Aπόλαυσε τη μέρα. Ξέχνα θερμίδες και λιπαρά. Εμείς σου βρήκαμε όλες τις απαραίτητες δικαιολογίες

Το Πάσχα είναι μια καλή αφορμή να “ενισχύσεις” του δεσμούς σου με τη φύση. Στο χωρίο, στην εξοχή ή σε κάποιον κήπο πάντα η Κυριακή του Πάσχα σε βρίσκει με φίλους να γιορτάζεις και να γλεντάς.

Κάνουμε καταγραφή σε όλα τα καλούδια του πασχαλινού τραπεζιού. Μην σκεφτείς θερμίδες, μην σε πιάνει ο πανικός για λιπαρά! Εμείς βρήκαμε τουλάχιστον ένα θετικό διατροφικό άλλοθι για να διασκεδάσεις με επιχειρήματα πως όσα απολαμβάνεις – σε λογικές ποσότητες – κάνουν και καλό…

Ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς αναλύει διατροφικά το αρνάκι, το κόκκινο αυγό, τα πασχαλινά γλυκά και τη μαγειρίτσα

Kατσικάκι ή αρνάκι – Όχι ότι θα το περάσεις μόνη σου στη σούβλα, αλλά ένα μεζεδάκι σαφώς και θα το δοκιμάσεις. Λόγω της ημέρας…

Τhink Positive: Μπορεί να είναι ιδιαίτερα λιπαρά κρέατα, όμως τόσο το αρνάκι όσο και το κατσίκι είναι πηγές πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, αλλά και βιταμινών (κυρίως Β), σιδήρου και φωσφόρου.

Τσούγκρισε αυγά, αλλά μην φας όλο το καλάθι. Κάθε αυγό, μέτριου μεγέθους μας δίνει περίπου 75-80 θερμίδες, ενώ ξέρεις πως είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης.

Τhink Positive: Σε ένα μόλις αυγό συνυπάρχουν πρωτεΐνες, βιταμίνες (συμπλέγματος Β, Α, Β2, D), ένζυμα, σίδηρος, φώσφορος και ασβέστιο, όλα απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού.


Κοκορέτσι και γενικότερα συκώτια και εντόσθια. Το απαιτεί η παράδοση και η αλήθεια είναι πως αν είσαι λάτρης τέτοιων εδεσμάτων τα περιμένεις πως και πως να φτάσουν στο τραπέζι για το πρώτο μεζεδάκι.

Τhink Positive: Ευτυχώς το κοκορετσάκι είναι πάντα για μεζέ! Πράγμα που σημαίνει πως το πολύ, πολύ να δοκιμάσεις ένα κομματάκι. Κανείς δεν έπαθε τίποτα από ένα και μόνο κομματάκι…

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα. Ανήκει στα πιάτα που έχουν φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς! Περιλαμβάνει εντόσθια και συκωτάκια και φυσικά φρέσκα κρεμμυδάκια, ρύζι, αυγά, άνηθο και ελαιόλαδο.

Τhink Positive: Θα την δοκιμάσεις άπαξ, δηλαδή μία φορά το χρόνο και έτσι δικαιούσαι κι εσύ να κάνεις μια μίνι ατασθαλεία. Plus – τα χορταρικά που θα τις δώσουν το άρωμα και το χρώμα και περιλαμβάνουν φυτικές ίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά/

Smart Tip: Δοκίμασε να βάλεις λιγότερους κρόκους και περισσότερα ασπράφια στο αυγολέμονο, για να μειώσεις λίγο την ποσότητα χοληστερίνης και λιπαρών στο πιάτο σου.


Τα πασχαλινά κουλουράκια: Ξέρω το αγαπημένο σου “σπορ” Κυριακή πρωί… γάλα και να βουτάς μέσα τα πασχαλινά κουλουράκια.

Τhink Positive: Το καλό πρωινό ποτέ δεν κάνει κακό, ειδικά αν φροντίσεις τα κουλουράκια σου έχουν αλεύρι ολικής, μέλι αντί για ζάχαρη και ξηρούς καρπούς ή σουσάμι.

Πασχαλινό τσουρέκι: Αφράτο και ευωδιαστό – ίσως και με μια ιδέα πραλίνας – σου φτιάχνει τη διάθεση από το πρωί.

Τhink Positive: Μπορεί να περιλαμβάνει λιπαρά, αλλά αποτελεί επίσης καλή πηγή υδατανθράκων. Όπου υδατάνθρακες σημαίνει ενέργεια. Τα 70 γραμμάρια δίνουν 68 θερμίδες, με 44 γραμμάρια υδατανθράκων.

Read More

And More