Beauty from Within! 6 καθημερινές συνήθειες που θα σε ομορφύνουν…

Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις παγκοσμίως για το 2018 όσον αφορά στην ομορφιά μας είναι η λεγόμενη: “beauty from within”, η ομορφιά που ξεκινάει από μέσα μας. Και δεν εννοώ, από τον εσωτερικό μας κόσμο και τα χαρίσματα της προσωπικότητάς μας που μας καθιστούν γοητευτικές. Εννοώ ότι η ομορφιά μας, η εμφάνισή μας, η λάμψη και η υγεία της επιδερμίδας μας εξαρτάται απόλυτα από το πόσο προσέχουμε τον οργανισμό μας, την υγεία μας. Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε με τις καθημερινές συνήθειες που θα μας ομορφύνουν κι άλλο (γιατί -να τα λέμε κι αυτά!- είμαστε ήδη κουκλίτσες). Σύμμαχός μας οι θετικές συνήθειες και τα βότανα βεβαίως βεβαίως. Τα αφεψήματα Lipton είναι ο μεγαλύτερός σου σύμμαχος… γιατί το μυστικό της ομορφιάς μας βρίσκεται πάντα στη φύση και είναι καιρός να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψην μας.

1. ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ
Το α και το ω. Το ξυπνητήρι σου πρέπει να είναι ευχάριστο, να μην σου ταράζουν το νευρικό σύστημα ήχοι που σε σηκώνουν από το κρεβάτι ήδη εκνευρισμένη και μακριά από το κρεβάτι σου για να αναγκαστείς να σηκωθείς να το κλείσεις. Μην ξανακοιμηθείς. Δώσε στον εαυτό σου τον απαραίτητο χρόνο να ξεκινήσεις τη μέρα σου αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό σου. Ένα υγιεινό, θρεπτικό πρωινό που θα απολαύσεις με την ησυχία σου, ηρεμία και χαλάρωση. Η βιασύνη σε στρεσάρει. Φρούτα, δημητριακά, γαλακτοκομικά στη διάθεσή σου.

Bonus Beauty Track: Lipton Refreshing Mint & Eycalyptus
Για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα σου πρόσθεσαι στο “εσωτερικό σου γίγενσθαι” τον πιο αναζωογονητικό συνδυασμό ever! Δροσερή μέντα και ευκάλυπτος. Η πρώτη θα σου χαρίσει ζωντάνια και φυσικά δροσερή αναπνοή και θα σε βοηθήσει στην πολυπόθητη πέψη (εδώ σου κλείνω το μάτι και καταλαβαίνεις ότι μπορείς να το πίνεις μετά από κάθε γεύμα σου). Ο ευκάλυπτος θα ξυπνήσει σωστά το σώμα και το πνεύμα σου για να ανταπεξέλθεις στην απαιτητική μέρα που ακολουθεί.

*Απόλαυσε το αφέψημά σου όσο κάνεις τις ασκήσεις ευγνωμοσύνης σου. Ευχαριστείς νοητά όλα όσα έχεις. Κάνεις focus στα θετικά. Και μέχρι την τελευταία γουλιά θα έχεις γίνει άλλος άνθρωπος. Προσθέτεις κραγιόν και φεύγεις.

 

2. Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Το ω και το α. Δεν γίνεται τίποτα, αγαπημένη μου, χωρίς σωστή διατροφή και το ξέρεις πολύ καλά. Αν θέλεις να νιώθεις όμορφα με το σώμα σου, με τα ρούχα σου, αν θέλεις η επιδερμίδα σου να λάμπει, αν θέλεις να δείχνεις νεότερη, η διατροφή σου οφείλει να είναι “καθαρή”. Απομακρύσου από τα ανθυγιεινά, άρχισε να τρως κάτι κάθε τρεις ώρες (βάλε ξυπνητήρι για να το θυμάσαι μέχρι να συνηθίσεις) και ερωτεύσου τα φρούτα, τα λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς (10 το πολύ), τα ψάρια, τα όσπρια. Η ζυγαριά θα σου κλείσει γοητευτικά το μάτι και ο καθρέφτης σου θα χαμογελάσει. Να είσαι σίγουρη.

Bonus Beauty Track: Lipton Do the Detox
Μην ξεχνάς ποτέ, μα ποτέ, πόσο σημαντική και απαραίτητη είναι η αποτοξίνωση του οργανισμού σου. Το λέει και η ίδια η λέξη: διώξε τις τοξίνες από μέσα σου. Αυτές φταίνε για όλα. Αυτές μας παχαίνουν, μας δείχνουν κουρασμένες, νιώθουμε κουρασμένες, η επιδερμίδα μας είναι θαμπή. Μην παραλείπεις λοιπόν την απαραίτητη δόση εσωτερικού καθαρισμού καθημερινά. Φτιάξε το αφέψημά σου και απόλαυσέ το. Στο γραφείο, στο σπίτι. Στη διάθεσή σου -και για το καλό σου- η σπειραία, το δενδρολίβανο και η μέντα. Τα δύο πρώτα φημίζονται για την ιδιότητά τους να βοηθούν στην αποβολή υγρών, θα σε γλιτώσουν από την ενοχλητική κατακράτηση και θα σε αναζωογονήσουν. Η μέντα, τα είπαμε, θα σε κάνει να πάρεις τα πάνω σου. Αποτοξίνωση… check!

 

3. ΜΗΝ ΑΚΥΡΩΝΕΙΣ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΟΥ
Ούτε του μυαλού σου, ούτε του σώματός σου. Διάβασε βιβλία, λύσε σταυρόλεξα, κινητοποίησε το μυαλό σου. Περπάτησε, τρέξε, κάνε σχοινάκι, pilates, yoga… ό,τι σου ταιριάζει και σε εκφράζει. Βρες αυτό που θα σου αρέσει ώστε να μην το αναβάλλεις. Τόνωσε τους μύες σου, ζωντάνεψε το σώμα σου, απόλαυσε την καλύτερη εκδοχή αυτού που έχεις. Μην τεμπελιάζεις και μην βαριέσαι.

Bonus Beauty Track: Lipton Body Balance – Harmonia
Αν βαριέσαι, βάλε το βραστήρα. Και πριν αποφασίσεις να γυρίσεις σπίτι μετά το γραφείο και να μην πας γυμναστήριο, απόλαυσε τα αρώματα και τη μαγική γεύση των βοτάνων. Αγριοτριανταφυλλιά, Ιβίσκος και Ξύσμα Πορτοκαλιού ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βρεις κι εσύ τη σωματική σου ευεξία. Οι γευστικοί σου κάλυκες θα ξυπνήσουν, το σώμα σου επίσης. Ψυχική και σωματική ισορροπία… checked! Έτοιμη για γυμναστική, μιας και έχεις αλλάξει ήδη διάθεση, είμαι σίγουρη.

 

4. ΜΗΝ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΣΑΙ
Τα νεύρα και ο θυμός σε γεμίζουν τοξίνες. Και ρυτίδες. Ηρέμησε. Πάρε βαθιές ανάσες πριν αντιδράσεις. Οι σπαμωδικές κινήσεις έχουν και αρνητικά αποτελέσματα. Κάνε μια βόλτα. Περπάτησε. Σκέψου. Προσπάθησε να διατηρήσεις ή να ανακτήσεις την ψυχραιμία σου. Εισπνοή: φως, εκπνοή: μαύρος καπνός. Δεν αξίζει για τα περισσότερα πράγματα τα οποία μας εκνευρίζουν καθημερινά να υπονομεύσουμε την ομορφάδα μας. Cool. Η ομορφιά σου είπαμε εξαρτάται απόλυτα από την υγιή κατάσταση του οργανισμού σου. Και τα νεύρα να είσαι σίγουρη ότι δεν σου κάνουν καλό.

Bonus Beauty Track: Lipton Warming Linden & Ginger
Δυναμωτικό τίλιο και εξωτικό τζίντζερ. Το τίλιο αναλαμβάνει να σε χαλαρώσει καθώς η φύση το έχει χρίσει ιδανικό για να ηρεμεί τα νεύρα και να μας βοηθάει να ελέγχουμε το καταστροφικό στρες. Το τζίντζερ έρχεται να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού μας και όλα είναι υπέροχα. Είναι το μαγικό αφέψημα που καλό είναι να ρίξεις δυο – τρία φακελάκια στην τσάντα σου. Για να σε ζεστάνει όταν έχεις πάρει τα βουνά σε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο εκτός πόλης. Για να σε βοηθήσει να τιθασεύσεις τον εκνευρισμό σου όταν ο διπλανός συνάδελφος σε ειρωνεύτηκε για τον κόπο σου. Και μόνο η διαδικασία: κάθομαι, μυρίζω, απολαμβάνω την πρώτη γουλιά του αφεψήματός μου, αρκεί. Ζεν… checked!

 

5. ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ
Βγες με φίλους που ξέρεις ότι έχουν την ικανότητα και την προσωπικότητα να σε κάνουν να γελάς, να ξεχνιέσαι. Πες όχι στους τοξικούς ανθρώπους και στα “ενεργειακά βαμπίρ” που σου ρουφάνε την ενέργεια. Τα είπαμε ήδη, γυμνάσου. Κάνε οπωσδήποτε μέσα στη μέρα σου κάτι που σε ευχαριστεί πραγματικά. Ένα bubble bath με αρωματικά έλαια, κάνε το απαρίτητο pampering στον εαυτό σου, άναψε κεριά, πήγαινε κομμωτήριο. Ό,τι λειτουργεί στην καθεμία από εσάς. Βάλε δυνατά τη μουσική και χόρεψε. Πρέπει να “ανατινάξουμε” το στρες, το άγχος που μας κατατρώει την ομορφιά. Χαμογέλασε. Εγώ έχω τραμπολίνο στο σπίτι, να ξέρεις!

Bonus Beauty Track: Lipton Relaxing Chamomile & Lemon Grass
Ντελικάτη γεύση και ευεργετικές ιδιότητες. Χαμομήλι και νότες λεμονόχορτου παίζουν για να ηρεμήσουν τον οργανισμό σου, να σε βοηθήσουν να καταλαγιάσεις το άγχος σου που βάζει δυναμίτη στα θεμέλια της ομορφιάς σου. Καταπραϋνει και τονώνει. Οι μαγικές ιδιότητες των βοτάνων στη διάθεσή σου. Μετά τη δουλειά. Βάλε αγαπημένη μουσική, άναψε τα αρωματικά σου κεριά και απόλαυσε το αφέψημά σου όσο κάνεις θετικές σκέψεις και όνειρα. Go to your happy place… Σκέψου ηλιοβασιλέματα, τις πιο επιτυχημένες σου διακοπές, το πιο όμορφο φιλί, την πιο σφιχτή αγκαλιά, κάποιον που αγαπάς. Μέχρι να αδειάσει η κούπα σου, θα δεις…

 

6. ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΣΩΣΤΑ
Που σημαίνει, κάνεις ένα χαλαρωτικό ντουζάκι, βάζεις τις κρέμες σου, τρως κάτι ελαφρύ, κλείνεις το κινητό σου ή έστω το απομακρύνεις από κοντά σου. Διαβάζεις ένα βιβλίο. Κάνεις όμορφες σκέψεις. Οπτικοποιείς όμορφα πράγματα. Είμαι μια καλή ευκαιρία να κάνεις και τις ασκήσεις ευγνωμοσύνης σου. Εκεί, μόλις έχεις ξαπλώσει, φέρε όλα τα θετικά της ημέρας και πες ένα ευχαριστώ. Για να είναι η τελευταία σου σκέψη πριν σε πάρει ο ύπνος όμορφη.

Bonus Beauty Track: Lipton Sweet Nights
Ακριβώς τη στιγμή που έχεις κατεβάσει ταχύτητα, έχεις γυρίσει από τη δουλειά, έχεις απολαύσει το βραδινό σου, ξέπλυνες την πόλη από πάνω σου και βάζεις το βραστήρα. Να απολαύσεις το αφέψημά σου που θα ηρεμήσει το μυαλό σου, θα καθαρίσει τη σκέψη σου, θα σε χαλαρώσει. Χαμομήλι, λουίζα και τίλιο συνωμοτούν για τα δικά σου όνειρα γλυκά. Τα καταπραϋντικά τους οφέλη συμμαχούν μαζί σου ώστε να έχεις έναν υπέροχο ύπνο. Ευεργετικά βότανα που θα σε βοηθήσουν να απομακρύνεις το στρες, να σε ηρεμήσουν και δεν θα χρειαστεί να μετρήσεις προβατάκια. Γιατί αγαπημένη μου το ξέρεις πολύ πολύ καλά, ότι αν δεν κοιμάσαι καλά, αυτό θα φανεί και στο πρόσωπό σου. Ο ξεκούραστος ύπνος είναι το παν!

 

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ…
Να προσέχεις και να αγαπάς τον εαυτό σου. Να του χαμογελάς στον καθρέφτη και να του κλείνεις με ευγνωμοσύνη το μάτι. Να τον φροντίζεις, να τον περιποιείσαι, να του κάνεις το ανάλογο pampering. Τα αφεψήματα της Lipton με τις “μαγικές” ιδιότητες των βοτάνων είναι εδώ για να συμπράξουν μαζί σου για όλα τα παραπάνω. Θα τα βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ, αλλά τα συγκεκριμένα τέσσερα: Lipton Do The Detox, Lipton Body Balance, Lipton Sweet Nights, Lipton After Dinner, θα τα βρεις στα ΑΒ Βασιλόπουλος.

 

Read More

And More