταν στο φλιτζάνι δεν υπάρχει ίχνος ζάχαρη. Είναι το πρώτο ρόφημα της ημέρας τους και φυσικά ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουν την καύση θερμίδων.

Τρώνε αργά
Μπορεί τα τελευταία χρόνια, η μέση διάρκεια του γαλλικού γεύματος να έχει μειωθεί σημαντικά, όμως και πάλι ξεπερνά τα 35 λεπτά. Έτσι, ξεπερνούν το διάστημα των 20 λεπτών, το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, αρκεί για να σταλθεί το μήνυμα στον εγκέφαλο ότι έχεις χορτάσει. Υπάρχει εξυπνότερος τρόπος να φας λιγότερο; 

Read More

And More