Δημητριακά ολικής άλεσης: Ο σύμμαχός σου για υγεία και αδυνάτισμα

O ήχος των νιφάδων στο προσελάνινο μπολ σε κάνει να τα λαχταράς πιο πολύ. Συμπληρώνεις με γάλα και “βουτάς” με λαχτάρα στα αγαπημένα σου δημητριακά. Σήμερα διάλεξες τoν απίθανο συνδυασμό δημητριακών με φρούτα από τη σειρά δημητριακών Fitness της FITNESS της Nestlé . Η πρώτη σου συνήθεια το πρωί είναι κι εκείνη που θα σε “κρατήσει” για αρκετή ώρα, θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις την δημιουργικότητά σου, αλλά και να ενεργοποιήσεις τον “κοιμησμένο” μεταβολισμό σου.

Πρωινό! Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας!
“Δεν είναι τυχαία η γνωστή σε όλους μας παροιμία… η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Η αξία του πρωινού στην διατήρηση της καλής υγείας έχει διαπιστωθεί πολλές φορές: το πρωινό αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα κατά τη διάρκεια της μέρας με δεδομένο ότι συμβάλλει στην αναπλήρωση των αποθηκών ενέργειας (γλυκόζη), οι οποίες είναι περιορισμένες όταν ξυπνάμε” αναφέρει ο Κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης.

Γιατί δημητριακά ολικής άλεσης;

Φυσικά η πιο εύκολη και ιδανική επιλογή πρωινού είναι τα δημητριακά και ιδιαίτερα τα προϊόντα ολικής άλεσης. Με το σωστό λοιπόν πρωινό θα καταφέρεις:

– Να καλύψεις το 25% των ημερήσιων αναγκών σου σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά
– Επιλέγοντας δημητριακά ολικής άλεσης θα λάβεις 75% περισσότερα θρεπτικά συστατικά που κρύβονται στο φλοιό και το πίτουρο και χάνονται με την επεξεργασία
– Να πάρεις τις απαραίτητες για τον οργανισμό φυτικές ίνες που βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης, των τριγλυκεριδίων και βελτιώνουν τη λειτουργάι του εντέρου. Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες μειώνουν την απορρόφηση και αποθήκευση λίπους και βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου.
– Να ενισχύσεις την πνευματική σου διαύγεια δίνοντας στον οργανισμό σου βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ, μέταλλα όπως μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο και διάφορα αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Ε, σελήνιο, χαλκό και φυτοοιστρογόνα.
– Να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου, ο οποίος θα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά όλη την ημέρα
– Να τιθασεύσεις την όρεξη σου και να μην σε πιάνουν ενοχλητικές “λιγούρες” μέσα στην ημέρα. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες μαζί με τις φυτικές ίνες των δημητριακών αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να αποφεύγονται τα ενδιάμεσα τσιμπολογήματα και να συμβάλλουν στη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Ώρα για super market!

“Συνεπώς, η καθημερινή κατανάλωσή των δημητριακών ολικής αλέσεως ιδιαίτερα στο πρωινό γεύμα, συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του οργανισμού, στη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς και στη μείωση της υπερφαγίας, λόγω του αισθήματος κορεσμού που προκαλούν” επισημαίνει ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης. Δεν έχεις παρά να εφοδιαστείς με τα αγαπημένα σου Fitness Δημτριακά της Nestlé – απλά δημητριακά, FITNESS & Fruits με Αντιοξειδωτικά, FITNESS Red Fruits με Αντιοξειδωτικά, FITNESS Chocolate, FITNESS Dark Chocolate, FITNESS & Yoghurt, FITNESS Honey & Almonds και FITNESS Bars (κλασσική, φράουλα, σοκολάτα, σοκολάτα-πορτοκάλι, σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα γάλακτος με γεύση φουντούκι και λευκή σοκολάτα)!

Read More

And More