Διώξε το λίπος από την κοιλιά: Τροφές που βοηθάνε στην καύση του κοιλιακού λίπους!

Λίπος στη κοιλιά! Ένα θέμα που μας πονάει όοοολες μας! Όση γυμναστική και αν έχεις κάνει, αυτό το ενοχλητικό στοιχείο δεν λέει να εξαφανιστεί. Όσο και αν έχεις ρουφηχτεί μπροστά από τον καθρέφτη, η κοιλιά σου δεν μοιάζει ποτέ με την ”ιδανική”. Τι φταίει άραγε; Μήπως υπάρχουν τροφές που μπορούν να το διασπάσουν;

Ξεκινάμε με τα βασικά. Οφείλω να σου πω ότι το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά σχετίζεται με διαταραχή του σακχάρου και αντίστροφα, οι τροφές που αυξάνουν το σάκχαρο οδηγούν σε αποθήκευση λίπους στις λιπαποθήκες. Σύμφωνα με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Κλειώ Δημητριάδου, υπάρχουν κάποια θετικά και κάποια αρνητικά δεδομένα. Τα αρνητικά είναι το αισθητικό κομμάτι και η πιθανότητα ενδοκοιλιακού λίπους, που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος για εμφάνιση διαβήτη και υπέρταση. Ας σταθούμε όμως, στα θετικά: έχεις μικρότερες πιθανότητες να πάθεις οστεοπόρωση και κιρσούς και το κυριότερο μπορείς να κάψεις το λίπος της κοιλιάς με σωστή διατροφή και άσκηση.


ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ

Ω-3 λιπαρά οξέα
Αρχικά είναι σημαντικό να προσλαμβάνεις καθημερινά ω-3 λιπαρά οξέα, που σύμφωνα με μελέτες βοηθούν στη μείωση του λίπους στην κοιλιά. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να εμπλουτίσεις το διαιτολόγιό σου με λιπαρά ψάρια πχ. σαρδέλες και σολομό, όπως επίσης και με ξηρούς καρπούς (προσέχοντας βέβαια την ποσότητα) πχ. καρύδια και λιναρόσπορο.

Πράσινο τσάι
Καλό είναι να καταναλώνεις καθημερινά 1-2 φλυτζάνια πράσινο τσάι το οποίο θα ενισχύσει τις καύσεις σου και θα προωθήσει την καύση του κοιλιακού λίπους.

Γαλακτοκομικά, μαύρη σοκολάτα, αβοκάντο
Εκτός από την κληρονομικότητα, το κοιλιακό λίπος επιδεινώνεται από την έλλειψη ύπνου και από το στρες. Συγκεκριμένα σε αυτές τις καταστάσεις, παράγεται κορτιζόλη, μια ορμόνη που ευθύνεται για την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά. Πιθανώς να μη γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να σταματήσεις το άγχος σου, αλλά διατροφικά μπορείς να δοκιμάσεις να τρως: γαλακτοκομικά, λίγη μαύρη σοκολάτα, κοτόπουλο, βρώμη, μήλα, πράσινα λαχανικά και αβοκάντο. Οι τροφές αυτές επιδρούν στη λειτουργία του εγκεφάλου και αυξάνουν την έκκριση ενδορφινών με αποτέλεσμα την καλύτερη διάθεση! Το ίδιο ισχύει και για τη φυσική δραστηριότητα.

Δημητριακά ολικής άλεσης
Είναι πολύ σημαντικό ό,τι τρως από δημητριακά να είναι ολικής άλεσης.

Φυτικές ίνες
Τέλος, πρέπει να σιγουρευτείς ότι η λειτουργία του πεπτικού σου συστήματος είναι ικανοποιητική, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι λίπος αυτό που βλέπεις, αλλά πρήξιμο. Μπορείς λοιπόν, να αυξήσεις τις φυτικές ίνες καταναλώνοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά και συγχρόνως να εντάξεις στη διατροφή σου προβιοτικά από το γιαούρτι και το κεφίρ.

Read More

And More